מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישיון נהיגה זמני: נהיגה בזמן פסילת רישיון

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לדבריו ההודעה על הפסילה, מטעם קצין המישטרה, נימסרה לאחיו, כשברשותו רישיון נהיגה זמני, ועל כן סבר שאינו בפסילה.
בהיתחשב בותק נהיגתו ובעברו התעבורתי - הנאשם הוציא רישיון נהיגה בשנת 2006, לחובתו 16 הרשעות קודמות, מרביתן ברירות משפט, וזוהי הרשעתו הראשונה בנהיגה בזמן פסילה, ואין בעברו עבירות תעבורה חמורות – הטיל עליו כב' השופט א' בועז, מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים, קנס בסך 4,000 ₪, פסילה לשנה, במצטבר לכל פסילה אחרת, ופסילה על תנאי לתקופה של 5 חודשים.
...
בהינתן האמור, לאחר שהבאתי בחשבון את מכלול השיקולים, מחד גיסא, חומרתה של עבירה של נהיגה בפסילה, שנעברה בעת שהנאשם היה נהג חדש, ומאידך גיסא גילו הצעיר של הנאשם, היותה של העבירה ראשונה מסוגה, ומאז ביצוע לא נעברה על ידו עבירה נוספת, ולאחר שבחנתי את מתחם הענישה, שוכנעתי שבנסיבות שלפני העונש ההולם אינו כולל רכיב של מאסר.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני דנה את הנאשם ל- 3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
אני מורה לנאשם לחתום על התחייבות כספית על סך 2,500 ₪ להימנע מלבצע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה שנתיים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לטענתה, לנתבע הונפק רישיון נהיגה זמני בתאריך 30.7.2017, מספר חודשים לאחר התאונה.
כמו כן, רמת המודעות הנדרשת שעל חברת הביטוח להוכיח היא מודעות המבוטח בפועל לכך שלא היה לו רישיון בתוקף בעת התאונה, זאת שכן "גרימת תאונה במהלך נהיגה בזמן פסילת רישיון עלולה להיות בעלת השלכות דרמאטיות – חשיפה לכך שהנהג יאלץ לשאת מכיסו בנזקיו שלו ואף של ניזוקים אחרים ולכן הנהג חייב להיות מודע להתליית/פסילת רישיונו. הדרישה היא לגבי ידיעתו של הנהג אודות הפסילה, וזאת על מנת שהפסילה תיכנס לתוקפה" (ת"א (מחוזי מרכז) 63182-01-14 פלוני נ' שרכת אל-חרבאוי אל-תג'אריה אלמסאהמה (14.03.2017)).
...
על כן, התובע ישלם לנתבעת סכום של 18,451 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע את שכר כל העדים, כפי שנפסק, אגרת משפט ושכ"ט עו"ד התובעת בסכום של 3,600 ₪.
ההודעה כנגד השלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד מפנה התובע לכך שכאשר נהג הרכב הגיע למשרד הרשוי ושילם עבור הקורס הוארך מידית רישיון הנהיגה באופן זמני בשישה חודשים וזאת עוד טרם ביצע את הקורס.
בהתאם לכך נקבע, כי באין הודעה לנהג על שלילת רישיונו אין לראותו כמי שנהג בעת פסילה (ע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוחה בתיה ממו ז"ל (20.6.2007); אליעזר ריבלין תאונת הדרכים – תחולת החוק, סדרי הדין וחישובי הפיצויים 521 (מהדורה רביעית, 2012); יצחק אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים 259 (מהדורה שלישית, 2005)).
...
לאור כל האמור לעיל ומשלא הוכח שהנהג היה מועד לפסילת רשיונו הרי לא ניתן לקבוע שהכיסוי הביטוחי בטל ((void וכי ברכב נהג במודע מי שאינו בעל רישיון נהיגה.
סוף דבר בהתאם לכל האמור לעיל דין התביעה להתקבל.
אני מחייב את הנתבעת כדלקמן: (1) בתשלום סכום התביעה, בסך של 24,753 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 27/6/19, מועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל; (2) בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסך כולל לשניהם של 6,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, טוען הנתבע כי בתום תקופת הפסילה הנפיק לו משרד הרשוי רישיון נהיגה זמני ביום 9.12.14 עד ליום 9.6.15 בכפוף לבצוע מבחן עיוני ותשלום אגרת רישיון בסך 84 ₪.
פוליסת הביטוח קובעת (פרק ו') כי תנאי לקיומו של כסוי בטוחי הוא "בתנאי שהאדם הנוהג הנו בעל רישיון בר תוקף בישראל לנהיגת כלי רכב הנקוב בתעודה או שהיה בעל רישיון כזה בתאריך כלשהוא במשך 12 החודשים שקדמו לנהיגת כלי הרכב ולא נפסל מלקבל או מלהחזיק רישיון כזה על פי הוראות שבחיקוק, פסק-דין, החלטות בית המשפט או רשות מוסמכת אחרת". אין חולק כי רישיון הנהיגה של הנתבע נפסל עובר לתאונה, והפסילה נעשתה בידיעתו ובפניו בפסק-דין של בית המשפט לתעבורה בנצרת ביום 29.4.13.
...
ומשנקבע כי נהיגה בשעת פסילה מהווה הפרה של תנאי הפוליסה, אני מקבלת את טענת המבטחת להעדר כיסוי ביטוחי של הנתבע במועד התאונה.
סוף דבר התביעה נגד הנתבע מתקבלת.
ההודעה לצד ג' נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד באותו יום, 6.10.2011, נחקר הנהג במישטרה (הודעת הנהג במישטרה מיום 6.10.2011 – מוצג א' של מנורה; נספח א' של תצהיר הנהג), וכך תיאר את הדברים (שם, שורות 33-23): "לעניין הפסילה אני רוצה לציין כי אכן היה לי תיק בבית משפט בפתח תקווה בגין נהיגה בשיכרות, אני יוצגתי ע"י עורך דין ... [הסנגור] וביום המשפט הוא הודיע לי שאני נפסלתי למשך 12 חודשים ומאז אני לא נהגתי למשך 12 חודשים. בתום ה-12 חודשים, בסמוך לחודש אוגוסט השנה הלכתי למשרד הרשוי ברמלה וקיבלתי רישיון נהיגה זמני ובהמשך נשלח לי רישיון קבוע ואני מציג לך אותו. כשהשוטר הגיע למקום אמר לי כי בבדיקה אני פסול לנהיגה ואני עניתי לו כי סיימתי את הפסילה. היום בבוקר נגשתי לבית המשפט בפתח תקווה על מנת לקבל את אישור ההפקדה של רישיון הנהיגה ואכן קבלתי אותו, באישור ההפקדה מצוין כי ביום 26.6.2011 רישיון הנהיגה שלי הופקד. לציין כי את ההפקדה ביצע עורך הדין שלי ... [הסנגור], ואני למעשה לא נהגתי מיום תחילת הפסילה למשך 12 חודשים וכאן נעשה לי עוול וזה מה שיש לי לומר". בהמשך ההודעה, במענה לשאלות החוקר, הוסיף הנהג (שם, שורות 55-49): "ש"ת: אני ידעתי על הפסילה ביום 11.7.2010 אני הייתי נוכח בדיון. רישיון הנהיגה שלי היה אצל עורך הדין שלי ... והוא אמר לי שהוא יפקיד את הרישיון. מאחר וידעתי כי אני פסול, לא נהגתי למשך 12 חודשים ובחודש אוגוסט בתום הפסילה ניגשתי למשרד הרשוי על מנת לקבל את הרישיון ואכן קבלתי אותו.
...
עיקרי טענות כל אחד מהנתבעים עיקרי טענותיה של מנורה (הנתבעת 2) תמצית טענותיה של מנורה הן כי יש לדחות את התביעה נגדה, מהטעם שהנהג נהג את רכבו בעת התאונה ללא רישיון נהיגה בתוקף, וכי אפילו היה בתוקף, הוא בטל.
כך שגם בכך יש כדי להצדיק את המסקנה, כי אין לומר שלעניין התביעה הנדונה יש לראות בנהג כמי שנהג בזמן פסילת רישיונו.
סיכום ותוצאה תוצאת הדברים היא כאמור וכלהלן: התביעה נגד הנהג (הנתבע 1) ונגד קרנית (הנתבעת 3) נדחית.
בהתאם למסקנה זו, החובה לפצות את התובעת בסכום שנקבע בהסדר שאושר בפסק הדין החלקי מיום 5.1.2015, חלה על מנורה (הנתבעת 2).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו