אין בטעות באבחנה בהכרח ראיה לקיום רשלנות (דנ"א 1833/91 פחרי קוהרי נ' מדינת ישראל מיום 5.6.91) "המבחן אשר על בית המשפט לבחון בו מעשה או מחדל פלוני של רופא תוך כדי טיפולו המקצועי, אם יש בו או אם אין בו משום רשלנות, איננו מבחן של "חכמים לאחר מעשה", אלא של הרופא "הממוצע" בשעת מעשה.
ההחלטה הרפואית שלא לבצע פרוצידורה פולשנית במצב שלא נידרש, תוך הסתמכות על הבדיקות שהראו מצב תקין, אינה חורגת מיגדרי החלטה שגויה גרידא ויש לקבוע, שאינה עולה בקנה אחד עם הנהוג והמקובל בנסיבות מקרה זה (ע"א 9833/09 כהן נ' מ"י מיום 25.8.13).
התובעים טענו, לנזק ממוני בגין שבירת מצבת אבי התובעים ובנייתה מחדש בסך 15,000 ש"ח. כן טענו, לנזק לא ממוני בגין סבלם, עוגמת הנפש, הזעזוע והתדהמה מאיבוד האיברים, שנעשה תוך פגיעה באוטונומיה של המנוחה ובני משפחתה, חרף בקשתם המפורשת להביאם לקבורה ותוך פגיעה בכבוד האדם ועוגמת הנפש והצער בהריסת מצבת בעל המנוחה ואבי התובעים 2-3 שנעשה לשוא, בתקופת השנה של פטירתו.
בנסיבות העניין ולאור גודל האיברים שאבדו, בשארית אצבעות נמקיות מזעריות, יש לפסוק לתובעים, בגין הנזק שאינו ממוני, פיצוי בסך 18,000 ש"ח. במקרה בו נפסק, כי התרשלות בית החולים, חרף בחירת התובעים, לא פעל בהתאם לבקשתם, אינה עולה כדי פגיעה בזכותם לבחור, קרי פגיעה בזכותו לאוטונומיה, אלא אך טעות ביישום בחירתו, אך יסודות הפגיעה באוטונומיה אינם מתקיימים ולכן יש לדחות את הדרישה לקבלת פיצוי בגין ראש נזק זה (תא (שלום-ב"ש) 39669-12-17 פלוני נ' המרכז הרפואי תל אביב מיום 13.9.21).
...
בבחינת התרחישים המסתברים, ביחס לאיברים הקטועים שאבדו ולא הובאו לקבורה בניגוד לרצון המנוחה ומשפחתה, מסתבר יותר, שהנתבעת הפרה את חובת הזהירות המוטלת עליה ולא נקטה זהירות, סבירה מהמסקנה ההפוכה (ע"א 6332/15 צאלח נ' עדוי מיום 23.11.2017).
מדובר בנזק מיוחד שאינו נתמך בראיה ולכן דינו להידחות.
סוף דבר
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעים סך 18,000 ש"ח. בנסיבות העניין יישא כל צד בהוצאותיו.