שבע שנים פחות חודש ימים מיום הפטירה, הגיש עיזבון המנוח, באמצעות יורשיו החוקיים, תביעת ניזקי גוף בעילת רשלנות רפואית בעקבות ביצוע צינתור הלב מיום 7/5/2007 במהלכו כאמור נפטר המנוח (להלן: "המנוח", "צינתור אבחנתי", "צינתור טפולי", "דו"ח נתיחה לאחר המוות").
לטענת המומחה, במקרה דנן בשל האיסכמיה הממושכת והנרחבת עקב הדיסקציה של העורק הראשי, נגרמה הרחבה של איזור האוטם והחלשת איזור הצלקת ולכך הוסף את העיסוי באמצעות הפעלת כוח חצוני על רקמה מוחלשת דיה (שריר הלב) אשר יכולה לתרום להופעת הקרע, ברם לדברי המומחה "מנגנון זה הנו נדיר ביותר". לטענתו, הצוות הרפואי נקט בכל האמצעים במטרה לפתוח את העורקים הסתומים ולהפחית את האיסכמיה ואין לבקרם בשל הצורך בעיסוי לב ממושך שהיה הכרחי בחולה שליבו פסק מלפעום עקב האיסכמיה תוצאת הדיסקציה.
עיון בטופס ההסכמה מעלה כי הוא נושא כותרת: "טופס הסכמה: צינתור לב" ובו צויין בין היתר, הסבר על מהו פעולת הצינתור לרבות האבחנה בין צינתור אבחנתי לטיפולי: "בצינתור טפולי מבצעים פעולת תיקון מקומית בלב או בעורקיו בעזרת בלון או אביזרים ייחודיים המותקנים על גבי הצנתרים כולל תומך במקרים בהם במהלך צינתור אבחוני מתגלית בעיה הנתנת לטפול מיידי מבוצע הצינתור הטיפולי בהמשך לצינתור האבחוני". לגבי הסיכונים צויין כך: " הוסברו לי הסיבוכים האפשריים של הטיפול העקרי לרבות חסימה פתאומית או נזק לעורק כלילי והתפתחות אוטם שריר הלב, ארוע מוחי פגיעה בכלי דם...וכן שבמקרים נדירים ביותר עלולים סיבוכים אלו להסתיים אף במוות. הוסברו לי דרכי הטיפול החלופיות האפשריות בנסיבות המקרה, לרבות הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בכל אחד מהליכים אלה, הבדיקות והטיפולים הכרוכים בכך". (הדגשות שלי- א.ב)
לשון אחר, על פניו עולה כי נוסח טופס ההסכמה עומד בתנאי סעיפים 13-14 לחוק זכויות החולה במובן של הסבר על מהות הצינתור ועל הסיכוניים הכרוכים בו. גם חקירתו של המצנתר תומכת במתן הסבר מלא למנוח.
...
על רקע האמור לעיל, אשתדל להלן לתמצת את עיקרי הדברים, על מנת להציג בצורה נהירה וברורה, עד כמה שניתן, את הסוגיות שבמחלוקת דרך הצגת ההחלטות והפעולות שננקטו על ידי הצוות הרפואי מטעם הנתבעים, על פני ציר הזמן בצורה כרונולוגית, החל מהרגע בו התקבלה החלטה על ביצוע הצנתור ועד שהצוות נאלץ להכריז על מות המנוח בתום ניסיונות ההחייאה.
אולם גם טענה זו דינה להידחות נוכח דבריו המפורשים של מומחה בהמ"ש עת הסביר מדוע גם הפתולוג שביצע את הנתיחה לאחר המוות, לא יכול היה לאתר את הדיסקציה בעורק ובכך לאשש (או שמא לשלול) את הסברה שזו אכן ארעה, בהסבירו: " האמת היא שהוא (הפתולוג-א.ב) לא יכול להגיד, ואני אסביר אולי...אחרי ההחייאה הניסיונות להחדיר שם ציוד וסטנטים אז זה מטשטש את כל התמונה. בגלל שפה הייתה התערבות מאד בוטה של הניסיון לפתוח את העורקים, לכן, לעניות דעתי, הוא לא יכול לראות מתי בדיוק לפני התחלת הטיפול. אם אתם שואלים אותי ביושר, אני לא רואה פה אפשרות אחרת". (עמ' 713 לפרוטוקול).
לפיכך אי הבאת הרופא שערך את המסמך ברוח דבריו של דר' ג'עפרי, מקום בו אין חולק כי המצנתר הראשי אשר מעיד מידיעה אישית ובלתי אמצעית על מהלך הדברים הוא דר' ג'עפרי בעצמו ("אני בחרתי את הצנתר ואני צנתרתי...אני החלטתי ואני עשיתי"), בעוד שדר' איליה היה רק העוזר והמתמחה שלו- אינה צריכה לפעול לחובת הנתבעים שכן לא התרשמתי כי עדותו חסרה להבנת התמונה המלאה שנדונה עד דק כפי שמצינו לעיל, וזאת מלבד העובדה כי דר' מנביץ מתגורר בארה"ב מזה שנים.
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, באתי לכלל דעה כי דין התביעה להידחות.