מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית לאחר ניתוח מעקפים בלב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה בטענה לנזק מוחי שניגרם לתובע כתוצאה מרשלנות רפואית של הנתבעים 3 ו-4 במהלך ניתוח מעקפים בלבו, שבוצע במרכז הרפואי שיבא, הנתבע 1, המצוי בבעלות הנתבעת 2.
בשים לב להסכמות שפורטו לעיל, להתחייבויותיהם החוזרות ונישנות של הנתבעים להשלים את ההליכים המקדמיים (לרבות לאחר הפנייה להליך הגישור) ולהחלטות הקודמות שניתנו, אין מקום לאפשר בשלב הנוכחי העלאת טענות המבקשות לפתוח מחדש את הדיון בנושא זה. זאת, בלא לגרוע מחשיבות הפעולות הנעשות לשם גיבוש העמדה לגבי הצעת המגשרת.
...
דין טענות אלו להידחות.
אני מורה, אפוא, לנתבעים להעביר לידי התובע מענה לשאלון שהופנה לנתבע 4, וזאת עד ליום 10.12.20.
בכפוף לאמור, נדחית, בשלב זה, הבקשה למחיקת כתב ההגנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר ניתוח המעקפים לאחר ביצוע הניתוח, פיתח התובע תיסמונת "דרסלר" שהנה תיסמונת של דלקת בקרום הלב.
אף לכך היתייחס המומחה מטעם בית המשפט בגדר חוות דעתו בציינו כי "לפי דעתי גם בשנת 2008 חובה להציג לחולה את שתי האופציות על ידי צוות קרדיולוגי מנוסה שכולל מנתח לב וקרדיולוג מומחה בצנתורים טפוליים". בחנתי באם יש במסקנה דלעיל, בכל הנוגע להתנהלותו של אסותא, כדי לנתק את הקשר בין הרשלנות אותה ייחסתי לבית החולים, כפי שהתגלתה בשני האשפוזים של התובע וכפי שפורט לעיל, לבין הנזק שניגרם לו. שהרי לו ביצע אסותא צינתור טפולי, אפשר והדבר היה מייתר את הצורך בניתוח המעקפים לרבות התוצאות שהיו כרוכות בו במישור האורתופדי.
בהנתן קביעתי לעיל לפיה האחריות לבצוע ניתוח המעקפים רובצת הן על בית החולים והן על אסותא בחלקים שוים ביניהם, ובשים לב לכך שקביעת מומחה התביעה בכל הנוגע לצלקות או לשעור הנכות המגיע בגינן לא נסתרה, אני מעמיד את שיעור הנכות הרפואית בגין הצלקות על 5%.
...
נוכח הפערים בין חוות הדעת בתחום הקרדיולוגי, החלטתי למנות את פרופ' אדוארד אבינדר כמומחה מטעם בית המשפט בתחום זה (להלן: "מומחה בית המשפט" או "המומחה"), על מנת שיחווה דעתו לגבי המחלוקות הרפואיות המתעוררות בתיק, אשר נוגעות לתחום מומחיותו.
לפיכך, אני דוחה את התביעה ככל שהיא נוגעת לחיוב הנתבעים בפיצוי בגין הפגיעה הנטענת באוטונומיה של התובע.
סוף דבר על יסוד מקבץ האמור אני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבע 1.
אני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובע סך של 545,560 ₪, וכן מחצית מהוצאות משפט, על פי קבלות שיוצגו, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד ההוצאה ועד למועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

" (הדגשה שלי- א.ב) לגבי בחירת החלופה של מעבר לשלב של הצינתור הטיפולי במטרה לפתוח את עורק האוטם, על פני חלופה כירורגית (ניתוח מעקפים), או חלופה של הפסקת הצינתור ובצוע בדיקות עזר כפי שגורסים מומחי התביעה, אז מלבד העובדה כי מומחה בית המשפט דחה טענות אלו מהפן הרפואי, יפים לכאן גם את דבריו של כב' השופט עמית בע"א 2538/15 הסתדרות מדיצינית הדסה נ' יהודית זר (פורסם בנבו מיום 15/1/17): "...לעיתים, רופא ניצב בצומת שבה נידרש ממנו להפעיל שיקול דעת ולבחור דרך טיפולית אחת מבין חלופות שונות שכל אחת מהן צופנת בחובה סיכון למטופל. כאשר הבחירה שנעשתה היא בחירה באפשרות סבירה ומוכרת, קשה יהיה לראות בכך התרשלות מצד הרופא..." (הדגשה שלי-א.ב) אשר לטענת התביעה כי היה על הצוות הרפואי להפנות את המנוח לניתוח מעקפים המתבצע בבית חולים בו קיימת מחלקה כירורגית לניתוחי לב חזה כחלופה עדיפה על ביצוע צינתור טפולי על מנת להיות "על הצד הבטוח", אזי מלבד העובדה כי טענה זו נדחתה מבחינה רפואית על ידי מומחה בית המשפט, הרי שגם הפסיקה תומכת במסקנה זו עת קבעה כי אין סיבה לחזור לשיטות רפואיות שהיו נהוגות יותר בעבר, אלא יש ללכת עם הקידמה.
בעיניין זה אפנה למסקנה אליה באה כב' השופטת חיות בעת שבתה בבית משפט מחוזי בת.א (מחוזי-ת"א) 1180/97 עז' בויום ואח' נ' פרופ' מור ואח' (מיום 14/8/2003) לאחר ניתוח מעמיק של המסד הראייתי שהונח לפניה: "במילים אחרות, אין בפנינו כל ממצא רפואי פוזיטיבי, להבדיל מהשערות, היכול לבסס מסקנה לפיה היתרחשו במהלך הניתוח פעולה או מחדל רשלניים, אשר גרמו למצבו הנורולוגי של המנוח.נ" כאמור, עצם העובדה כי סיבוך זה היתרחש במקרה של המנוח, מצער וטרגי ככל שיהא, אין בה כשלעצמה כדי להקים אוטומאטית התרשלות אותה מבקשת התביעה להטיל לפתחו של המצנתר.
...
על רקע האמור לעיל, אשתדל להלן לתמצת את עיקרי הדברים, על מנת להציג בצורה נהירה וברורה, עד כמה שניתן, את הסוגיות שבמחלוקת דרך הצגת ההחלטות והפעולות שננקטו על ידי הצוות הרפואי מטעם הנתבעים, על פני ציר הזמן בצורה כרונולוגית, החל מהרגע בו התקבלה החלטה על ביצוע הצנתור ועד שהצוות נאלץ להכריז על מות המנוח בתום ניסיונות ההחייאה.
אולם גם טענה זו דינה להידחות נוכח דבריו המפורשים של מומחה בהמ"ש עת הסביר מדוע גם הפתולוג שביצע את הנתיחה לאחר המוות, לא יכול היה לאתר את הדיסקציה בעורק ובכך לאשש (או שמא לשלול) את הסברה שזו אכן ארעה, בהסבירו: " האמת היא שהוא (הפתולוג-א.ב) לא יכול להגיד, ואני אסביר אולי...אחרי ההחייאה הניסיונות להחדיר שם ציוד וסטנטים אז זה מטשטש את כל התמונה. בגלל שפה הייתה התערבות מאד בוטה של הניסיון לפתוח את העורקים, לכן, לעניות דעתי, הוא לא יכול לראות מתי בדיוק לפני התחלת הטיפול. אם אתם שואלים אותי ביושר, אני לא רואה פה אפשרות אחרת". (עמ' 713 לפרוטוקול).
לפיכך אי הבאת הרופא שערך את המסמך ברוח דבריו של דר' ג'עפרי, מקום בו אין חולק כי המצנתר הראשי אשר מעיד מידיעה אישית ובלתי אמצעית על מהלך הדברים הוא דר' ג'עפרי בעצמו ("אני בחרתי את הצנתר ואני צנתרתי...אני החלטתי ואני עשיתי"), בעוד שדר' איליה היה רק העוזר והמתמחה שלו- אינה צריכה לפעול לחובת הנתבעים שכן לא התרשמתי כי עדותו חסרה להבנת התמונה המלאה שנדונה עד דק כפי שמצינו לעיל, וזאת מלבד העובדה כי דר' מנביץ מתגורר בארה"ב מזה שנים.
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, באתי לכלל דעה כי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהסתמך על חוות דעת רפואית מטעמם, לטענת התובעים בכתב התביעה, רשלנות רפואית של צוות ביה"ח היא זו שהובילה להתדרדרות מצבו ולמותו של המנוח, באשר "הדבר מעיד על עצמו"; ולחלופין, בשל מחדלים רבים שנימנו בכתב התביעה, לרבות - אי-ביצוע ניטור ומעקב כנדרש ממצבו הרפואי בקבלתו לבית החולים, אי-ביצוע היתייעצות עם קרדיולוג, ואי-איבחון נכון של המצב הלבבי, שגרמו לכך שלא ניתן למנוח הטיפול הרפואי הנידרש ומצבו היתדרדר עד לפטירתו.
המומחה מציין "ברקע מחלותיו: יתר לחץ דם, עישון בעברו, שבץ מוחי, מחלת לב איסכמית לאחר ניתוח מעקפים ואי-ספיקת כליות כרונית". המומחה בדיעה שהמנוח לא סבל מאי-ספיקת לב; ובתשובות לשאלות ההבהרה שהוצגו לו הבהיר המומחה שלדעתו בעקבות ניתוח המעקפים שעבר בינואר 2017 "ניתן 'לנכות' ממחלותיו הכרוניות מחלת-לב איסכמית פעילה". מאידך, עולה מתשובות המומחה לשאלות ההבהרה, כי הוא מאשר שהמנוח היה סבל גם מסכרת ומחלת כלי דם היקפית; ומבהיר כי הפגיעה הכלייתית הכוללת פרוטאינוריה מאסיבית (הפרשת חלבון מרובה בשתן) הנה על רקע הסכרת.
...
סוף דבר אשר על כן, אני פוסק בזאת כי: התביעה הנדונה מתקבלת כך, שהנתבעות ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 681,135 ₪.
עוד ישלמו הנתבעות לתובעים, ביחד ולחוד, החזר שכר טרחת עורך דין בסך של 159,386 ₪.
כמו כן, ישלמו הנתבעות לתובעים, ביחד ולחוד - החזר הוצאות המומחים שהוצאו בתיק זה (לפי חשבוניות), וכן, בגין החזר הוצאות אגרה בסך של 712 ₪, כשלכל הוצאה המוחזרת, יש להוסיף ריבית והצמדה כדין מיום הוצאתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהסכמת הצדדים הופנתה לד"ר שפירא שאלת הבהרה כדלקמן: "האם ככל שהניתוח היה עובר ללא סיבוכים האם התובעת היתה סובלת מנכות כתוצאה מהניתוח עצמו בשים לב לכך שמדובר בניתוח בריאטרי שני ומה שיעור הנכות שהיה צפוי ככל שהניתוח היה עובר בהצלחה ללא סיבוכים וללא צורך בניתוחים נוספים?". בתשובתו לשאלת ההבהרה ד"ר שפירא ציין כי הסיבה הנפוצה ביותר לחסימת מעיים היא הידבקויות שנוצרות כחלק מהליך ההחלמה של הניתוח.
זאת ועוד, נוכח קביעת המומחה מטעם בית המשפט בתשובה לשאלות הבהרה כי סבלה של התובעת נובע מהידבקויות שהן בגדר סיכון טבעי שלא ניתן לחזות את חומרתו מראש וכי חסימות המעיים שמהן התובעת סבלה, כמו גם הנכות שנגרמה לה "אינן קשורות במישרין בניתוח מעקף הקיבה" - לא הוכח קשר סיבתי בין הניתוח או הטיפול הרפואי שניתן לתובעת לאחר הניתוח לבין הנזק שניגרם לה ואשר למרבה הצער הוא בגדר היתממשות של סיכון טבעי שכרוך בניתוח ולא הוכח כי הוא נגרם בשל התרשלות.
...
בנסיבות אלה דין התביעה להידחות מחמת היעדר אחריות והיעדר קשר סיבתי.
נוכח המסקנה האמורה, הדיון בשאלת הנזק מתייתר.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו