לאחר שהוגשה התביעה ולאחר הדיון שהתקיים בה ביום 29.07.15, ביום 27.08.15 התובע שילם לנתבעת סך של 8,808 ש"ח. לדברי התובע, הוא נאלץ לבצע ברכב עבודות נחוצות שנבעו מכך שהרכב עמד זמן רב ללא שימוש כמו החלפת משאבת מים והחלפת מותח בסך 1,600₪.
במסגרת התיקון הנתבעת ביצעה עבודות מכונאות אשר הוזמנו על ידי התובע ועבורם הנתבעת הוציאה חשבון על סך של 8,808 ש"ח. לטענת הנתבעת, טרם ביצוע העבודות הנתבעת הסבירה לתובע את מהות התקלה ברכב, לתובע ניתנה הצעת מחיר לתיקון והתובע אישר את הצעת המחיר בשיחה טלפונית.
הידוק הבורג מתבצע על פי הוראות יצרן ועל ידי ידית מומנט וכך נעשה על ידי הנתבעת במקרה זה.
הותקן ברכב מנוע משומש מפירוק, אשר ניפתח ונבדק על ידי מר אהרוני ונימצא תקין.
...
ר' למשל עדות המומחה בחקירה נגדית, פרוט' עמ' 11 ש' 18-25:
"אין שום קשר בין העבודה הראשונה שנעשתה במוסך לבין השבר של גל הארכובה, אין שום קשר, אם הוא רוצה לומר שהמוסכניק רמאי זה עניין אחד אבל בקשר לסיבת השבר בגל הארכובה, אין שום קשר לזה. זו תופעה ידועה במנועים שגל הארכובה שמסתובב בתוך המנוע ויוצא מחוץ למנוע, הקצה שיוצא מחוץ למנוע מקבל רעידות וסטיות כתוצאה מכוחות צנטריפוגליים, במכוניות יותר מפותחות קיימת גלגלת שמאזנת את התנועות האלה כדי למנוע את התעייפות גל הארכובה מחוץ למנוע, זו תופעה ידועה, אין צורך להיות חוקר גדול. גם התוצאות שנראו בגל הארכובה שהבאתי לפה, הראו שהתנועה הצנטריפוגלית עייפה את גל הארכובה בקצה ובסופו של דבר אחרי 200,000 ק"מ הוא נשבר, ואת זה רואים יפה מאוד בגל הארכובה."
בחקירתו הנגדית, המומחה מטעם בית המשפט שב על עמדתו, לפיה מדובר בעייפות החומר וכי מדובר בתופעה ידועה.
העובדה שעוד טרם סיום ההליך המשפטי התובע בחר לשלם את החשבון ולקחת את הרכב לחזקתו, גם היא תומכת במסקנה זו.
בנסיבות אלה, תביעת הנתבעת בגין עלויות דמי אחסון הרכב בחצריה מוצדקת.
מאחר שהליך זה הוא תביעה קטנה, הנתבעת אינה זכאית לתשלום בגין רכיב זה.
סוף דבר
לאחר ניכוי סך של 2,000₪ לו זכאי התובע מאת הנתבעת, הנתבעת זכאית לתשלום בסך של 1,750₪.