הנידרש לנדון
ביום 26.11.13 הגישו המשיבים תביעה נזיקית כנגד המבקשות בעילה של רשלנות רפואית שעניינה איחור באיבחון מחלת הסרטן המעי הגס אצל המנוח ב. ג. ז"ל (להלן- המנוח).
החלטות בית משפט קמא
בהחלטתו מיום 4.11.18 הבהיר בית המשפט כי אינו נותן לעת עתה החלטה בבקשה ובלשונו – "נרשמו טענות הצדדים" וכי תנתן התיחסותו לטענות אלו "במסגרת פסק הדין", ומכל מקום, הוא מאפשר למבקשות להגיש חוות דעת רפואית משלימה מטעמן, ובלשון ההחלטה -
" נרשמו טענות הצדדים. כן נרשמה טענת התובעים כי אינם מבקשים לתקן כתב התביעה וכי מדובר בחוות דעת "משלימה" על כל המשתמע מכך.
...
נקדים ונאמר כי אין מקום לטענת המשיבים לפיה הוגשה הבקשה באיחור, בקשת רשות הערעור הוגשה לבית המשפט ביום 2.12.18 ובעקבות החלטתי מיום 3.12.18 הוגשה לאחריה בקשה מתוקנת.
כך מצאנו, כדוגמה, בעניין רע"א 2856/12 גדעון כהן ו- 21 אח' נ' מע"צ- החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ (2012) –
"מלשון החוק עולה, כי, ככלל, יידונו השגות צדדים על "החלטות אחרות" (החלטות ביניים) של הערכאה הדיונית במסגרת הערעור על פסק הדין, אלא אם עלה בידי מבקש רשות הערעור להראות כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב הערעור על פסק הדין, עלולה להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים; עלולה לגרום לנזק של ממש, או עלולה להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי"
ואולם בנדון שוכנעתי כי התקיימו החריגים המצדיקים, כאמור, מתן רשות לערער והתערבות בהחלטת בינים של בית משפט קמא.
כפי שיפורט להלן -
שוכנעתי כי התקיימו בנדון הנסיבות החריגות המצדיקות התערבות בהחלטות הבינים של בית משפט קמא, משום שלהחלטות בית משפט קמא בנדון יש השלכה מכרעת ומהותית על זכויות המבקשות, ובכלל זה, תכנון אופן הגנתן - בין אם על דרך הגשת חוות דעת נגדית ובין אם על ידי זימון העד המומחה וחקירתו, וכן יש בהן לאלץ את המבקשות להשקיע משאבים רבים, זמן והוצאה כספית בגין הליכים דיוניים שונים שאפשר שהם מיותרים לחלוטין.