רקע נורמאטיבי והשאלות שבמחלוקת
החוק קובע בנוגע לדייר ממשיך בסעיף 3 כדלקמן:
"3. (א) נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, לא יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, והוא יפנה את הדירה הציבורית בתוך תשעה חודשים מהמועד שבו נימסרה לו הודעה מאת משרד הבינוי והשיכון, בדבר אי-זכאותו לדירה ציבורית לפי הכללים.
לגבי פרשנות הוראת המעבר ראה ע"א (מחוזי - חי) 22777-05-13 אזולאי נ. עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (להלן: "פס"ד אזולאי") שם נקבע:
"... העולה מהוראות המעבר בין לפי סעיף 70(א) לחוק ההתייעלות ובין לפי סעיף 70(ב) מראה כי על מנת שניתן יהיה לרכוש זכויות כדייר ממשיך לפי נוסח סעיף 3 לפני התיקון, על הטוען לזכות זו, להראות כי הוא התגורר עם החייב הזכאי לפחות ארבע שנים....".
ייאמר כי בפס"ד אזולאי, המערער התגורר עם הזכאי ארבע שנים פחות ארבעים יום ולמרות זאת לא נעתר בית המשפט וקבע כי איננו בגדר דייר ממשיך, תוך שהוא מדגיש כי:
"... הדיור הצבורי, הוא משאב צבורי, מצומצם, שיש לחלקו בצדק ולפיכך להקפיד הקפדה יתרה על הוראות החוק...".
יישום הוראות אלה מראה כי אם תוכיח הנתבעת כי התגוררה עם הדיירת החוזית בדירה שלוש שנים טרם פטירתה, היינו לפחות החל מיום 12.11.10 וככל שהיא זכאית לדירה בדיור הצבורי, יש להכיר בה כדיירת ממשיכה ולאפשר לה להשאר בדירה.
...
בהתחשב בכך שאכן קיים קושי להגיע ממלונות ים המלח לבאר שבע בשעות מסוימות וכי מדובר במקום עבודה מרוחק מבאר שבע, אני סבורה כי במאזן הכולל, יש לקבל את גרסת הנתבעת כי לא העבירה את מרכז חייה לערד, לא עברה להתגורר בדירות השכורות שם ועשתה שימוש בדירות אלה לצורך לינה בלבד, עקב אילוץ של ריחוק מקום העבודה בים המלח מביתה בבאר שבע.
לא מצאתי כי יש בהצהרות אלה של הדיירת החוזית כדי לשלול את זכאותה של הנתבעת מן הטעמים שיפורטו להלן.
סוף דבר
העולה מן המקובץ הוא כי אני דוחה את תביעת הפינוי שהגישה עמידר.