מציין ב"כ המערער בסעיף 33 של טיעוניו:
"... כאשר מעביד התיר לעובד לעשות שימוש ברכב אותו קנה המעביד, או שכר אותו, או שהובא להחזקתו, אזי המעביד הוא שחב בחובת הביטוח, כאמור לעיל, מכוח פקודת הביטוח".
במקרה כזה נשללת זכאות הפצוי לפי סעיף 330(ג) של חוק הביטוח הלאומי.
אם התיר המעביד את השמוש ברכב, בין אם כבעלים, ובין אם כמחזיק בו כשוכר הרכב, חב המעביד בחובת הביטוח, ולכן נשללת זכות השבוב של הביטוח הלאומי, וממילא נשמטת זכות העובד ל – 25% "המשוריינים" של הנזק.
...
בית משפט קמא הגיע למסקנה שנכותו התפקודית של המערער זהה לזו הרפואית הואיל וטענת המערער בדבר שימוש ביד ימין לצורך ביצוע עבודתו לא נסתרה ולא ניתן להתעלם מן העובדה שהפגיעה באגודל יד ימין עלולה להשליך על כושר השתכרותו של המערער בעתיד.
את התביעה בגין הפסד השתכרות לעבר דחה בית משפט קמא משהגיע למסקנה שטענות המערער בדבר הפסדי הכנסה לעבר מחמת ירידה בשכרו ופגיעה ברווחי החברה שבבעלותו, לא הוכחו ולא נמצא בסיס לטענות אלה.
העולה במקובץ מכל האמור לעיל הוא, שהמערער זכאי ל – 25% מן הנזק שקבע בית משפט קמא, דהיינו, 25% מן הסכום של 129,619 ₪ = 32,405 ₪.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאנו מקבלים את הערעור, מבטלים את פסק דינו של בית משפט קמא, ומחייבים את המשיב לשלם למערער את הסכום של 32,405 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 13% מן הסכום שנפסק בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק ממועד פסק דינו של בית משפט קמא (9.1.2011) ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן ישלם המשיב למערער שכ"ט עו"ד בסכום של 8,000 ₪ בגין הליך הערעור, ובתוספת השווי הכספי של אגרת הערעור שהמערער נשא בה.
התשלום יתבצע במשרד ב"כ המערער בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין במשרד ב"כ המשיב.