עוד טען התובע כי לא נתבקש לחתום על טופס הסכמה מדעת לטפול הכולל שבוצע, לא הוצעו לו חלופות טיפוליות לעקירת כל שיניו ובצוע כעשרים השתלות, גשרים ושקום, ולא נקבעה לו תכנית טפול כוללת המתאימה לו, בוצע לו טפול רפואי לא מקצועי ובנגוד לפרקטיקה המקובלת.
ראו גם, פסק דין שלאחר חקיקת חוק זכויות החולה, ע"א 8151/98 שטרנברג נ' צ'צ'יק פ"ד נו(1) 551, מפי כב' השופט ריבלין:
"ואולם, כאמור לעיל, לחסר זה – כאשר הוא מתגבש לכדי נזק ראייתי לתובע – גם נפקות ראייתית. אי-שמירה על רישומים רפואיים עשויה בנסיבות המתאימות להעביר אל נתבע את הנטל לשלול את קיומה של התרשלות או של קשר סיבתי מצדה – הכול לפי העניין ובהתאם לנזק הראייתי שניגרם ..."
עניינו הרואות, חובת התעוד הרפואי בכלל ותעוד בתחום רפואת השיניים בפרט היא נורמה המעוגנת היטב, בהרמוניה חקיקתית, בחוק זכויות החולה, בפקודת בריאות העם, בפקודת רופאי השיניים ובהנחיות משרד הבריאות המפורטת, וממשיכה לתת את ביטויה בפסיקה.
לטענתו "בטיפול הרפואי שקבלתי היו הרבה מאוד בעיות, הכתרים שהתקינו לי בפה נפלו כמה פעמים, הכתרים לא התאימו ואני סבלתי מאוד". בהמשך הצהיר: "למיטב זיכרוני הם החליפו את הכתרים אבל גם מה שהחליפו היה לא טוב ונפל ואני סבלתי מאוד. היו לי דלקות בחניכיים והיה לי קשה לאכול" (סעיפים 6-9 לתצהירו).
לאור האמור קבע ד"ר גלייטמן בחוות דעתו כי "הבדיקה הקלינית וצילומי הרנטגן מעידים על שקום לקוי בגלל חוסר התאמה גדול מאוד. עוד צוין, כי חוסר ההתאמה של הגשר למבנים והמבנים הקצרים גורמים לגשר להשתחרר בקלות, לדלקות חניכיים, חוסר נוחות בשל היצטברות מזון וחוסר אפשרות לתחזוקה של השקום כל זאת בנגוד למצופה מרופא סביר". לסיכום, קבע המומחה, כי "הרשומה והשיקום אותו מסר ד"ר מז'ריצקי אינם עונים על הדרישות מהרופא הסביר, ויש צורך בהחלפתו" (סוף סעיף 4 לחוות הדעת, עמ' 22 למוצגי התובע).
...
מתוך כל האמור לעיל, מצאתי לאמץ את קביעת ד"ר גלייטמן ולהשית על נתבע 4 את מלוא עלות הטיפול המתקן.
סוף דבר
אני מחייבת את נתבע 4 לשלם לתובע פיצויים בסכום של 209,000 ₪ בתוספת הוצאות שכר טרחת עורך דין בשיעור של 23.4%, וכן החזר אגרה כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.
התביעה כנגד נתבעים 2, 3, 5 ו- 6 נדחית.