נחום טוען כי עו"ד פרץ ביצע כלפיו הפרת חוזה וכן מספר עוולות, כאמור בסעיף 31 לכתב התביעה שכנגד (לאחר תקונו), ובין היתר, עוולת נגישה (סעיף 60 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]) ועוולת לשון הרע (חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965; להלן: חוק איסור לשון הרע).
המחלוקת שבה דן ביהמ"ש העליון בעירעור על החלטה זו היתה, אפוא, בשאלה דיונית של סדר הדין האזרחי: האם יכולה התובעת להגיש תביעה בגין רשלנות מקצועית כנגד עורך הדין שייצג אותה בעיסקה, בעוד תביעתה לבצוע בעין של העסקה תלוייה ועומדת.
כב' השופט מצא מתייחס בפסק דינו אף לאפשרות כי משנשמטה עילת התביעה הנזיקית של הנפגע בעוולה פרטיקולרית (פירסום לשון הרע או נגישה) - אפשר שיבקש לתבוע את מוסר המידע הכוזב על פי אחת מ"עוולות המסגרת" שבפקודת הנזיקין, שהן רשלנות או הפרת חובה חקוקה; "אך תהא זו כמדומה דרך מאולצת ומרחיקת לכת להכשיר תביעה כזאת, שאין תוכה כברה" (בעמ' 659).
עוד ביקש עו"ד עשת לקבל את התביעה גם בעוולה של הפרת חובה חקוקה, שהיא חובת הנאמנות של עורך דין כלפי לקוחו, על פי כללי לישכת עורכי הדין והאסמכתא שציין בסעיף 29 של סיכומיו.
...
לפיכך, אני מורה לשפעל את תיק ההוצל"פ מס' 1627170105.
עוד ישלם הנתבע בתביעה העיקרית לתובע את אגרות המשפט, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הוצאתן ועד לתשלום בפועל, וכן שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.
עוד ישלם הנתבע שכנגד לתובע שכנגד את אגרות המשפט, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הוצאתן ועד לתשלום בפועל, וכן שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.