אשר לאיחור באיבחון המחלה, נטען כי הטיפול הרפואי שניתן לתובעת בקופה"ח היה רשלני בשל אי ביצוע בדיקות סקר לאיבחון מחלת סרטן הריאות והעדר היתייחסות מתאימה לתלונות שעל פי הנטען לא תועדו בתיק הרפואי ואשר היה בהן כדי להעלות חשד שהתובעת לקתה בסרטן, במיוחד נוכח היותה מעשנת כבדה.
העדר היתייחסות לתלונות ותסמינים מחשידים לסרטן הריאה
הטענה בדבר העדר היתייחסות לתלונות ותסמינים המעלים חשד שהתובעת לקתה בסרטן, מבוססת בעיקרה על טענה מקדימה הנוגעת לאמינות התעוד הרפואי, כדברי ד"ר מילר בחוות דעתו: "מצאתי ליקויים רבים ברשומות שעמדו בפני ובמיוחד חוסר רישום תלונותיה הסובייקטיביות של (התובעת) ברוב הביקורים" (עמ' 6 לחווה"ד).
חרף אמירה זו, ד"ר מילר אישר בחקירתו הנגדית שהוא לא פגש את התובעת ולא שוחח עימה טרם עריכת חווה"ד (עמ' 17 לפרוטוקול), כך שהוא לא שמע מפי התובעת מה היו תלונותיה במועדים השונים בהם ביקרה אצל רופאי קופה"ח.
זאת ועוד, ד"ר מילר לא היתייחס בחוות דעתו לתלונות שתועדו בתיק הרפואי ולא טען כי נוכח תלונות התובעת, כפי שתועדו, היה מקום לחשוד, במועד זה או אחר, שהתובעת לקתה בסרטן הריאות.
...
הנתבעת מכחישה את טענות התובעת וטוענת כי היא לא עמדה בנטל להוכיח את טענותיה כך שדין התביעה להידחות.
אין בידי לקבל את טענות התובעת כי שורה ארוכה של תלונות וסימפטומים עליהם התלוננה תכופות בפני הרופאים המטפלים, לא תועדה בתיק הרפואי.
לצורך תחולת הכלל האמור יש להוכיח שלושה תנאים מצטברים: כי לתובע לא הייתה ידיעה מה הסיבות שגרמו למקרה שהביא לנזק; כי הנזק נגרם על-ידי נכס שלנתבעת הייתה שליטה מלאה עליו; וכי נראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת לא נקטה זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהיא נקטה זהירות סבירה.
עם זאת, כאמור, תביעתה של התובעת לא הוכחה ודינה להידחות.