מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רכישת רכב בליסינג ללא גילוי נאות

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נטען כי בפגישה ראשונה שנערכה עם סוכן מטעם הנתבעת הציג הסוכן רכב ליסינג דרך מסך המחשב והתחייב כי מדובר ברכב ליסינג, ללא עבר תאונתי ובמצב מצוין וללא תקלה במנוע ובגיר שכן בעל הרכב הקודם ביצע את כל הטיפולים האפשריים ואין מה לדאוג שכן ישנן כל הקבלות.
ודוק, נטען כי בעת כריתת ההסכם, הנתבעת לא גילתה לתובעת כי לרכב פגמים במנוע ובגיר ולא ציינה כי הרכב שהוצג מלכתחילה לתובעת אינו הרכב אשר יימכר לה וכן לא גילתה לתובעת את מלוא המידע המלא לגבי מצבו האמיתי של הרכב ואשר בנסיבות העניין היה עליה לגלותו ועל כן, נטען כי מדובר בהטעיה.
סעיף 4 לחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח – 2008 (להלן: "חוק מכירת רכב משומש") עניינו בגילוי נאות ונקבע בו כי לא יעשה עוסק ברכב עסקה בעיניין מכירת רכב משומש, אלא אם כן היתקיימו כל התנאים המפורטים בסעיף ובהם: חוזה בכתב, מסירת טופס גילוי נאות וכי הרוכש אישר בחתימת ידו כי קיבל טופס גילוי.
...
בנסיבות העניין, לאור העובדה שהתובעת לא פעלה להקטנת נזקה, לא מצאתי לפצות בגין רכיב זה. סוף דבר התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום, סך של 3,285 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (16.7.17) ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום סך של 1000 ₪ בגין הוצאות משפט ואגרת בית משפט אחרת, יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עובר לרכישת הרכב בוצע הליך של גילוי נאות לפי דין ובין היתר הוצגה בפני התובע בדיקת קניה של הרכב מיום 30.4.19 (הטעות בתאריך הנה במקור – צ.א.) שבוצעה במכון רשוי בלתי תלוי "קומפיוטסט". נציג הנתבעת פעל בתום לב וחישב את שווי הרכב לפי דגם זהה ואולם רמת הגימור בכל אחד ממרכיבי הרכב שונה, והנציג בטעות סבר שהדגם שהתובע קונה הוא המפואר יותר בעוד שהדגם שרכש היה שווה 58,000 ₪ לפני שיקלול.
על פי מחירון לוי יצחק בעת רכישה של רכב מליסינג יש להפחית 17% ולא 21% וניתן להוסיף כי בקנייה ישירה אל מול החברה יש צורף להוסיף 5% בשידרוג, דהיינו מחיר המחירון 60,900 ₪ לפני הפחתות.
...
עקב התנהלות הנתבעת כפי שפורטה לעיל, אני קובע כי הנתבעת תפצה את התובע במלוא הסכום בעבור ראש נזק זה. למעלה מן הצורך אציין כי על הנתבעת לעמוד בהתחייבותה למתן אחריות כפי שניתנה לתובע.
לאור האמור לעיל, דין התביעה להתקבל באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעים בתוך 30 יום סך 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל, בתוספת אגרת משפט בסך 315 ₪ והוצאות משפט בסך 700 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

לא הוברר כלל ועיקר כי מחיר המחירון עליו מסתמך התובע בתביעתו רלוואנטי ומייצג את מחיר השוק בפועל, במכירת רכב שעבר "מספר ידיים", אשר נרכש בעבר מליסינג, ואשר נסע קילומטרים רבים.
אינני מקילה ראש במחדלה של הנתבעת אשר לא הציגה בפני התובע טופס גילוי במועד רכישת הרכב, בנגוד להוראות סעיף 4 לחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח- 2008.
...
דיון לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי את הצדדים, ועיינתי ובמסמכים שביקשו לצרף בתום הדיון, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
מכל האמור לעיל, התביעה הנדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

התובע העיד כי לאחר שקבל את המפתחות לרכב, הודיע לו תום כי מדובר ברכב ליסינג ולא בעלות פרטית ולאחר מכן התובע גילה למעשה כי מדובר בכלל ברכב יד שנייה ולא ראשונה.
סעיף 4(2) לחוק מכירת משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008 הקובע כדלקמן: " לא יעשה עוסק ברכב עסקה בעיניין מכירת רכב משומש, אלא אם כן היתקיימו כל אלה:
(2)   העוסק ברכב מסר לרוכש הרכב, עד למועד חתימת החוזה ובנפרד מהחוזה, טופס חתום בידו, שמפורטים בו הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב) (בסעיף זה – טופס גילוי);"
...
סוף דבר בנסיבות האמורות, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע סך של 24,000 ₪.
סה"כ, הנתבע ישלם לתובע סך של 25,000 ₪.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יתירה מכך, טענה, כאשר קיים הסדר בחוק אחר (כבעניינינו - "חוק מכירת רכב משומש) זכאות למידע וגילוי נאות") ומשעה שהמחוקק דרש לציין רק את ציון שמה ומספרה של חברת ההחכר ולא את השמוש שנעשה ברכב, כי אז שימוש זה – השכרה או החכר - אינו מהוה "פרט מהותי". ביהמ"ש קובע שהדיון בסוגיה זו משיק במידה מסוימת לדיון בסוגיה הקודמת, בה ביהמ"ש קבע שאין לקבל טענת המערערת לפיה הרשות שגתה כאשר ייחסה לציבור הרחב ציפייה למחיר רכישה זול יותר של רכב ששמש להשכרה ביחס למחיר רכישה של רכב ששמש לליסינג.
כאמור בהשלמת התגובה שהגישה היום המערערת, במסגרת סעיף 8 להודעת המשיבה בשלב המנהלי על כוונתה להטיל על המערערת עיצומים (להלן: "הודעת הכוונה") המשיבה ציינה בסעיף 8 כלהלן: "עם זאת, דו"ח התנועות של כל רכב הראה כי במסגרת תנועותיו של הרכב היו תקופות בהן הרכב שימש גם כרכב השכרה, ולא ליסינג בלבד, ישנם רכבים אשר שמשו כרכבי השכרה בלבד, וישנם רכבים ששימושם העקרי היה השכרה. דבר זה לא נאמר לצרכנים השונים, על אף שחלקם שאלו את נציגי החברה אודות היותם של הרכבים רכבי השכרה או ליסינג, שכן ביקשו לרכוש רכב ליסינג בלבד." כאמור בתגובה שהגישה היום המערערת, היא הפניתה לסעיף 17 לתגובתה בשלב המנהלי מתאריך 23.1.22, בו טענה כלהלן "17. מרשתנו הנה חברה העוסקת הן בהשכרת רכב לתקופות קצרות והן בהחכר תפעולי של רכב. לעיתים קרובות משמש אותו כלי רכב בתקופות שונות, הן להשכרה קצרת מועד והן להחכר וזאת במינונים שונים מבחינת התקופות של צורת שימוש האחת והשנייה." במסגרת סעיף 104 להודעת העירעור המערערת טענה כך: "104. ובאם לא די באמור לעיל, בחינה קלה של חומר החקירה תגלה שגם הנתונים שנאספו על –ידי המשיבה ושעל בסיסם התקבלה ההחלטה בדבר העיצום הכספי, הנם נתונים שגויים. כך למשל, קובעת המשיבה בסעיף ג5 לדרישת התשלום כי 60 רכבים (מתוך 93 הרכבים) הנם רכבים ששמשו להשכרה בלבד ו- 33 רכבים שמשו לליסינג, (אמירה שלא גובתה באסמכתא כלשהיא), אלא שבדיקה פשוטה אותה ערכה המערערת, גילתה כי לפחות 51 רכבים שמשו ל"ליסינג"- ללמדך כי מעבר לשגיאה הקשה באופן ביצוע התחשיבים, המשיבה התרשלה אף בניתוח הנתונים – דבר שהביא למכפלות בלתי הגיוניות בעיצום הכספי.
...
מסקנה זו משתלבת עם העובדה שכותרת סעיף 22, שהמערערת טוענת כי חל על התשאולים שביצעה הרשות בהליך זה, הינה "סמכות לחקור חשד לביצוע עבירה", כותרת שמבחינה באופן ברור בין סעיף זה שנוגע לסמכות נוספת ומקבילה של הרשות, שלא נלקחה ממנה, לערוך חקירות פליליות, ובין הסמכויות של הרשות על פי סעיף 21.
המערערת צרפה להודעת הערעור את נספח 14 ובו רשימה של 51 מכוניות וכותרת הרשימה היא "דוגמאות לכלי רכב שהושכרו לתקופה ארוכה משישה חודשים והמופיעים ברשימת העיצומים". אין ברשימה כדי ללמד מתי רכשה או שכרה המערערת את הרכבים נשוא המחלוקת ומהי התקופה הכוללת בה עמדו לרשותה, על מנת לבסס הטענה שהם שימשו רק לליסינג, טענה שממילא לא נטענה בסעיף בהודעת הערעור המפנה לנספח זה. הצבר הדברים מלמד שלא לחינם הגיע החוקר למסקנה הברורה שהמערערת לא טענה בתגובה בשלב המינהלי או בהודעת הערעור שמי מהרכבים הנוגעים להודעת הערעור שימשו "רק לליסינג", להבדיל מהטענה ששימשו גם לליסינג, לרבות שימשו רוב הזמן רק לליסינג.
סוף דבר ביהמ"ש דוחה הערעור על כל חלקיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו