מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית ופגיעה באוטונומיה בניתוח כף יד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המומחה מציין שהתובעת מסרה לו שלו ידעה שיש אפשרות לסיבוך כזה (חיתוך עצב) ממנו היא סובלת מאז הניתוח, לא הייתה היא מסכימה לעבור את הניתוח משום שסבלה לא היה קשה מינשוא קודם לכן, ונאמר לה שהנזק במדיאנוס לא היה גדול עד כדי גרימת החלשה לשרירי כף היד או נזק קבוע קשה אחר.
הטענות בפיסקה זו איפוא מתייחסות להעדר הסכמה מדעת ובפגיעה באוטונומיה (שנטענו אכן בתביעה בסע' 12 ו-19, לבד מן הטענות לגבי הרשלנות הרפואית).
אוסיף גם כי אם אותה החמרה וחיתוך ארעו לאחר הזרקה ובעטיה (היינו שהזרקה היא שפגעה בעצב) הרי שניתן היה לצפות לתאור כזה בגירסת התובעת, הטוענת כאמור שהגיעה מעיקרא לאותו רופא בעקבות ההחמרה לאחר הניתוח הראשון (לא ברורה גם העדיפות בייחוס התרשלות או סיבתיות לגורם רפואי זה או אחר).
...
עזרת צד ג' לעתיד – אני מקבל כאמור כי בעיסוקה של התובעת יש השלכה תעסוקתית ממשית לנכות חרף היותה ביד הלא דומיננטית.
אני סבור כי לא אקפח איש מן הצדדים במידה ואחשב לפי בסיס שכר של 1,500 ₪.
אין מקום להוסיף בנפרד בגין פגיעה באוטונומיה, כאשר מתקבלת התביעה ונפסק פיצוי באב הנזק הלא ממוני בשל רשלנות או היעדר הסכמה מדעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

סביר להניח שטעות זו נבעה מרישום רשלני ולא מדויק ו/או מאי עיון של הצוות בתיק הרפואי ואי היכרותם את המנותחת שלהם, דבר חמור כשלעצמו.
הנזק התובעת ביקשה לפצותה בגין ראשי הנזק הבאים: הפסדי שכר לרבות פנסיה ותנאים סוצאליים לעבר ולעתיד; הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד; הוצאות עבור נסיעות לעבר ולעתיד; עזרת הזולת לעבר ולעתיד; כאב וסבל; אובן סכויי החלמה; ופגיעה באוטונומיה.
התובעת הצהירה כי "מאז הניתוחים אני סובלת מאי נוחות באיזור הצלקת בכף היד, ואני משפשפת אותה לא מעט ומתעסקת איתה. כשאני מותחת את כף היד לעיתים קרובות כואבת לי האצבע. נכון שלא נגרם לי נזק פיזי אדיר - סתם עוד חור וחתך ביד..." (ס' 24-23 לתצהירה).
...
אני דוחה את דרישת התובעת לפיצויים בגין הפסדי שכר ופנסיה, הוצאות רפואיות, נסיעות ועזרת הזולת.
התוצאה היא שאני מקבלת את התביעה בחלקה וכמפורט לעיל.
הנתבעת תשלם לתובעת את סכום הפיצוי וכן את הוצאותיה בהליך דנא: אגרה, שכ"ט מומחה התובעת, ובנוסף שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4%.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

טענה לרשלנות רפואית של רופאי הנתבעת 1 אשר ביצעו ניתוח לפרוסקופי לכריתת רחם התובעת, טענה לפגיעה באוטונומיה וטענה להעדר הסכמה מודעת.
ואולם מבלי לפגוע בכבודו, או למעט ממקצועיותו, איני יכול לקבל את חוות דעתו, כבסיס מוחלט, קטגורי, לתיזה שהוצגה על-ידו, כלומר שהיה על רופאי הנתבעת 1 לתכנן את הניתוח, מלכתחילה, בשיטה הפתוחה, או שהיה עליהם לעבור לשיטה זו במהלך הניתוח הלפרוסקופי, עת התבררו להם מימדי ההידבקויות.
לדבריו, בחמש השנים האחרונות ביצע ניתוחים שניתן לספור אותם על כף יד אחת: "ת: אני כבר רופא בפנסיה...ש: עשית בגישה לפרוסקופית ?..בשנה האחרונה ? ת: אף אחת...ש: כמה עשית לפני שנתיים ? ת: אחת..."(עמוד 7 שורה 11 והלאה + עמוד 26 שורה 20 והלאה).
...
מסקנות: אני קובע שהתובעת לא הוכיחה, כנדרש בהליך זה, כי עצם הבחירה בניתוח הלפרוסקופי, מלכתחילה, או אי המעבר לניתוח בשיטה הפתוחה, כשלעצמם, מלמדים כי רופאי הנתבעת 1 התרשלו כלפיה, עת בחרו ונקטו בדרך ניתוחית זו. אני קובע שהתובעת הוכיחה, כנדרש בהליך זה, הן מכוח הכלל של "הדבר מדבר בעד עצמו" והן מתוך התבססות על עדותה של ד"ר סופיה גורביץ עצמה, אשר הותירה תרחיש עובדתי סביר לקרות הנזק למעי, כי מעשה הניתוח היה רשלני, לאמור בעת חיתוך הרחם והוצאתו, פגע המנתח, ד"ר סוראינו, במעי.
על כן, אני קובע ביחס לשתי העילות (אוטונומיה והעדר הסכמה מדעת בשווה) פיצוי בסך 150,000 ₪.
תוצאה: אני מקבל את התביעה נגד הנתבעת 1.
אני מקבל את התביעה נגד נתבעת 2: אמנם, נתבעת 2, מתוקף מעמדה, תפקידה וסמכויותיה, ניסחה נהלים המחייבים חופש בחירה, קבלת הסכמה מדעת, בשפה המובנת לתובעת, ואין לה קשר ישיר לניתוח המדובר, אך היא לא פקחה על יישומם של הנהלים, לא בקרה שכך מתנהלים הדברים, הלכה למעשה, והיא הייתה המעסיקה של הרופאים הרלוונטיים של נתבעת 1 והמחזיקה שלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המומחה אישר כי תיסמונת כאב יכולה להופיע בפגיעות שורש כף יד, בין עם ניתוח ובין בלעדיו, באופן שכיח למדי.
אך לא ניתן להוכיח אם הנזק נגרם סיבתית כתוצאה מהתרשלות זו או מהתממשותו של סיכון אנהרנטי הטמון בטיפול, שכן בניתוח היה צורך בכל מקרה, והתסמונת בה מדובר יכולה להגרם בדרגות חומרה שונות, אף בפגיעות חמורות פחות, שאינן כלל פגיעות גרמיות.
אין גם טענה בסיכומים שלא ניתן הסבר מלא בעיניין הניתוח וסיכוניו, טענה המתייחסת לאי הכללת סיכון זה או אחר בטופס הסכמה לניתוח, וכיוצ"ב. הטענה לפגיעה באוטונומיה בסיכומים מתייחסת כללית לאי שתוף התובעת "בדבר מצבה הרפואי, ובכלל בדבר העובדה כי קיימת תזוזה, וכי יש למימצא זה חשיבות ומשמעות לטפול שיינתן לה, בכך למעשה נפגעה האוטונומיה שלה להחליט בדבר הטיפול שיינתן לה והמעקב הרפואי". בטענה כללית שאין יוצקים לה תוכן בדבר אי מתן הסבר "בדבר המצב הרפואי", לא סגי.
...
הערה שלי – י.פ: המסקנה הנגזרת הנה שחרף היותו של ד"ר חטיב מתמחה בתחילת דרכו, ביצע הוא נכונה וכהלכה השחזור הסגור, שעל נחיצותו אין חולק גם בחוו"ד התובעת.
בין אם מתקבלת תזה לגבי המחדלים העובדתיים הנטענים ובין אם נדחית (פה התקבלה התיזה ביחס לחלק מן המחדלים הנטענים), אין בעניינו נזק ראייתי או רישום חסר שיכול למלא אחר התנאי הראשון, שלא מתקיים בענייננו.
לסיכום הדין אפנה לדברים שנאמרו בסע' 39-42 לפסה"ד שבע"א 6102/13 מיכאל עצמון נ' חיפה כימקלים בע"מ: "39. על פי "כללי המשחק" הרגילים הנוהגים בדיני הנזיקין, על תובע-ניזוק המבקש לזכות בפיצוי מנתבע-מעוול, להוכיח כי הנתבע גרם לנזקיו, במעשה עוולתי, ברמת הוכחה של מאזן ההסתברויות.
סוף דבר, אני דוחה טענות הרשלנות הרפואית הן לגבי בית החולים והן לגבי הקופה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

באפריל 2010 פנתה התובעת לד"ר גמאל עונאללה בשל תלונות על רדימות וכאבים באצבעות כף יד ימין.
בכתב התביעה טענה התובעת הן לרשלנות רפואית והן לפגיעה באוטונומיה.
כך כתב פרופ' שטהל בחוות דעתו: "דו"ח הניתוח כתוב בצורה ברורה ומפורטת. הניתוח בוצע בצורה המקובלת בהרדמה מקומית תוך שימוש בטורניקה (חסם עורקים), פורטו הממצאים החריגים שהתגלו בבדיקת העצב (עצב לחוץ וסובל), העצב שוחרר בזהירות, הפצע נשטף ואח"כ נתפר. היד קובעה באופן נכון. ניתנו הוראת בתר ניתוחיות נכונות וזהירות". בסיכום חוות הדעת נרשם: "איני יודע מה היה המעמד המקצועי של המנתח ד"ר חביב שחאדה. אני מסכים כי רצוי שכל מקרי הידיים ינותחו ע"י מנתחי ידיים, אולם, במציאות הישראלית עם חוסר יחסי של מנתחי ידיים הדבר לא מתרחש. מתוך התעוד עולה כי הניתוח נערך באופן שקול ומקצועי, הסיבוך שהופיע אינו קשור במישרין למנתח או לטכניקה הניתוחית". בתחילה הודיעה התובעת כי ברצונה לחקור את פרופ' שטהל, אולם בהמשך חזרה בה מבקשתה זו והתיק נוהל רק בשאלת הפגיעה באוטונומיה והיעדר הסכמה מדעת.
...
בתחילה הוגשה התביעה גם כנגד ד"ר אחמד ג'מאל עונאללה (נתבע 3) וכנגד קופת חולים לאומית (הנתבעת 4), אולם ביום 8.2.21 ניתן פסק דין, בהתאם להסכמה אליה הגיעו התובעת והנתבעים 3 ו- 4 לפיו התביעה כלפיהם נדחית ללא צו להוצאות.
    סיכומו של דבר, שלא מתקיים בענייננו החריג שבסעיף 8 לחוק ההתיישנות.
לאור האמור, אני קובעת כי תביעתה של התובעת בטענת הפגיעה באוטונומיה התיישנה.
לפיכך, אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו