בית משפט השלום ברמלה
ת"א 24749-03-18 פלוני נ' בית החולים קפלן ואח'
מספר בקשה:14
בפני
כבוד השופט דב גוטליב
תובע
פלוני
נתבעים
בית החולים קפלן ואח'
החלטה
הנתבעת אף המשיכה להעניק לתובע טפול רשלני גם לאחר גילוי הנזק, עת ניתן לתובע קלקסן במינון נמוך מהנדרש בהתאם לפרקטיקה הרפואית, מה שהעצים את הרשלנות ואף גרם בסופו של דבר לנכות תפקודית גבוהה וקבועה.
בבואו של בית המשפט להדרש לטענת השהוי יש להיתחשב בשני פרמטרים כפי שנקבע בע"א 6805/99 תלמוד תורה הכללי והישיבה הגדולה עץ חיים בירושלים נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, פ"ד נז(5) 433: הפרמטר הראשון - היתנהגות הצדדים ושאלת הנזק שניגרם לנתבע:
"השתהות בהגשת תביעה אינה, כשלעצמה, שהוי כמובנו במשפט. שהוי בתוך תקופת ההתיישנות נוצר מקום שיש בהשתהות בפנייה לבית-המשפט משום שימוש לא נאות בזכות התביעה הנתונה לתובע ופגיעה בציפייה הלגיטימית של הנתבע שלא להיתבע – שימוש המגיע כדי ניצול לרעה של ההליך השפוטי" (שם, עמוד 446).
תקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת את חובתו של תובע לצרף חוות דעת לכתב התביעה לצורך הוכחת עניין שברפואה, וכן נקבע, כי בית המשפט רשאי לפטור בעל דין מצרוף חוות דעת רפואית "מטעמים מיוחדים שירשמו".
התובע אינו מבקש לתקן את כתב התביעה על ידי הוספת עילות תביעה נוספות, וכל רצונו הוא לצרף חוות דעת רפואית לביסוס הטענות שפורטו בכתב התביעה.
...
מכאן לטענת התובע דין טענת ההתיישנות להידחות.
יישום הכללים שנקבעו בפסיקה והעקרונות הכלליים של דיני ההתיישנות בענייננו, מביא למסקנה כי דין הבקשה לסילוק על הסף מפאת התיישנות להידחות.
לפיכך טענת השיהוי אינה יכולה לעמוד ודינה להידחות.
אני סבור כי ישנה הצדקה להתיר לתובע להגיש בקשה לתיקון כתב תביעה על דרך צירוף חוות הדעת גם לאור שלבו של ההליך ומתוך העדפת עקרונות של בירור האמת.