מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות רפואית באבחון מאוחר של סרטן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע עסקינן בתביעת רשלנות רפואית אשר במסגרתה עותר התובע לפצוי בגין הנזקים שנגרמו לו לטענתו, בשל איבחון מאוחר של מחלת סרטן הערמונית ממנה סובל.
...
מנגד, לאור סכום האגרה שהתובע נדרש לשלם בשלב זה, בשים לב להכנסתו החודשית, כפי שפירט בבקשתו, ולאור העדר הוכחה מספקת בדבר הוצאותיו, אני סבורה כי אין הצדקה לפטור מתשלום אגרת הפתיחה.
סוף דבר מכאן, ולאור המקובץ, אני מורה על דחיית הבקשה לפטור מתשלום אגרת הפתיחה.
התובע ישלם את האגרה עד יום 15.11.22, שאם לא כן תימחק התביעה ללא צורך בהחלטה נוספת.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

קביעות המומחה לגבי איבחון מאוחר של מחלת המנוח הן בגדר השערות ספקולאטיביות אשר מבוססות על הערכותיו בלבד ועל "סיפור מסגרת" שהוא בנה, ולא מעוגנות בממצאים או בחומר הרפואי.
המוסד מדגיש כי בתשתית העובדתית שעמדה לפני המומחה לא היתה כל היתייחסות לאיבחון מאוחר או לטפול רפואי לקוי או רשלני; ממילא, לא ניתן לקבל חלק זה של חוות דעתו החורג מהעובדות שנקבעו על ידי בית הדין.
החשיפה התעסוקתית אמנם לא גרמה באופן ישיר להחמרתה הרפואית של המחלה אלא לאיבחונה המאוחר (שהוא כשלעצמו גרם לפי הנטען להחמרת המחלה), ואמנם לא הוותה גורם ביולוגי/פיזיולוגי להחמרתה של מחלת הסרטן בה לקה המנוח, אך ייתכן והיוותה גורם משמעותי בהחמרת המחלה שלא באופן ביולוגי/פיזיולוגי אלא אחר (מעצם מיסוך מחלת הסרטן ומניעת אפשרות איבחונה המוקדם).
...
על מנת לזרז במידת האפשר את ההליכים, שאלות ההבהרה לפרופ' בן יוסף תישלחנה במסגרת בית דין זה. סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, וככל שתישמע דעתי, בשלב זה תתבטל קביעתו של בית הדין האזורי בדבר הכרה במחלת המנוח כפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי.
לאור כל האמור לעיל, ובשים לב לעמדת חברתי, המקובלת גם עליי, לפיה אין מקום להכיר בקיומו של קשר סיבתי רפואי בין חשיפתו של המנוח לחומרים מסוכנים בעבודתו במתקן התפזורת למחלה בה לקה, לרבות על דרך של החמרה - לטעמי יש לקבל את הערעור.
סוף דבר על דעת רוב חברי המותב, ובניגוד לעמדתו החולקת של השופט משה טוינה, הערעור מתקבל בחלקו.

בהליך ערעור לפי חוק חיילים שנספו במערכה (עמ"ח) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לא זו אף זו שהמערערת לא טירחה לצרף חוות דעת בתחום הקרדיולוגיה ואף לא התייחסה בכתב העירעור לכך שהמנוח נפטר עקב איבחון שגוי בשלב הגיוס, אלא שגם אותן חווה"ד בתחום האונקולוגיה אינן מתייחסות כלל לאפשרות שמתקיים קש"ס רפואי בין הבעיה הקרדיאלית האפשרית אשר עליה הצביע רופא המשפחה במהלך שלב הגיוס לבין התפתחות הגידול הסרטני הנדיר אשר החל להתפתח בגופו של המנוח במהלך תקופת השרות הצבאי, ולכן אין לקבל את ניסיונה המלאכותי של המערערת ליצור בסיכומיה זיקה סיבתית - רפואית בין השתיים.
יצויין כי, כי בכל אותם מקרים שבהם מתאפשרת הגשת תביעת נזיקין לערכאה אזרחית בגין איבחון רפואי רשלני, דהיינו במקרים של בני מישפחה של אנשי קבע אשר הלכו לעולמם לאחר חודש מאי 2017, על פי הוראת סעיף 7 לחוק הנזיקין האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב – 1952 הרי שסירוב של הנפטר ו/או של בני משפחתו לקבלת הטיפול הרפואי ייחשב כסירוב בלתי סביר בנסיבות העניין ויביא מטבע הדברים להפחתה משמעותית ביותר של גובה הפצוי ולעיתים אף לשלילתם באופן מוחלט בהתאם לעקרונות האשם תורם והקטנת הנזק.
...
עם זאת, חרף מסקנה עובדתית זאת לגבי המנוח, הרי שמטענותיהם של עדי המערערת עצמה עולה בבירור כי דרך התנהלותו של המנוח עצמה לכל אורך תקופת השירות הצבאי הביאה לניתוק הקש"ס שבין אי הפניית המנוח לטיפול רפואי מוקדם, לבין העובדה שהמחלה והחמרתה לא אותרו במהלך השירות הצבאי.
בשל חשיבותה של עובדה זו מצאנו לנכון לפרט את התלונות והממצאים הרפואיים אשר תועדו בתיקו הרפואי מתחילת השירות הצבאי ועד לסיומו (ת"ר 106-124) : 14.6.2004 – שבירת משקפי ראייה לאחר שבמהלך הליך הגיוס אובחן כסובל מליקוי ראייה קל. 20.7.2004 – פצעי עור בגב בתום מסע מאומץ.
סוף דבר : הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בסיכומי התובעת נטען כי "התובעת מייחסת לנתבעת ולרופאיה אי מניעת סרטן הריאות וסרטן המוח, איבחון מאוחר שכתוצאה מהם היא סובלת סבל רב לרבות גידולים במוח ובריאות". אשר ל"אי מניעת" המחלה, נטען כי לא ניתנה לתובעת הוראה או הדרכה להפסקת עישון.
אשר לאיחור באיבחון המחלה, נטען כי הטיפול הרפואי שניתן לתובעת בקופה"ח היה רשלני בשל אי ביצוע בדיקות סקר לאיבחון מחלת סרטן הריאות והעדר היתייחסות מתאימה לתלונות שעל פי הנטען לא תועדו בתיק הרפואי ואשר היה בהן כדי להעלות חשד שהתובעת לקתה בסרטן, במיוחד נוכח היותה מעשנת כבדה.
פרופ' אליס, מומחה לרפואה פנימית, היתייחס בחוות דעתו לשאלת אבדן סכויי החלמה וקיצור תוחלת חיים וציין כי ככל שהגילוי מוקדם יותר ודרגת הפיזור של הסרטן בעת האיבחון נמוכה יותר, הפרוגנוזה טובה יותר.
...
הנתבעת מכחישה את טענות התובעת וטוענת כי היא לא עמדה בנטל להוכיח את טענותיה כך שדין התביעה להידחות.
אין בידי לקבל את טענות התובעת כי שורה ארוכה של תלונות וסימפטומים עליהם התלוננה תכופות בפני הרופאים המטפלים, לא תועדה בתיק הרפואי.
לצורך תחולת הכלל האמור יש להוכיח שלושה תנאים מצטברים: כי לתובע לא הייתה ידיעה מה הסיבות שגרמו למקרה שהביא לנזק; כי הנזק נגרם על-ידי נכס שלנתבעת הייתה שליטה מלאה עליו; וכי נראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת לא נקטה זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהיא נקטה זהירות סבירה.
עם זאת, כאמור, תביעתה של התובעת לא הוכחה ודינה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפברואר 2018 הגישה המנוחה תביעת רשלנות רפואית נגד המשיבה שעילתה איחור נטען באיבחונה כחולה בסרטן בלוטת התריס (להלן – התביעה הראשונה).
לתביעה צורפה חוו"ד של של ד"ר רוני חרמון, מומחה לרפואת א.א.ג, לפיה הטיפול במנוחה היה לקוי, האיבחון המאוחר של המחלה גרם לנזקיה, וכי היא סובלת מנכות רפואית בשיעור 57.2% (להלן – חווה"ד המקורית).
...
המבחן שנקבע בהקשר זה בפסיקה הוא "העסקה או המעשה המובא לדיון". לסיכום ההלכה בעניין זה ראו פסה"ד בע"א 5316/20 רמתיים צופים אגודה הדדית בע"מ נ' מדינת ישראל ואח' (2021), פסקה 18: " לצורך הכרעה בשאלה מהי "עילת תביעה" בתחום של בקשות לתיקון כתב תביעה, אומץ בפסיקה מבחן רחב שעניינו "העִסקה או המעשה המובא לדיון" (ראו, בין היתר, רע"א 7330/17 תומא נ' רשות מקרקעי ישראל, פסקאות 25-24 והאסמכתאות שם (19.3.2018) (להלן: עניין תומא); יואל זוסמן סדר הדין האזרחי 346-345 (מהדורה שביעית, 1995 (להלן: זוסמן)).
בחינת ענייננו על רקע עקרונות אלה, מביא לטעמי מסקנה כי אין מדובר בתיקון שיש בו משום הוספת עילות תביעה חדשות.
הערעור מתקבל אפוא בהתאם למפורט לעיל (ביחס לתיקונים עליהם נסבה בקשת רשות הערעור).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו