לחלופין וככל שעסקינן בתביעה לזכות חוזית בעלת ערך כלכלי, הרי שניתן לראותה כתביעה במיטלטלין הנתנת לכימות כספי, שכן הכרה כדייר ממשיך עשויה להקנות לתובע זכות לרכוש את הדירה לפי הוראות חוק זכויות הדייר (זכויות רכישה), התשנ"ט-1998.
עוד הורה הסעיף כי על הדייר הממשיך לחתום על הסכם שכירות עם משרד הבינוי והשיכון וכדלקמן:
"(א) נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, ובכפוף להוראות סעיף קטן (ג) תחתום עמו החברה לדיור צבורי על חוזה שכירות, ויראו את הדייר הממשיך כמי שבא בנעלי הזכאי לכל דבר וענין.
לענין זה יפים הם הדברים שנאמרו בתא"ח (שלום-נתניה) 43154-07-11 עמידר חב' הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' צברי (15.7.2012) וכדלקמן:
"...איני יכולה להקל ראש בהודאתו המפורשת של הנתבע לפיה המנוחה מסרה הצהרה כוזבת (לשיטתו) לנציגי עמידר ואף שתפה אותו בכך ... אם אכן שיקרה המנוחה בידיעתו מתוך מטרה ברורה להשיג יתרון כלכלי, כאשר יש לזכור שלטענת הנתבע הם ניהלו משק בית משותף, דהיינו, היתרון הכלכלי הושג אף עבורו, אזי מתן האפשרות לנתבע להשתחרר מהצהרות שקר אלה נוגדת את האנטרס הצבורי. על הנתבע לדעת שמי שמצהיר הצהרות שקריות עלול להיתפס בהן אף אם בעתיד ירצה להציג מצג שונה. בנסיבות אלה ומאחר ויש מלאי מוגבל בהיקפו של דירות ציבוריות איני סבורה שיש מקום לאפשר לנתבע ליהנות ממעמד של דייר ממשיך."
ודוק, מהדברים שנאמרו בעדותה של גב' אלימלך בנושא (בעמ' 82, ש: 2), עולה כי גם עם הצהרה כוזבת אינה שוללת את הזכאות כפי העמדות שהובעו לעיל, הרי שהדבר מצדיק לכל הפחות הפניית הפונה לועדת חריגים, ע"מ שתיבחן את טיב ההצהרה והשלכותיה.
...
ועוד, בטענות התובע עוברת כחוט השני הנחה לפיה החריג הופך לכלל- היינו כי די בכך שהוכיח כי בקשות מסוימות עשויות היו להתקבל בפני וועדת החריגים חרף היותן חורגות מהוראות הנוהל, או מהדרישות המהותיות והפרוצדורליות הקבועות בדין, בכדי לטעון כי אלמלא הפגם שהוא מייחס להליך הפינוי, היתה מתקבלת בקשתו להכרה כדייר ממשיך (וראה טיעוניו בסעיף 12 לסיכומי התשובה, ואת ההפניות לפסקי דין שבהם לשיטתו חויבה ועדת החריגים לאשר מקרים החורגים מהנוהל כגון עת"מ (מחוזי-מרכז) 7835-05-15 אשורובה נ' משרד הבינוי והשיכון מחוז שרון (8.3.2016)).
אין מדובר בענין של מה בכך כפי שטוען התובע, ונדמה לי שיש מקום שתצא אמירה ערכית מבית המשפט לפיה מי שמצהיר הצהרות שווא בפני רשות, אשר בעקבותיהן ניתנות לו הטבות כספיות, צריך לשאת בהשלכותיהן ולא ניתן לפטור אותו כלאחר יד.
אשר על כן, סבורני שלפתחו של התובע רובץ אשם תורם מכריע, שיש בו כדי לשלול חבות של הנתבעת, וזאת משלא הגיש בקשה לרשות המוסמכת להכיר בו כדייר ממשיך, משלא מיצה את ההליך המשפטי כנגד הפינוי, ונוכח הצהרותיו הכוזבות (לשיטתו) במהלך השנים.
לפיכך התביעה נדחית.