התובעים צרפו לכתב התביעה את חוות דעתו של המומחה ברפואת ילדים וגנטיקה, הסבור, כי נוכח ידיעת הצוות הרפואי בדבר קיומו של הגן הגורם למחלה הקשה, אשר גורמת למותם של הלוקים בה, היה על הצוות הרפואי להציע לבני הזוג הפרייה חוץ גופית (IVF), אשר הייתה מאפשרת להם להביא לעולם ילד בריא, אשר אינו לוקה בתסמונת האמורה.
טענות הצדדים
לטענת המבקשות, הרשלנות המיוחסת להן, בהתאם לאמור בכתב התביעה, הנה בגין טפול שניתן ליולדת, התובעת 1, עוד טרם כניסתה להריון נשוא התביעה, שכן הטענה היא, כי לא הוצעה לתובעים האפשרות של כניסה להריון בדרך של הפרייה חוץ גופית, ומשכך טוענות המבקשות, כי התובענה היתיישנה, שכן מועד הווצרות העילה הנו, לכל המאוחר, יום הולדתו של המנוח, בתאריך 22.10.2007.
שם נקבע, היתייחס בית המשפט העליון להוראת המעבר שנכללה בעיניין המר, וקבע, כי במקרה בו תביעת היילוד והוריו הוגשו לאחר מתן פסק הדין בעיניין המר, ותביעת ההורים היתיישנה לאחר מתן פסק הדין בעיניין המר, אך לא יאוחר מיום 28.05.2013, ניתן יהיה להגיש תביעת ילוד בעילת "חיים בעוולה" עד למועד שנקבע בעיניין הילכת הסהר האדום, קרי עד ליום 28.08.2015.
...
לטענת המבקשות, היות ותקופת ההתיישנות כאמור בחוק ההתיישנות, התשי"ח – 1958 (להלן: "חוק ההתיישנות") הינה 7 שנים מיום היווצרות העילה, והיות ובמועד הגשת כתב התביעה חלפו למעלה משבע שנים וחודשיים, הרי שדין התביעה להידחות מחמת התיישנות.
באשר לתביעתו של התובע 3, עיזבון המנוח, טוענות המבקשות, כי נוכח הלכת המר (ע"א 1326/07 ליאור המר נ' פרופ' עמית ואח' (פורסם בנבו, 28.05.2012)), אשר ביטלה את עילת התביעה שעניינה "חיים בעוולה" וקבעה כי זכות התביעה שהייתה בידי הקטין הועברה למעשה להורים, אשר רשאים להגיש תביעה בעילה של "הולדה בעוולה", ומשתביעה בענייננו הוגשה למעלה משנתיים לאחר מתן הלכת המר, כלומר לאחר שבוטלה עילת התביעה של המנוח, הרי שדין התביעה להידחות על הסף מחמת היעדר עילה.
סבורני, כי כשם שניצני נזק מספקים על פי ההלכה את הדרישה לגילוי יסוד "הנזק", ובלבד שאינם בבחינת מה בכך, כך די לעניין הזיקה הסיבתית כי נתגלה לתובע "קצה חוט" הקושר מבחינה מדעית- רפואית בין המעשה או המחדל של המזיק לבין הנזק המאוחר.
ומן הכלל אל הפרט
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, וכן בכתבי הטענות והמסמכים הנלווים אשר הוגשו בתובענה זו, הגעתי לכלל מסקנה, כי מלבד הבקשה למחיקת עזבון המנוח, אשר כאמור אינה במחלוקת עוד, דין הבקשה להידחות, ואבאר.
סוף דבר
נוכח האמור, הנני קובעת כדלקמן:
הבקשה לדחיית תביעתם של התובעים 1 ו – 2 על הסף, נדחית בזאת.