לדברי המומחה, לו הנתבעת הייתה נוהגת תוך שמירה על סטאנדרט הזהירות המצופה ממנה, ניתן היה לאבחן את המחלה מוקדם יותר וכך ניתן היה לחסוך את העלויות הכלכליות שהיו כרוכות בטיפול רפואי בחו"ל (שבוצע בבית חולים הר סיני בניו יורק), ואף למנוע ארוע לבבי חריף וצורך בבצוע צינתור.
בעיניין מוזס צוינו דברים אלו:
"... אשר לשאלת עיתויו של המינוי... לפי ההסדר בתקנות, החל בנידון דידן, המומחה הרפואי מטעם בית המשפט יכול שימונה בכל עת, ואף טרם המציאו הצדדים חוות דעת מטעמם (ראו גורן, בעמ' 237, הסובר כי מינוי מומחה בשלב קדם משפט הוא רצוי). עוד נקבע, כי גם אין טעם לפגם במינוי מומחה בשלבים מאוחרים של ההיתדיינות (ראו ע"א 3056/99 שטרן נ' המרכז הרפואי על שם חיים שיבא, פ"ד נו(2) 936, 943; ע"א 5664/98 קאושנסקי נ' מלול, פסקה 4 (לא פורסם, [פורסם בנבו], 14.8.00)), ויש אף המתנגדים למינוי מומחה עובר לשמיעת הראיות בתיק (ראו רע"א 473/87 שמיר חברה לביטוח בע"מ נ' אבולג'ען (לא פורסם, [פורסם בנבו], 7.3.88); מור, פרק ז', הסבור כי העיתוי, במקרים יוצאי הדופן שבהם ימונה מומחה, צריך להיות כזה שבו יוכל המומחה להתייחס, לאחר הסכמה או קביעה שיפוטית, לתשתית עובדתית מוגדרת). יטען הטוען, כי במינוי כה מאוחר יצא שכר ייעול הדיון בהפסדו, שכן בית המשפט יידרש להכריע בין שלוש חוות דעת, והצדדים ישאו בנטל שכרו של מומחה נוסף. ואכן, מבלי לטעת מסמרות, הגישה המקובלת היא כי מומחה מטעם בית המשפט ימונה רק מקום בו קיים פער של ממש בין חוות דעת מבוססות ומנומקות מטעם מומחי הצדדים, וכל מקרה ייבחן לגופו (ראו אזר ונירנברג, בעמ' 451)... האופציה במצב הקיים היא מינוי מומחה או מומחים מטעם בית המשפט, ולטעמי צריך שיתמנו לעניין זה אך מומחים שאינם נותנים חוות דעת פרטיות. ובמבט כולל יותר, אכן שאלה מורכבת היא איזה הסדר למינוי מומחים רפואיים ראוי שיוחל בתביעות בגין רשלנות רפואית מלכתחילה, לא רק בדיעבד – בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי. המתווה היעיל שנחקק בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הותאם למשטר האחריות המוחלטת שנקבע בחוק. לדידי ראוי לשוב ולעיין בו גם לענין רשלנות רפואית, אולי מתוך מחשבה בדבר יותר ממומחה אחד, כדי להפיג את "חשש האסכולות", או מינוי מומחים בהסכמה (רע"א 7843/00 בר ישי נ' איתן, פסקה 7 (לא פורסם, [פורסם בנבו], 6.3.01)).
...
- החשש שהמומחה משתייך לאסכולה רפואית מסוימת ויתקשה לקבל עמדה שאינה מתיישבת עם זו המקובלת עליו ושעליה התחנך.
בנסיבותיו של מקרה זה, סבורני כי יש להעדיף את ההילוך של מינוי מומחה מטעם בית המשפט כבר בראשיתו של ההליך ואף עוד לפני חקירת המומחים מטעם הצדדים.
העובדה כי אין מחלוקת עובדתית עמוקה מביאני למסקנה כי ראוי שכבר מלכתחילה תונח בפני בית המשפט חוות דעת שתעמוד על הפרקטיקה הרפואית ועל המסקנות המתבקשות מהמצב העובדתי הנתון.