בנוסף, אין גם מקום לפסוק לטובת התובע פיצוי כלשהוא עבור עוגמת הנפש שנגרמה לו. כפי שיפורט בהמשך, לתובע אשם תורם נכבד לאשר אירע ומעבר לכך אף לא עשה מספיק על מנת להקטין את נזקיו, כך שאם נגרמה לתובע עוגמת נפש, היא נגרמה עקב מעשיו ומחדליו ולכן אינו זכאי לפצוי עבור רכיב נזק זה. אם כך, נזקיו של התובע כנגד הנתבעים 1 ו-2, מסתכמים בסך של 16,000 ₪ בלבד.
גם בע"א 3507/14 ציפורה נ' נג'ב ולשכת המקרקעין בחיפה (11.10.15) עמד בית המשפט על נושא האשם התורם בהקשר של רשלנות לישכת רישום המקרקעין וכך נקבע שם:
"אשם תורם: סעיף 68(א) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: פקודת הנזיקין) מורה: "סבל אדם נזק, מקצתו עקב אשמו שלו ומקצתו עקב אשמו של אחר, לא תכשל תביעת פיצויים בעד הנזק מחמת אשמו של הניזוק, אלא שהפיצויים שייפרעו יופחתו בשיעור שבית המשפט ימצא לנכון ולצודק תוך היתחשבות במידת אחריותו של התובע לנזק". בפסיקה הובהר כי:
"המבחן לקיומו של אשם תורם הנו כפול. על בית המשפט לבחון אם בנסיבות העניין נהג הניזוק כאדם אחראי ותוך זהירות סבירה, שאם לא כן, תחולק האחריות לפגיעה על פי מבחן האשמה המוסרית. דהיינו, הצבת מעשי הרשלנות של המזיק והניזוק זה מול זה כדי להשוות ולהעריך את מידתם ומשקלם של מעשיו ומחדליו של כל צד" (ע"א 14/08 מנסור כמאל עבד אלרחים נ' פלסטניר מיפעל אריזות פלאסטיות בקבוץ ניר אליהו, [פורסם בנבו] פס' 12 (2.12.2009))".
גם אם לא זייף האדי את מיסמכי התובע בעצמו, בהתנהגותו, בין אם במודע או לא, שיתף פעולה עם חמאדי לשם העברת הבעלות משמו של התובע לשמו של האדי, למרות שהתמורה עבור המשאית לא שולמה לתובע ואף האדי בעצמו לא נשא בתמורה.
...
עליו לשלם עבור מה שקיבל , ולכן עליו לשלם לתובע את הסך של 16,000 ₪, שווי המשאית בהתאם לסיכום בין האדי לחמאדי.
גובה שכר הטרחה הנמוך נקבע בהסתמך על התנהלותו של התובע וגם בשים לב לסכום התביעה אל מול הסכום שנפסק לטובת התובע בסופו של דבר.
מובן כי אם ישלם הנתבע מס' 3 לתובע בהתאם לפסק הדין שניתן נגדו, סכומים אלו יופחתו מהסכומים אותם על הנתבעים 1 ו-2 לשלם לתובע.