בקבלתה התלוננה בפני הצוות הרפואי על הפחתה בתנועות העובר מהבוקר ובניטור עוברי הודגם עובר ללא דופק.
במועד זה ילדה התובעת בלידה וגינלית ספונטנית עובר ללא רוח חיים ממין נקבה ובדו"ח סיכום הלידה נרשם: "מים מקוניאלים סמיכים מאוד חבל הטבור כרוך פעם אחת סביב צוארה".
בהסכמת התובעים, נשלחו העובר והשלייה לבדיקה פתולוגית, ובנתיחה שלאחר המוות אובחן עובר ללא מומים וללא פגמים מיקרוסקופיים.
השאלה הנכונה אליה יש להדרש בעניינינו, אינה אלא האם במועד הביקור השני ובטרם שיחרור התובעת מבית-החולים קיבלו התובעים מידע מלא אודות החלופות והסיכונים הקיימים בהמשך ההיריון ואם לאו, האם הדבר עולה לכדי פגיעה באוטונומיה שלהם?
פגיעה באוטונומיה אם לאו?
ביהמ"ש העליון בהילכת מרגלית קדוש ע"א 1303/09 בעמ' 186 לפסק הדין מול סעיף 12 קבע כדלקמן:
"כאשר מוכחת רשלנות בטיפול הרפואי (על רכיבי הנזק והקשר הסיבתי), ממילא אין טעם לידון בהפרת חובת הגילוי והיעדר הסכמה מדעת. אם לא הוכחה רשלנות בטיפול הרפואי עובר בית המשפט לבחון את העילה של הפרת חובת הגילוי והעדר הסכמה מדעת (על רכיב הנזק והקשר הסיבתי). משלא הוכחה עילה של העדר הסכמה מדעת, או אז נידרש בית המשפט לבחון קיומה של פגיעה באוטונומיה (ע"א 7952/98 חכם נ' קופ"ח כללית)...".
בעניינינו לאחר שקבעתי, כי יש לדחות את טענת הרשלנות הרפואית על כל היבטיה, ואת טענת התובעים להיעדר הסכמה מדעת, יש לבחון איפוא האם נגרמה לתובעים פגיעה באוטונומיה.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ונסיבות האירוע, אני סבורה, כי יהא זה סביר וראוי לפסוק לתובעים יחד פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה בסך כולל של 300,000 ₪.
בהיעדר הוכחה דין טענה זו להידחות.
סוף דבר, הנתבעים יפצו את התובעים בסכום פיצוי כולל של סך של 300,000 ₪, לסכום זה יש להוסיף שכ"ט עו"ד בסך 70,200 ₪ וכן החזר אגרה, החזר שכר עדות העדים והחזר עלות חוות דעת רפואיות בכפוף להצגת קבלות.