ד"ר זילבר רשם את מסקנתו, אשר, למעשה, מבוססת אך ורק על התוצאה אשר אירעה לפי השערתו במקרה זה, מבלי לדון בעצם ההתרשלות וטיבה, כאשר לדעתו מעצם התוצאה יש ללמוד על התרשלות וכדבריו: "פגיעה בשופכן ו/או קשירתו בזמן ניתוח גניקולוגי הנו טעות רפואית ברורה שאינה צריכה להתרחש בניתוח שיגרתי שכזה".
כל המומחים, וגם הנתבעת 2 עצמה, מסכימים כי קיים סיכון לפגיעה בשופכן במהלך ניתוחים גניקולוגים עקב הקרבה האנטומית בין האברים.
בית המשפט קבע כי "הפגיעה בשלפוחית השתן במסגרת ניתוח קיסרי הנה תוצאה אפשרית גם בהיעדר רשלנות והיא עלולה להתרחש מעצם המבנה האנטומי הקיים לאחר ניתוח קיסרי וזאת גם שננקטים כל אמצעי הזהירות".
בת.א. (קריות) 2282/03 הנ"ל, נדון מקרה בו בוצעה כריתת רחם באמצעות לפרוסקופיה והתברר כי השופכן נפגע במהלך הניתוח.
...
במקרה כזה, כאשר בית המשפט מתבקש לאמץ מסקנה כי מדובר בתופעה נדירה וקיצונית, יש להציג נתונים ונימוקים מחזקים ומסייעים של ממש, אשר יתמכו במסקנה, אותה מבקשת התובעת להסיק, על פיה ההשערה כי מדובר בפגיעה יאטרוגנית היא השערה מסתברת יותר מהשערות אחרות וכי אין עובדות השוללות השערה זו.
נפנה ונבדוק את כלל הראיות שהובאו.
סוף דבר 43.
כמפורט לעיל, אני קובעת כי התובעת לא הוכיחה כי היצרות השופכן שנמצאה אצלה בשנת 1996 ארעה כתוצאה מניתוח כריתת הרחם אותו עברה אצל הנתבעים בשנת 1994.
לאור כך, עם כל הצער וההבנה לתחושותיה הסובייקטיביות של התובעת, דין התביעה להידחות ומתייתר הדיון בנושא הערכת הנזק.