דיון
הטענות בתביעה זו מתייחסות להתנהלות הצוות הרפואי בבית החולים בשרשרת ארוכה של שלבים: החל מקליטת התובעת בחדר הלידה, דרך הניתוח הקיסרי , כריתת הרחם במסגרתו, עזיבת התובעת את בית החולים לאחר ניתוח זה, זהוי הסיבוך האורולוגי בשבועות שלאחר מכן, וטפול הביניים שנעשה עד לניתוח שיחזור השופכן.
התובעת העלתה בסיכומיה "שאלה" אם הדימום המאסיבי בניסיון להוציא את השלייה יכול היה להגרם מהמתנה במשך 3 שעות לפני הכניסה לניתוח הקיסרי; אולם היא לא עימתה את העדים מטעם הנתבעת בשאלה זו וכאמור, העדות שניתנה בענין הגורמים לדימום המאסיבי אינה קשורה להמתנה לפני הניתוח (אעיר: אין לבלבל בין הדימום הוולדני שבגינו הגיעה התובעת לבית החולים לבין הדימום שהוביל לכריתת הרחם, שהוא; לשיטת התובעת עצמה, הדימום שהחל בניסיון להוציא את השלייה).
בענין הסיבוך האורולוגי כתב ד"ר לייב צבי המומחה מטעם בית המשפט:
"באשר לסיבוך האורולוגי, של קשירת השופכן על ידי תפר או על ידי סיכות המו סטאטיות, בסקירות ספרות נרחבות, במצבי חרום חמורים כאילו של כריתת רחם ודימום מאסיבי באגן, וניסיון להציל את החולה, קורות אף קורות. בנגוד לחוות דעתו של פרופ' שנקר [חוות דעת גינוקולוגית מטעם התובעת שהיא ככל הנראה הביאה בפני המומחה אך נימנעה מלחשוף בפני בית המשפט] המנתחים או כרורג כלי הדם לא שם(ו)ת [כך], את הסיכות על השופכן בטעות אלא שמו על כלי דם שדימם, ולראיה בניתוח השיחזור של השופכן לא נמצא בבירור מקור החסימה. כמובן בנגוד לחוות דעתו של ד"ר ליבוביץ האורולוג מטעם הנתבעת, % הסיבוכים האורולוגיים במקרים של כריתת רחם דחופה כמו במקרה הנדון האחוז אינו מגיע ל16% כמו בסדרה מ2010 שהציג, אלא לכ-1-1.5% בסדרות אחרות. מאידך כפי שכל הסדרות מציגות מקרים אלו של כריתת רחם דחופה קורות במקרים של נשים עם 1. הריונות מרובים 2. שלייה לא תקינה במיקום או בהשרשה בדופן הרחם 3. בניתוחים קיסרים קודמים. ואכן המקרה הנדון של התובעת מכיל את כל 3 גורמי הסיכון" (ע' ראשון לפרק הדיון בחוות דעתו; ההדגשה הוספה; כאן המקום לציין כי בהחלטת מינויו של ד"ר לייב צבי כמומחה מטעם בית המשפט הוא לא הוגבל לשאלת הנזק בלבד (ראו החלטותיו של כבוד השופט מ' נדל (כתארו דאז) ז"ל מיום 23.3.2010 ו-18.4.2010), והתובעת אף שלחה שאלות הבהרה למומחה זה לגוף שאלת ההתרשלות (ראו בקשה מיום 22.11.2010)).
...
בענין סכומי הפיצוי בגין פגיעה באוטונומיה, עיינו בפסיקה לפיה כיום, הפיצוי בגין פגיעה באוטונומיה כבר אינו סמלי ויש ונפסקו סכומים של 250,000 ₪ בגינה (ע"א 9936/07 בן דוד נ' ד"ר ענטבי (22.2.2011); ת"א (מחוזי מרכז) 5287-08-07 פלונית נ' המרכז הרפואי שערי צדק, פס' 85 (28.11.2011) – בהמלצת הרכב של בית המשפט העליון חזרו הצדדים מערעור וערעור שכנגד – ע"א 890/12 שוורץ נ' המרכז הרפואי שערי צדק (14.7.2014)); התובעת בענייננו עתרה לפיצוי בגין עילה זו בסך 150,000 ₪, ועל רקע הפסיקה הנזכרת יש מקום לפסוק לה שיעור זה.
משהגעתי למסקנה כי התובעת זכאית למלוא הפיצוי לו עתרה בגין פגיעה באנטומיה, מתייתר דיון בשאלת חובת הגילוי בעניין הסיכון לסיבוך האורולוגי, שהוא חריג אך מופיע יותר נוכח יולדת בעלת נתונים כמו אלה של התובעת.
סוף דבר: הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים כדלקמן:
פיצוי בגין נזק בלתי ממוני עקב הארכת תקופת נשיאת הנפרוסטום (לאחר ניכוי אשם תורם) –בסך 2,400 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 1.12.2008 ועד הפרעון בפועל;
פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה – 150,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כאמור לעיל מיום 31.7.2008 ועד הפרעון בפועל.
כן תשלם הנתבעת לתובעת שכר טרחת עורך דין בסך של 30,000 ₪.