ביום 31.1.2005 עבר התובע, במסגרת אישפוז יום, ביופסיה של הערמונית בבית החולים רמב"ם. עם קבלת ההזמנה, נידרש התובע להתחיל בטיפול אנטיביוטי יומיים לפני הביופסיה, ולהמשיכה גם יומיים לאחר הביופסיה, כמקובל בעת ביצוע ביופסיה מסוג זה. התובע שוחרר לביתו בתום הבדיקה, עם המלצה לשתייה מרובה והמשך טפול אנטיביוטי, המשך מעקב רופא עם קבלת התשובה הפתולוגית.
להיבט זה, נמצא היתייחסות בעיניין ניסנבאום, עת בית המשפט קבע כי גם בבית החולים הופרה חובת הידוע, עת נקבעו קביעות היפות לענייננו:
"הפגיעה באוטונומיה של המערער לא נסתיימה בביקורו במרפאה, ונמשכה גם בעת ביצוע ההליך בבית החולים. סעיף 14(ב) לחוק זכויות החולה מונה, בין הטיפולים המחייבים מתן הסכמה מראש בכתב מצד המטופל, גם את פעולת הצינתור. אין ספק כי דרישת הכתב במקרה זה היא דרישה מהותית והפרתה אינה עולה בקנה אחד עם הוראות החוק. אין ספק כי החתמת המטופל, סמוך לפני תחילת הטיפול עצמו, משהושלמו ההכנות לטפול, הן מצד הרופאים והן מצד המטופל, כשהוא מצוי כבר בשלב בו קיימת מצדו השלמה פיזית ונפשית עם הטיפול, היא חסרת נפקות. זהו מצב בו החולה ניצב חסר אונים (ובמקרה זה גם חסר יכולת לקרוא את הכתוב), כשהוא מעבר לנקודת האל-חזור. בשלב זה נידרשות תכופות תעצומות נפש כדי לאפשר המנעות מהטיפול. בנסיבות המקרה הזה הפרו המשיבים את הוראות החוק. הפגיעה ביכולת הבחירה האמיתית היא פגיעה ברורה באוטונומיה, ופגיעה זו מצטרפת לפגיעה הנוספת באוטונומיה, שארעה שלושה שבועות קודם לכן בעת הביקור במרפאה."
לגבי מסירת מידע אודות ביצוע ביופסיה למטופל, כשהוא בחדר הניתוח תחת השפעת תרופות, כהתרשלות בטיפול, עמד בית משפט העליון בע"א 2781/93 דעקה נ' בית החולים "כרמל" חיפה, פ"ד נג(4) 526 עת נאמר:
"כאמור, אף אני – כבית-המשפט המחוזי – סבורה כי יש לבחון את עניינה של המערערת במסגרת עוולת הרשלנות, אולם מסקנתי לעניין זה שונה היא מזו של השופט קמא. לדעתי הוכח כי הרופאים בבית החולים התרשלו בכל הנוגע להליכים שקדמו לבצוע הביופסיה. התרשלות זו התבטאה בכך שמלכתחילה לא קוימה החובה להעמיד את המערערת על הצורך בעריכת הביופסיה במסגרת אשפוזה הנידון. למערערת לא נימסר מבעוד מועד כי יש כוונה לדחות את הניתוח ברגלה, והפרטים הנוגעים לניתוח שעליה לעבור הוצגו לה רק כשהייתה בחדר הניתוח, לאחר שקבלה תרופות הרגעה וטשטוש וכאשר הייתה נתונה במצב שאיננו מתאים לקבלת החלטה."
כמו בעיניין דעקה, מסירת מידע לתובע מספר דקות לפני הפרצדורה, איננה מקיימת אחר פראקטיקה רפואית סבירה ומקובלת, ומפרה את חובת הרופאים, לאפשר למטופל לשקול את הסיכונים והסכויים של הפרצדורה בניחותא.
...
לכן אני מורה כדלקמן:
אני מקבל את התביעה כנגד המדינה ומחייבה לשלם לתובע סך של 178,820 ₪.
התביעה כנגד נתבעים 2 – 3 נדחית.
אני מחייב את התובע בהוצאות נתבעים אלו בסך של 20,000 ₪.