ועליו, לאחר שהודה והורשע, נגזר בין היתר לשלם קנס בסכום של 15,000 ₪, וצו הריסה של תוספות הבניה, אותם נאלץ להרוס על חשבונו.
התובע לא עשה כל מאמץ לקבל מחיר סביר תמורת הדירה, לא הציג חוות דעת שמאית לשווי הדירה עם ובלי חריגות הבנייה, ולא הראה כי סכום מכירתה נמוך ביחס לעיסקאות מכר לדירות דומות באותו איזור.
כך או אחרת, כתב האישום נגד התובע הוגש כבר בשנת 2005 (עמ"ק 020230-05) עובדה אשר גלויה ידועה וברורה לתובע, אולם הוא כדרכו, טען בכתב התביעה ( סעיף 11) במעורפל כי "במועד כלשהוא, בשנת 2006 הוגש נגד התובע כתב אישום ...".
ביום 14.6.2006 תוקן כתב האישום, הנתבעת צורפה כנאשמת ויוחסו לה שתי עובדות לפיהן היא או מי מטעמה ביצע את תוספות הבנייה נשוא ענייננו כאן, ולתובע עצמו יוחסה עובדה ג', ביצוע עבודות, ולפיה הוא בנה, ללא שניתן לו היתר בנייה, פרגולה בגודל של 40 מ"ר, וכן ויוחסה לו עבירה של שימוש בכל העבודות אותן ביצעה הנתבעת (ביצוע עבודות ושימוש בעבודות ללא היתר לפי סעיפים 145(א) ו- 204 (א) לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה- 1965).
עיון בפרוטוקול הדיון מיום 4.12.2006 מעלה תהיות רבות בקשר עם היתנהלות התובע, אולם העיקר הנו בסעיף 2 שבגזר הדין, שם ציינה ס. הנשיא, כב' השופטת דפנה בלטמן (כתוארה אז):
"בתיק זה כבר נדונו אחרים ...נטען כי בכוונת הנאשם להכשיר את הבניה הבלתי חוקית, וכי הוצגו בקשות להיתר אשר הופקדו בתיק העיריה כבר לפני שנים".
ובהמשך, כאמור, הושתו על הנתבע קנס, התחייבות וצו הריסה של כל הבנייה שבוצעה ללא היתר תוך 6 חודשים.
כאן המקום להדגיש, כי העובדה שהתובע בנה גם הוא ללא היתר בנייה, ומשך שנים לא טרח להסדיר היתר בנייה כחוק לתוספות הבנייה בדירה אותה רכש, אלא בחר להיתעלם ולהפר צו בית משפט, אלה כשלעצמן מלמדים על התובע, ואינם מתיישבים עם עדותו על עצמו כמי שראה חשיבות רבה לרכישת דירה שנבנתה בהיתר וכחוק.
...
התנהלותו גם בעניין זה מדברת בעד עצמה ושוב נמצא כי לא עשה להקטין נזקיו הנטענים, בהם מיותר הדיון מצאתי, בהינתן האמור עד כה.
עוד על רקע כל האמור, דין הטענה החילופית להפרה יסודית של חוזה המכר, טענה שיש לומר נטענה באופן כללי למדי ונזנחה בהמשך – אף היא להידחות.
כאמור בפתח הדברים, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 18,000 ₪.