מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשלנות באבחון מום בבדיקות אולטרסאונד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים אינם יודעים ולא יכולים היו לדעת מה היו הנסיבות המדויקות שגרמו לכשל באיבחון המום, וכי העובדה שהמום לא אובחן וכן העובדה כי ברשומה הרפואית צוין בבדיקה שלא ניצפו מומים- מתיישבות יותר עם מסקנה של התרשלות מצד הנתבע מאשר עם מסקנה הפוכה.
הנתבע העיד כי מעולם לא ניתקל במום כגון זה, קרי המקרה דנן הוא ככל הנראה היחיד מבין אלפי עוברים שבדק במהלך שנות עבודתו בו התגלה מום מן הסוג הנ"ל. כאשר נישאל אילו מבין המיגבלות בבדיקת אולטראסאונד (ככלל) העיבו על איבחון המום במקרה דנן ציין כי אינו זוכר, מפאת חלוף הזמן.
...
טענות הנתבע: יש לדחות את התביעה מפאת שיהוי וכן בשל העדר מומחיות של פרופ' דוד, המומחה מטעם התובעים בביצוע סקירת מערכות.
סוף דבר משקבעתי כי אין המדובר בהתרשלות ומשלא הוכח הקשר הסיבתי בין מעשיו ומחדליו הנטענים של הנתבע לבין הנזק הנטען, הרי שאיני נדרש לדון בנזקי התובעים ובתם.
על יסוד האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
בנסיבות העניין ונוכח הסבריי לאורך פסק הדין, הגעתי לכלל מסקנה כי נכון לפסוק כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2007 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד טוענים המערערים, כי בית המשפט טעה בקביעתו כי המשיבים לא התרשלו באיבחון המומים.
כך לדוגמה, עולה מתצהירה של ד"ר דולפין, כי היא שוחחה עם ההורים לאחר הישיבה הראשונה של ועדת המומים והסבירה להם שבבדיקת האולטרסאונד התגלה מום מסוג clubfoot וכן חשד למיקרוצפליה, ואף הסבירה את הקשיים באבחנה ודאית של מיקרוצפליה.
...
בין היתר כונסה ועדת מומים שדנה במקרה, ובעקבותיה הוסברו להורים משמעות הממצאים שנתגלו בבדיקת האולטרסאונד, ונתקבלה הסכמתם לביצוע בירור כרומוזומלי לעובר (קורודוצינטזיס); המערערים הופנו לבדיקת אולטרסאונד נוספת אצל מומחה בעל שם, שסבר כי אין תוצאה חד-משמעית והמליץ על ביצוע מעקב לשבועיים נוספים; ועדת המומים התכנסה פעם נוספת, ולאחר מכן הוצגו להורים המלצותיה תוך מתן ברירה בין המשכת ההריון לבין הפסקתו, ועל דעתם הוחלט על המשך מעקב צמוד; הבדיקות שבוצעו לאחר מכן – עד ללידה – הראו צמיחה במימדי הראש, והדבר לא חיזק את המסקנה שקיימת מיקרוצפליה ואישש את המסקנה שההחלטה להשאיר את ההריון היתה נכונה.
המסקנה אליה מגיע בית המשפט בסיכום הדברים היא: "משכך, בהעדר אבחנה ודאית של מיקרוצפליה, לא היה מקום למתן המלצה חד משמעית לסיום ההריון. ההורים שותפו בכל ההתלבטויות וההחלטות לא נכפו עליהם אלא היו משותפות. לכן, אני סבורה כי הטיפול והייעוץ לו זכו [המערערים] היה סביר, אחראי ונכון, בהתאם לנתונים שהיו בפני הרופאים שטפלו בהם." לפיכך דחה בית המשפט קמא את התביעה בקובעו כי המשיבים לא התרשלו בהתנהגותם, שכן "מדובר בארוע רפואי שלא ניתן היה, גם במיומנות רפואית מקצועית סבירה, למנוע את תוצאותיו הקשות". טענות הצדדים המערערים טוענים, כי בית המשפט קמא קבע מסקנות הפוכות לראיות שבאו לפניו ובסתירה לעובדות המצויות בתיק המוצגים.
במרכז דבריהם טוענים המשיבים כי "קביעותיו העובדתיות והמשפטיות של בית המשפט קמא מבוססות היטב בחומר הראיות ובניתוח העדויות שנשמעו בפניו". לגישת המשיבים הכרעתו של בית המשפט קמא היא הכרעה עובדתית בעיקרה, המעוגנת היטב בראיות ומבוססת על עמדות כל המומחים ולכן אין מקום לערכאת הערעור להתערב בה. דיון דין הערעור להידחות.
לסיכום, אציע לדחות את הערעור ואת הערעור שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בחוות דעתו מפנה ד"ר מילר לכך שכבר בשנת 1996 פורסמו מחקרים על איבחון מומים בגנטליה בבדיקת אולטרסאונד בסיסית וכי קבוצת חוקרים מבית החולים שיבא הגדירה כבר ב- 2001 את גבולות הנורמה לגודל הפין בבדיקת אולטרסאונד בשלבי ההיריון השונים.
האישפוז בהדסה בכתב התביעה נטען כי בדיקות הדמיה אולטרסאונד וסי.טי. לא בוצעו לפחות מחודש מרץ 2007, כשביום 29.6.07 אובחן בהדסה כי צנור הגסטרו הותקן בצורה רשלנית ו/או נסתם על כל הנובע מכך, לרבות זהום.
...
בכל הנוגע לטיפול במנוח לאחר הלידה אני קובעת כי: הוכח שהמנוח נפטר עקב סיבוך חד של ספסיס בעקבות נמק והתנקבות של המעיים.
לאור המסקנות שאליהן הגעתי, אני דוחה את התביעה.
התובעים ישלמו לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לא זו אף זו, טוענים הנתבעים כי מפסיקת בתי המשפט יש ללמוד כי מומי גפיים ובעיקר בכפות הידיים קשים לאיבחון, וכי החמצת מומים אלה בבדיקת אולטרסאונד אינה מהוה כשלעצמה ראיה להתרשלות מצד הבודק.
...
סוף דבר מכל האמור לעיל עולה כי ד"ר אשכנזי ופרופ' מימון לא התרשלו בבדיקות שערכו לאם במהלך ההיריון.
לפיכך, תביעת התובע נדחית.
מכל מקום, נוכח התוצאה ממילא נדחית גם ההודעה ככל שהיא עדיין עומדת בעינה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלא שבפועל נערכה לאתי רק סקירה בסיסית – ובמצב דברים זה הנתבעים הפרו את החובה המוטלת עליהם למסור להורים מידע בדבר קיומה של בדיקת אולטראסאונד מעמיקה ומקיפה יותר לגילוי מומים בעובר מזאת שנערכה לה. אי מסירת מידע כאמור מהוה התרשלות מצדם של הגורמים המטפלים באתי.
בנוסף הובהר, כי בסקירה מכוונת יש לבדוק את כל איברי העובר - ובכלל זה גם את הגפיים וכפות הידיים והרגליים: "בדיקת אולטראסאונד של הגפיים ניתן לבצע מהיום שבו ניתן לראות את עצמות הגפה בבירור במסך האולטראסאונד וזאת כבר החל משבוע 6-7 ובבטחון מלא בשבוע 12. מכיוון שחוסר שלם או חלקי של גפה מופיע לפעמים כתסמונת גנטית רחבה יותר, אין לדלג על בדיקת הגפיים כולן כי גילוי מום בגפה שהוא יחסית קל לאבחנה מהוה סימן אזהרה לאפשרות של מומים קשים יותר ודורש בדיקה נרחבת של כל אברי הגוף וכמובן גם בדיקה גנטית (קריוגרמה) מנוזל מי השפיר.
...
בהיעדר קשר סיבתי – נשמט היסוד תחת התביעה בכללותה, ודינה להידחות.
סוף דבר התוצאה היא שדין התביעה להידחות, וכך אני מורה.
התובעים ישלמו שכר טרחת עורך דין בסך 30,000 ₪ לנתבעים 1, 3 ו- 4 יחדיו, ובסך 20,000 ₪ לנתבעת 2, (בסך הכל 50,000 ₪).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו