נטען בכתב התביעה, כי עוד בתאריך 26.2.2006 נבדקה המנוחה על ידי רופאת נשים בקופ"ח. מהרישום הרפואי עולה כי הביקור היה לצורך הוצאת התקן תוך רחמי, אשר הוצא ובוצעה למנוחה בדיקת U.S. התעוד הרפואי בעיניין זה הנו לקוני; לא נרשמו פרטים חשובים כגון המועד בו נימצאת המנוחה במינופאוזה [גיל המעבר], האם היא מקיימת יחסי מין, האם נוטלת גלולות והיכן הייתה במעקב קודם; לא נרשם על ידי רופאת הנשים מהן תוצאות בדיקת U.S שבוצעה; לא נערכה למנוחה בדיקת פאפ [בדיקה שמיועדת לגלות תאים סרטניים או טרום סרטניים בצואר הרחם] או כל בדיקה אחרת לצואר הרחם, על אף שהיה מחובת רופאת הנשים לעשות זאת כחלק מבדיקות סקר שגרתיות לאיבחון מוקדם של סרטן צואר הרחם; רופאת הנשים לא הסבירה ולא סיפקה למנוחה מידע בדבר הצורך וחשיבות ביצוע בדיקות הסקר לאיבחון מוקדם וכן לא הפניתה את המנוחה לבדיקות מעקב במועד אחר.
כפי הנטען בסעיף 39 לכתב התביעה, "רק במועד זה, לאחר קבלת תיקיה הרפואיים של המנוחה במשרד בא כוחו, התעורר אצל האלמן ואצל בא כוחו החשד או הסברה בדבר קיומן של העובדות המהוות את עילת התביעה, שעד לפני כן לא היה לו יסוד לחשוד בקיומן".
לטענת המשיבים בסעיף 40 לכתב התביעה, לאחר שהתעורר החשד בעקבות קבלת המסמכים הרפואיים, החלו התייעצויות רפואיות עם מומחים שונים ונימצא כי קיימת עילת תביעה בגין רשלנות ואיחור באיבחון המחלה.
בטיעון זה המשיבים סמכו על חוות דעתו של ד"ר מרגלית אשר ציין בפרק "סיכום" שבחוות דעתו:" בעיניינה של המנוחה... מדובר על רשלנות רפואית הן ברשום הנידרש, והן בבדיקה מניעתית, בפעולות הנדרשות להפניה, לאיבחון ולמעקב ההכרחיים לטפול סביר, גם אצל הגניקולוגית וגם אצל רופא המשפחה כפי שפורט לעיל. לולא רשלנות זו, הגידול היה מתגלה ומטופל במצב בו הוא רק בתחילתו..."
· המנוחה סבלה במשך כשנה, לפני שנת 2012, מדימום וגינלי כשהיא בגיל המעבר.
...
היכולת לגלות את העובדות נבחנת על ידי מבחן אובייקטיבי ודי בחשד המתעורר אצל התובע ואף חשד בכוח (צריך היה לחשוד), על מנת להתחיל את מירוץ ההתיישנות :
"סיכומו של דבר, שחשד המתעורר אצל תובע ואף חשד בכוח (צריך היה לחשוד) ייחשב כ"קצה חוט" המתחיל את מירוץ ההתיישנות ומבטל את השעיית המירוץ לפי סעיף 8.
ואולם, בנסיבותיו של מקרה זה אין מנוס מקבלת עמדת המבקשת בחלקה ומדחיית תביעת העזבון (האלמן כיורש) וגם תביעת האלמן כמיטיב.
סוף דבר
לאור האמור, מורה בזאת על דחיית תביעת העזבון (התובע מס' 1) וגם תביעת המשיב (התובע מס' 2) כמיטיב מכח ההתיישנות, תוך הותרת תביעת האחרון בכובעו כתלוי במנוחה.