יש אכן טענות התרשלות ביחס לבי"ח נהריה וביחס לקופה שסקרתי, אך אין טענה למעשה המתייחסת במישרין לפרופ' וולשטיין (האחרונה גם אינה אחראית לזימון תורים לניתוח מוקדם או מאוחר, ואחרת לא נטען, גם אם יש טענה הנוגעת לאיחור בבצוע הניתוח, המופנית לקופה, בבחינת "היה צריך לבצע קודם").
האם כל סוג של קשר מחקרי מעין זה יפסול מינויו וחוות דעתו, בגין כל מקרה בו לאחד מהרופאים עימם שיתף פעולה לאורך השנים לצורך מחקר או מאמר זה או אחר, היתה מעורבות בתיק רשלנות רפואית? אכן כאשר מדובר על קשר של חברות קרובה עם קולגה, ונטענות טענות בלב התביעה לגבי התרשלותו של אותו חבר קרוב, מצופה שהמומחה יציף העניין ויבקש הנחיות (למצער).
...
אני סבור כי יש גבול שבהגיון לתיאוריות קשר, וההסבר הפשוט יותר הנו שכך בדיוק אירע.
אלא שעד שמגיעים למסקנה חמורה שכזו, נדרשים נתונים כבדי משקל, ולא מעין אלה שהוצבו כאן, ויודגש שוב - לאחר שנתן המומחה חוו"ד.
" כידוע, פסילת חוות דעת היא צעד קיצוני שיינקט אך במקרה בו נמצא כי נפל בה פגם היורד לשורשו של עניין, ושיש בו כדי לגרום לעיוות דין (ראו: רע"א 1138/12 אי.די.איי חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני, פסקה 12 (9.4.2012) (להלן: עניין אי.די.איי); רע"א 1834/18 שירותי בריאות כללית נ' פלונית, פסקה 13 (3.5.2018)). כן נקבע, כי הזהירות בנקיטת צעד כזה מקבלת משנה תוקף מקום בו בקשת פסילת חוות הדעת מוגשת לאחר שזו הושלמה על-ידי המומחה מטעם בית המשפט, וזאת מאחר שבשלב זה ישנו חשש שתוצאת חוות הדעת היא שהובילה לבקשת הפסילה (ראו: עניין אי.די.איי, שם; אליעזר ריבלין תאונת הדרכים: תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים 690 (2012)).
הבקשה נדחית.