הנתבעת מפעילה רשת של מרפאת שיניים למבוטחי קופ"ח "מכבי שירותי בריאות".
ביום 23.1.17 טופלה התובעת במרפאת הנתבעת בכפ"ס (ויצמן 83 ) על ידי ד"ר גד שחר.
ד"ר שחר העיד בחקירה נגדית:
"בודאי. אני עד היום מרגיש אשם, לא רק הרגשתי, גם עד היום אני מרגיש, כי בסוף כשנעשית פעולה, יש לה איזושהי תוצאה, ואתה לא יכול לנקות את עצמך כאילו אתה לא אחראי ואתה לא חלק מהדבר הזה. קשה מאוד להגיד מי בדיוק אחראי למה, קשה להגיד, אבל כן אני הייתי חלק מהדבר הזה".
אשר על כן, אני מוצא כי ראשית הייתה התרשלות באי בדיקת המכשיר ו/או המשאף טרם תחילת הטיפול, ושנית, שהנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה כתוצאה מהחלת הכלל "הדבר מדבר בעד עצמו".
ד"ר שחר העביר את התובעת מייד לבית החולים ואף התריע כי מדובר במקרה חרום ודאג שתקבל טפול מיידי.
ד"ר פרידמן לא היתייחס להבדלים בין מחירי הטיפולים בקופת חולים לעומת רופאים פרטיים ובכלל להבדלים בין רופאים שונים.
...
לטענת הנתבעת האירוע אינו נגוע ברשלנות ו/או הוכחו רשלנות וקשר סיבתי ולכן דין התביעה להידחות.
במשפט האזרחי, די לה לגרסתו של הנושא בנטל השכנוע, שהיא סבירה יותר מגרסתו של יריבו, כדי להביא את בית המשפט למסקנה, כי הנושא בנטל השכנוע אכן עמד והרים נטל זה (ע"א 414/66 שרה פישביין נ' דגלס ויקטור פיל, פ"ד כא(2) 453, 47 9.11.67.
יחד עם זאת סע' 41 לפקודת הנזיקין קובע בזו הלשון:
"בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 150,000 ₪.