בחלק המאוחר הנזכר מצוינים ממצאים שונים שעיקרם לענייננו: "חולשה ניכרת בכתף ימין וכן בכף יד - ... ללא שבר בקלביקולה".
תמצית נימוקי התובעת לביסוס טענת הרשלנות
התובעת תולה יהבה בחוות דעתו של ד"ר יצחק לטקו – מומחה במיילדות וגניקולוגיה, אשר לאחר בחינת התעוד הרפואי וחוות הדעת הקודמות מטעם התובעת (שבפועל אינן משמשות בתיק לצורך ביסוס העילה), קבע ממצאים ומסקנות אלה:
א) הצוות הרפואי לא קיים הערכת משקל של העובר טרם הלידה ולא השתמש בכלי העזר האולטרה סנוגרפי שהיה קיים בשימוש בשנת 1986 בכל מחלקות המיילדות בארץ וזאת בנגוד לפרקטיקה הרפואית שהיתה מקובלת אז כהיום.
ו) הרשומה הרפואית הנתונה מתארת באופן מדויק ומפורט את מהלך הלידה שהיה ספונטאני ומזו ניתן להווכח כי לא היה סיבוך של "כליאת כתפיים" במהלך הלידה.
...
אין חולק שהתובעת נולדה בסופו של דבר ביום 21.8.86, בשעה 01:50, במשקל 4,832 גרם, וזאת בלידה וגינלית, שנעשתה בסיועה של מיילדת בלבד, וכי בסמוך לאחריה אובחן קיומו של שיתוק ע"ש "ארב" ביד ימינה.
טענתה המרכזית והמסכמת של הנתבעת הינה כי בחינת המקרה ע"פ הידע הרפואי והפרקטיקה שהיתה נהוגה בשנים הרלבנטיות לתביעה, קרי – בשנת 1986, מובילה למסקנה כי הטיפול שניתן לאם התובעת – ליולדת, היה מיומן ומקצועי וללא כל רבב.
בית המשפט מתייחס בנסיבות דשם לחסר ברישום כנזק ראייתי העומד בעוכרי הנתבעת, כך שמתייחסים להערכת משקל לו נעשתה כמי שהיתה מניבה מסקנה בדבר קיומו של עובר במשקל גבוה יחסית – בין 4 ל – 4.5 ק"ג.
בית המשפט מתייחס לגורמי הסיכון שנטענו שם – גיל היולדת ועברה הוולדני כגורמים משניים בבחינת שאלת ההתרשלות, שלכל היותר יהוו משום סיוע, שכן יש להתמקד בסוגיית המשקל בהיותו של זה משום האינדיקטור העיקרי לצפיית סיכון של כליאת כתפיים.
פועל יוצא מכל האמור הוא כי התובעת אינה עומדת בנטל הרובץ לפתחה בהליך זה ועם כל הצער לגבי הנזק שמן הסתם נגרם לה, דין תביעתה להידחות וכך מורה אני.
התובעת תשלם שיעור זה לנתבעת תוך 30 ימים.