לסיכום, על אף טענותיו הרבות של התובע בנושא תקלת ההדפסה, דובר בתקלה בהדפסה בלבד, ללא השפעה על הרשומה הרפואית, וללא רלבאנטיות לחזית המחלוקת בתיק זה.
טענות הצדדים
התובע טען לרשלנות רופא המשפחה, בכך שנימנע מלשלוח אותו לבדיקת ה- CT. לטענתו, עקב כשל זה, מחלתו של התובע לא אובחנה בזמן, דבר שהוביל להדרדרות מצבו הרפואי של התובע, ובהמשך, להדרדרות מצבו הכלכלי והאישי.
אין קשר סיבתי עובדתי בין נזקיו הנטענים של התובע לבין האיחור הנטען בהפניה לבדיקת הדמיה
כדי שתקום לתובע עילה ברשלנות רפואית כלפי הנתבעת עליו להוכיח את התנאים הבאים:
האחד, רשלנות בטיפול.
על פי הראיות, אף אם תיתקבל טענת התובע לפיה בתאריך 11.5.08 או סמוך אליו הוא חווה ארוע מוחי, אין קשר סיבתי עובדתי בין עובדת אי ההפניה לבדיקת ההדמיה לבין נזקיו הנטענים של התובע – הן הנזק הנורולוגי והן הנזק הנפשי.
...
יתרה מכך, בסופו של דבר לא היו אוטמים נוספים (ואין כאן תביעה על אוטמים נוספים כאלו), כך שבדיעבד, לא נדרש טיפול מניעתי.
לסיכום סוגיית הקשר הסיבתי:
אין קשר סיבתי עובדתי בין טענות התובע לאיחור באבחון, או אי הפנייתו לבדיקת ההדמיה, לבין הנכות הנוירולוגית או הנפשית הנטענת.
בשאלה שבמחלוקת, והיא - שאלת הנזק כתוצאה מהפנייתו של התובע לבדיקת הדמיה כשנה לאחר אירוע האוטם הנטען, ניתן לקבוע באופן ברור שאין לתובע נכות נוירולוגית או נפשית הקשורה ל"איחור" זה.
טענות התובע ביחס לפגיעה באוטונומיה, שעה שרופא המשפחה לא שלח אותו לבדיקה, שעל פי הראיות התבררה כבדיקה מיותרת שלא שינתה את מהלך הדברים, אינן עולות בקנה אחד עם תנאי הפסיקה לפיצוי בראש נזק זה.
לאור האמור, אני דוחה את התביעה.