בתביעה זו טוענים התובעים כי הצוות הרפואי בבית החולים התרשל בטיפול בתובעת במהלך הלידה, ולפיכך חבים הנתבעים באחריות לנזקיו של התובע.
מגיליון הקבלה עולה כי התובעת נבדקה עם קבלתה ע"י האחות מאיה נותקין, אשר מצאה כי גובה החלק המקדים היה 2-, מצב הפתיחה "סגור שמור", הקרומים שלמים, אין בצקות, ובדיקת שתן לחלבון תקינה.
לטענת התובעים, הצוות הרפואי כשל בטיפול ובהשגחה אחר היולדת במהלך הלידה, וזאת למרות שהיו גורמי סיכון שחייבו פיקוח מוגבר, ולמרות שנעשה שימוש בפיטוצין לזרוז הלידה, אשר היה ידוע כבר אז כחומר העלול לגרום לקרע ברחם.
לטענת התובעים, יש לדחות את הסבר הנתבעים לפיו שעה זו מתייחסת להוצאת השלייה ולא להוצאת העובר.
מכאן מסיקים התובעים כי מדובר בדם שניתן לטיפול בדימום בצואר הרחם (לפני הניתוח לטפול בקרע הרחם), אשר אובחן "מיד לאחר הלידה" ולכן לטענתם, "סביר להניח כי שהלידה אירעה זמן לא רב לפני 18:30".
בעמ' 7 לתיק היולדת, המתייחס לזמנים על פי דקות מ-10 ועד 70, לידת התינוק רשומה בשורה 20 והוצאת השילייה רשומה בשורה 40, היינו, הפרש של 20 דקות בלבד.
...
התובעים לא הוכיחו כי מיתקיים התנאי היסודי להחלת הכלל האמור, היינו התנאי לפיו הארוע מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעים לא נקטו זהירות סבירה, מאשר עם המסקנה שהם נקטו זהירות סבירה.
אשר על כן ולסיכום, מצאתי לקבל את גרסת הנתבעים, הנתמכת בעדותו של פרופ' אוהל לפיה "בהתאם לנוהל כאן ולפי התצהירים של הרופאים שיעבדו באותו זמן, הם פעלו לפי הנהוג באותה תקופה" (עמ' 61 לפרוטוקול).
אשר על כן ולסיכום התביעה נדחית.