בהילכת המר הוגדר יסוד ההתרשלות כך:
"יסוד ההתרשלות מוצא את ביטויו "במחדל רפואי רשלני לְאַתֵּר במסגרת בדיקות שנערכו לאם, לקראת ההיריון או במהלכו, את קיומה (או החשש לקיומה) של לקות בעובר העתיד להוולד, או במחדל לספק להורי היילוד מבעוד מועד מידע נידרש, בין על קיום חשש ללקות ובין על הצורך, או האפשרות, לבצע בדיקות נוספות שבכוחן לאמת או לשלול קיום חשש כאמור"
(עמ' 820 בהילכת המר, המביא את דברי "דין וחשבון הועדה הציבורית בנושא 'הולדה בעוולה'" בעמ' 38).
טענות הנתבעת
בתביעה שעילתה הולדה בעוולה, על פי ת"א (חי') 207/07 ח.ע. (חסויה) נ' מדינת ישראל -משרד הבריאות (פורסם בנבו 30.4.2014) הפועל היוצא מהילכת המר, ועל פי הקביעה לפיה אין עוד מקום לפצוי עבור "הפסדי ההישתכרות" אלא בגין הוצאות קיום, הנו ביטול הפצוי בגין "הפסדי הפנסיה" המגיעים ליילוד" (סעיף 76 לפס"ד).
ובהמשך:
"ברבות השנים ניצפה, בהקשרים שונים, שימוש הולך וגובר בדרך החישוב האקטוארית. החישוב המפורט והמנומק הועדף על-פני דרכו העלומה של החישוב הגלובאלי. באחת הפרשות נאמר, כי אם "ניתן, על-פי הנתונים, המוכחים בעת הדיון, להגיע לכלל חישוב מפורט, אמין ומתקבל על הדעת, עדיף לחשב את הפצוי בדרך הקונבנציונלית, שכן כוחו של חישוב כזה בהיותו משכנע, גלוי וברור לעין כול. מאידך גיסא, באין נתונים מספיקים אלה, כל שיחושב יהא מאולץ, משוער ובגדר הימור מסוים, ועל-כן יועדף החישוב הגלובלי" (ע"א 30/80, ע"א 30/80, המ' 13/81 מדינת ישראל נ' דוד אשר, פ"ד לה2-793).
...
סוף דבר:
התביעה בעילת הולדה בעוולה – מתקבלת.
התביעה החלופית בעילת התרשלות הנתבעת בעניין אי מתן סטרואידים לאם להבשלת ריאות התאומות – נדחית.
התביעה החלופית בעילת התרשלות הנתבעת בעניין ביצוע בדיקה ווגינאלית לאם לאחר ירידת מי-השפיר – נדחית.