המלצות הייעוץ הגנטי היו כדלקמן: דיקור מי שפיר על חשבון משרד הבריאות; בקשה לקבלת תעוד רפואי בעיניין סטאטוס נשאות של תורם הזרע לפנקוניC ו-ML4; בדיקת אולטרסאונד לסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 20-23 להריון; סקירת מערכות מכוונת לשלילת מומים בשלד, גפיים, כליות, מערכת העיכול (ושת, פי הטבעת); אקו לב עובר בשבוע 24-22 להריון; בדיקת דופלר לזרימות דם בעורקי הרחם וחבל הטבור; מעקבי אולטרסאונד לאורך כל ההיריון לבדיקת מדדי הצמיחה של העובר, כולל כל העצמות הארוכות וכן כמות מי השפיר; מעקב הריון בר סיכון; לגבי בדיקות הסקר הגנטי – ניתן דף הסבר.
(עא 2959/09 שוג מוקטרן נ' ד"ר אהוד וינר - פורסם בנבו 2.7.2012, עמ' 10-9)
עוד נקבע בעיניין עא 1303/09 מרגלית קדוש נ' בית החולים ביקור חולים, פ"ד סה(3) 164, 179 - מאגר נבו כי
"סוגיית הרשלנות בטיפול הרפואי נבחנת במשקפי המטפל הסביר, על פי סטיה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת והמבחן הוא אובייקטיבי בעקרו".
האם אי בדיקת אוזניים כחלק מהרוטינה של סקירת מערכות היא סטייה מן הפרקטיקה הרפואית שהייתה מקובלת בעת הריונה של התובעת? התשובה לכך, היא שלילית .
בפרק "הבהרות" מבהיר נייר העמדה למה לא מדגימים את כל האיברים, למרות שהם מתוארים בספרות:
"בבדיקות האולטרה-סאונד השונות המבוצעות בהריון אין מדגימים כשגרה את כל האיברים שאופן הדגמתם תואר בספרות. כמו כן לא ניתן לאבחן את כל המומים הקיימים בעובר ולא תמיד ניתן לאבחן את המומים שגילויים האפשרי דווח בספרות. לגבי מומים רבים פורסמו בספרות הרפואית מאמרים המפרטים את הסיכוי לגלות מומים אלה כאשר הם קיימים בעובר. אי גילוי יכול לנבוע מסיבות שונות, כגון מיגבלות המכשור הקיים, גודל הממצא בחיים העובריים, מנח העובר, כמות מי השפיר, גיל ההריון ועוד[...]מצורף למסמך זה נספח המסכם את אחוזי הגילוי של מומים שונים במחקרים רב מרכזיים באירופה ובארצות הברית.
...
לסיכום טענות ההתרשלות
התובעת לא הצליחה להוכיח כי הצוותים הרפואיים והנתבעים התרשלו.
סוף דבר
אני דוחה את התביעה בגין רשלנות רפואית על כל חלקיה.
משכך, ההודעות לצד ג' – נדחות אף הן.
התובעת תשלם לכל אחד מהנתבעים ולצד ג' 2 (המרכז הרפואי סורסקי) הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 30,000 ₪.