וזו תמצית עדות התובע, בדיון מיום 4.2.13 :
"עניין התביעה זה עישון במסעדה, בעת שאישתי הייתה בהריון. המסעדה מחולקת לשתי חלקים. ישבנו במרפסת שהיא חיצונית. למסעדה יש מקומות ישיבה בחלק המובנה הפנימי ומרפסת מקורה אטומה שיש דלת המפרידה. אנחנו ישבנו במרפסת הפתוחה שהייתה מקורה בסככות ענק שסוככות אחת על השנייה, כך שאין איוורור. יש גם מאוורר גדול שכיוונו אל פנים המסעדה, קרי, כל העשן... מדיניות הנתבעת היא לאפשר עישון בשתי המסעדות. ...בזמן הישיבה במרפסת היה איש שעישן לידנו כ-2 מ' סיגר. המרפסת החיצונית היא איזור עישון אך מבחינתי היא שטח צבורי. ... לא ידענו שזה איזור למעשנים. היו מאפרות בחוץ ועל השולחנות. פניתי לאדם שמעשן סיגר וביקשתי ממנו להפסיק לעשן, אך הוא טען שהוא קיבל אישור מהנתבעת לעשן. הוא היה כוחני בגישתו. העבירו אותו מספר שולחנות מאתנו. באו אלינו ונתנו לנו פיצוי של פחזניות. ביקשתי לעבור פנימה ואני טוען שהיו מקומות פנויים. אני טוען שעל פי החוק אסור לעשן במקום מקורה וצריך להיות פתחי איוורור. הנתבעת העדיפה את רווחת המעשנים ולא את רווחת משפחתי."
וזה עיקר עדותו של התובע, בדיון מיום 12.3.14:
"הגשתי את התביעה כאן משום שאני אזרח קטן. עניינה של התביעה היא עישון כפוי בקרב ילדים ואישה בהריון. ביקשנו לשבת באיזור שלא מעשנים והושיבו אותנו במרפסת בחוץ. מי שהושיב אותנו זה יובל. אותו אדם שפניתי אליו. אנחנו הגענו פשוט למקום ואמרנו שאנחנו מעוניינים במיקום שלא מעשנים. במרפסת ראינו מאפרות ואנשים מעשנים. נגשתי לאדם שראיתי שעישן ואמרתי לו שיש פה אשה הרה וילדה קטנה. ביקשתי ממנו להבין אותנו. הוא לא היה קשוב ודיבר בעזות מצח וגסות. פניתי לאחראי משמרת וביקשתי ממנו להעביר אותנו וגם ביקש מהאדם המעשן להפסיק. המעשן עבר למקום ממול והמשיך לעשן. כפצוי הוציאו לנו פחזניות. נכנסתי פנימה וביקשתי מיובל, אמרתי לו שיש פה ילדה קטנה ואשה הרה וביקשתי שיעביר אותנו פנימה. הוא אמר שהמקומות מבפנים שמורים. אמר עוד שאנחנו יושבים במקום של מעשנים ואם אנחנו רוצים, שניקח את הרגליים ונצא משם. ... אני לא ידעתי שאני באיזור המעשנים. על פי המחוקק אסור לעשן במקום שהוא מקורה ומהוה 25% מכלל שטח. אני מפנה את בית המשפט לסעד המבוקש. סכום התביעה מכיל 4 נפשות שנפגעו. אני תובע גם בעבור העובר. הסברתי כי מדיניות הנתבעת להעדיף את המעשנים. יש חוק לפיו אסור לעשן במקומות צבוריים. הנתבעת אישרה את העישון שלא על פי החוק. כל מי שיודע את החוק יודע שאסור לעשן איפה שישבנו. הנתבעת יכולה הייתה להשיב אותנו פנימה אך לא עשתה זאת".
טענות התובע
התובע סבור, כי בהתנהלות זו של צוות המסעדה, התרשלה הנתבעת וכן הפרה שורה של חובות חקוקות:
סעיף 1 לחוק למניעת עישון, קובע כי אסור לעשן במקום צבורי.
מפאת חשיבות סעיף זה להמשך הדיון, אצטט אותו כלשונו:
"מסעדה, מזנון, בית קפה, לרבות כל בית אוכל, בית משקה, מועדון, דיסקוטק או מקום אחר שבין עיסוקיו הגשת מזון או משקאות אחר (כולם להלן - בית אוכל), למעט חדר נפרד לחלוטין, אם קיים, שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל במפורש, אם הוקצה, ובילבד שיש בו סדורי איוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למיטרד בחלקים אחרים של בית האוכל ושטחו אינו עולה על רבע של השטח הפתוח לציבור; הוראות פרט זה יחולו גם על איזור הנמצא מחוץ למבנה בית האוכל ומשמש אותו (להלן – איזור), למעט חלק של האיזור שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל, אם הוקצה, ובילבד שאותו חלק של האיזור שהוקצה לעישון אינו מקורה בדרך כלשהיא, ומתקיים לגביו אחד מאלה:
לדעתי, יש לפרש את תנאי "העדר הקירוי" באופן שקורות המוצבות במרווחים גדולים ושמשיות בד אווריריות לא ייחשבו כיוצרות את הקירוי הפוסל את האיזור מלשמש כאיזור "עישון". ברי, כי במחלוקת הפרשנית, האם פרגולה ושמשיות הצללה במרפסת הפתוחה, המשמשת כאיזור המותר לעישון, מהוה בכלל קירוי בהתאם להוראות החוק, על הרשות המקומית, כרשות אוכפת, לתת דעתה.
...
בעניין זה אני מקבלת את גרסת התובע, לפיה הוא ובני משפחתו ביקשו לשבת במתחם הפנימי של המסעדה או בקוביית הזכוכית, אך נענו בשלילה, מן הטעם שאין מקום פנוי.
על יסוד האמור לעיל, שוכנעתי כי יש לקבל את התביעה בחלקה ולפסוק לתובע פיצוי בשל הפרת הוראות החוק למניעת עישון, וזאת על דרך האומדנה.
סוף דבר
בהתחשב במכלול הנסיבות ותוך עריכת איזון מידתי בין כלל האינטרסים ובין היתר בהתחשב בעובדה, שדובר באירוע חד פעמי, סבורה אני כי פיצוי בסך של 3,000 ₪ יהא הולם בנסיבות העניין.