משעמדה המערערת על כך שהתאונה היא "תאונת דרכים", כדין פסק בית משפט כשקבע כי אין עילה נגד המשיבים, שכן טפול רפואי רשלני בהמשך לנזקים גופניים עקב תאונת דרכים, חל עליו כלל "ייחוד העילה" שבסעיף 8(א) לחוק פלת"ד, ונזקים בגינו יפוצו על ידי האחראי להם על פי חוק פלת"ד. העובדה שהמערערת חזרה בה מתביעתה הראשונה, איננה משנה את הדין, לפיו חל הכלל של "ייחוד העילה" תהא הסיבה לוויתורה אשר תהיה.
...
אמנם המערערת ציינה בכתב התביעה כי היא נפגעה ב"תאונת דרכים", אך לא נאמר כי מדובר בתאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפלת"ד , כאשר חוק הפלת"ד שולל פיצוי מנפגע שיש לו "עילה" על פי החוק ובענייננו – נוכח פסק הדין בתביעה הראשונה ברור כי למערערת אין "עילה" על פי חוק הפלת"ד.
אני סבורה כי יפה בענייננו פסק דינו של כבוד השופט א. רובינשטיין בע"א 4430/12 הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ נ' סלימאן אלעסווי (1.7.14) בו נאמר כי:
"כמות שציינה חברתי (פסקה 40 לחוות דעתה), השורה התחתונה של תיק זה מעוררת חוסר נוחות. הקושי נובע מכך שהמערערת אינה יכולה – נוכח הוראת סעיף 8(א)לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 – לחזור אל הגורם האחראי לתאונה. ואולם, אין זה מתקבל על דעת האדם מן היישוב, כי הגורם העיקרי לנזק יֵצא כשהוא פטור בלא כלום. הדעת, כמו גם שורת הצדק, מתקשה להלום תוצאה לפיה משיב 1,מעסיקתו (משיבה 6), החברה דרכה הועסק (משיבים 9-8) וקרנית (משיבה 2) – לא יחויבו בפיצויָם של משיבים 5-3, הגם שמשיב 1 – שנהג באוטובוס ללא רישיון, באופן רשלני עד כדי גרימת מוות – הוא הגורם העיקרי, האשם העיקרי, להשתלשלות העניינים הטרגית המתוארת בחוות דעתה של חברתי.
לגבי דידי גישה זו ממלאת – מזה – אחר התכלית שביסוד משטר האחריות המוחלטת שבחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים,קרי, שלא יעמוד הניזוק בפני שוקת שבורה, ומזה – מאפשרת להגיע לתוצאות צודקות(לעמדה שונה ראו א' ריבלין תאונת הדרכים – תחולת החוק, סדרי דין וחישוב פיצויים (מהדורה רביעית, 2012) 267-264; להלן ריבלין); המשנה לנשיאה ריבלין הוא שדחה בקשה לדיון נוסף בתיק (דנ"א9634/06 חברת זלמן בראשי נ'אליהו [פורסם בנבו] (2007)), תוך שהעיר, בין השאר, כך "כשלעצמי סבורני, כי שקילת שיקולים של אשם (ואולי גם של סולבנטיות) בקביעת סיווגו של אירוע כ'תאונת דרכים' עלולה להביא לתוצאות בעייתיות.היא עלולה לחתור תחת תכלית היעילות של החוק. היא עלולה להחזיר 'בדלת האחורית'שיקולים שהחוק ביקש להוציא. היא עלולה להחזירנו אל 'קן הצרעות' של ההתדיינות בשאלת האחריות" (פסקה 9).
ער אני לביקורת זו, וגם לגישה המרכזת הכל בסל של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים; אך סבורני שהתרופה לביקורת היא כי את הניזוק עצמו תפצה חברת הביטוח, ועל כן אין חשש פן ייצא וידיו על ראשו, אך במקומות המתאימים תיפתח בפני חברת הביטוח הדלת לחזור על מעוולים אחרים, בגדרי צדק".