העובדות הצריכות לעניין
ביסוד הבקשה, כתב תביעה שהוגש על ידי עיזבון ויורשי המנוחה מריאלה נעמי לוי בובר ז"ל (להלן: "המנוחה"), אשר נפטרה בתאריך 30/4/12, בהיותה בת 32 שנים בלבד, כתוצאה מאי איבחון סרטן צואר הרחם בו לקתה, ולאחר מכן – איחור באיבחון שארית, או הישנות מחלתה.
לטענת המבקשת, "חטאה" היחיד הוא בהיותה בתה של מי שהייתה בתקופה הרלבנטית לאירועים נשוא כתב התביעה, ועד פטירתה, בעלת המכון – יהודית שכטר ז"ל.
למען הזהירות, טוענת המבקשת, כי בזמנים הרלוואנטיים לכתב התביעה העסיק המכון מנהלת רפואית בשם ד"ר אילנה אבינח, ולפיכך כל טענה בגין רשלנות צריכה להיות מופנית אליה ו/או לנתבע 3 שעבד עם המכון בתקופה הרלוואנטית, כרופא עצמאי.
...
דיון והכרעה
ראש וראשונה ראוי להבהיר כי דינה של תובענה מחוסרת עילה – להימחק, ולא להידחות, וזאת בהתאם לתקנה 100(1) לתקנות.
בתי המשפט הבהירו בשורה ארוכה של החלטות ופסקי דין, כי סעד המחיקה הינו מרחיק לכת, ועל כן שומה על בית המשפט לנקוט בזהירות רבה מאד בדונו בבקשה כגון דא, ואם הוא מגיע למסקנה, שקיים סיכוי, אפילו קל שבקלים שהתביעה תתקבל בסופו של דבר, יש להימנע ממחיקתה (ראו: ע"א 693/83 שמעון שמש נ' רשם המקרקעין ו-2 אח', פ"ד מ (2) 668, 672-671; ע"א 1747/04 אנואר אלפי ואח' נ' יעקב להב, פורסם בנבו; רע"א 359/06 עו"ד מועיין נ' עו"ד פרג', פורסם בנבו), מה עוד שכיום אין עוד ספק באשר לחשיבותה של זכות הפנייה לערכאות, זכות שהוכרה כזכות על חוקתית מן המעלה הראשונה בשיטת המשפט הישראלית (ראו: ע"א 733/95 ארפל נ' קליל תעשיות בע"מ, פ"ד נא (3) 577, 631; ש. לוין תורת הפרוצדורה האזרחית (תשנ"ט) 35).
סוף דבר
הבקשה נדחית בזאת.