מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישיון נהג מונית לנסיעות מיוחדות

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מוניות קרית ים בע"מ – (נאשמת 4), (להלן "מוניות קרית ים"), בעלת תחנת מוניות שמפעילה שירות נסיעות מיוחדות וכתובתה בקרית ים. מר רוזנברג דויד, (נאשם 5) - (להלן – "רוזנברג") , מי שהיה בתקופה הרלוואנטית בעל אוטובוס זעיר ורישיון להסעות מיוחדות.
אולם, היא – גב' יום טוב סגל, הוסיפה וסייגה את תשובתה החיובית שבחלק הראשון של תשובתה למכתבים הנ"ל, תוך הדגשת החובה להפעלת והעסקת אותו נהג, על פי החוק ותנאי הרישיון בחלק האחרון למכתבה, באומרה: "כמובן לאחר שהכל בהתאם ורישום מסודר של הנסיעה" כך שבעניינינו לא ניתן לומר כי "ההסעות נרשמו בצורה מסודרת" ובהתאם לתנאי הרישיון ועל פי החוק, בשל כך עברו המערערים את העבירות שיוחסו להם והרשעתם הייתה בדין וכדין.
...
אכן מקובלת עלי טענת המשיבה שקיימים הבדלים בין מעשי העבירה בהם הורשעו הנאשמים האחרים לבין מעשי העבירה בהם הורשעו המערערים, אך עדיין ההבדל בענישה אמור להיות סביר ומידתי.
בנסיבות העניין, נראה לי כי יש להעמיד את הקנס על סך 12,000 ₪ לגבי כל אחד מהמערערים ואת סכום ההתחייבות יעמוד על סך של 25,000 ₪.
סוף דבר: הערעור על ההרשעה נדחה.

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום ומהלך הדיון הנאשם הואשם בכתב האישום בכך שבהיותו נהג מונית ובעל רשיון לנסיעות מיוחדות, הסיע נוסע, ובסיום הנסיעה גבה שכר הסעה, ללא הפעלת מונה.
...
המסקנה עד כה הינה כי בכל הנוגע לעיקרי טענות הצדדים - התביעה וההגנה גם יחד, אין מחלוקת עובדתית.
לנוכח כל האמור אני מרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המשך הטיפול בתופעה שתוארה במשפט ובהכרעת הדין בצד הרשעת הנאשם אין להתעלם מטענותיו, הן באשר להתנהלות תחנת המוניות, והן באשר להתנהלות משרד התחבורה באשר לתלונתו של הנאשם מלפני חודשים רבים.

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2015 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

(ב) נהג המונית, בעל הרשיון וכל מי שפועל מטעמו, לא יסרב, בלי סיבה סבירה, לרבות חשש לביטחונו, להסיע נוסע ומטענו".תק' (מס' תקנה 510(ב) לתקנות התעבורה קובעת: "510. (א) לא יסיע אדם נוסע במונית בנסיעה מיוחדת אלא אם כן מופעל המונה בהתאם להוראות התוספת הרביעית, חלק ב'."ה-1985
...
דיון לאחר ששמעתי גרסאות הצדדים, הנני מעדיפה גרסתה של המאשימה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, לאחר בחינת העדויות והראיות שהובאו בפני, הנני קובעת כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
לאחר שהתחשבתי בעובדה כי אין לחובת הנאשם עבירות קודמות, לאחר ששקלתי את הנסיבות הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים : דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 2500 ₪ או 25 ימי מאסר שיישא תמורתם.

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

על פי כתב האישום, בתאריך 7/5/2019 ביציאה מהתחנה המרכזית בקרית שמונה, עצר מר רונן סבן, פקח סמוי של משרד התחבורה (להלן:"הנוסע"), את המונית בה נהג הנאשם ובקש ממנו להסיעו בנסיעה מיוחדת למכללת תל חי. הנאשם סרב להסיע את הנוסע ליעד שבקש על אף שהיה פנוי לבצוע הנסיעה ואמר לו: "הינה מונית מגיעה מאחור, תיסע איתה". סעיף האישום המיוחס לנאשם קובע כדלקמן :   סעיף 501 .
אציין שוב את הוראות סעיף החיקוק: נהג המונית, בעל הרישיון וכל מי שפועל מטעמו, לא יסרב, בלי סיבה סבירה, לרבות חשש לביטחונו, להסיע נוסע ומטענו.
...
הסיבה לסירוב להסיע על פי גרסת הנאשם: בנסיבות שהונחו בפניי, שוכנעתי כי התקיימה סיבה סבירה להסיע נוסע במונית.
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני קובע כי עדותו וגרסתו של הנאשם עדיפה ומקבל גרסה זו כסיבה סבירה לסירוב להסיע.
נוכח כל האמור לעיל, אני קובע שהמאשימה לא עמדה בנטל המוטל עליה ולא הוכיחה את המיוחס בכתב האישום מעל לכל ספק סביר, ולפיכך אני מזכה את הנאשם מכלל העובדות שיוחסו לו בכתב האישום, וכפועל יוצא מהוראת החיקוק המיוחסת לו. ניתנה היום, כ"ד אב תשפ"א, 02 אוגוסט 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1997 בעליון נפסק כדקלמן:

נהג מונית הפועל במסגרת האירגון החדש יכול לקנות לעצמו זכות לקבל מן העיריה היתר חניה וכן גם זכות לקבל ממשרד התחבורה רשיון לנסיעות שירות.
העתירות מציגות שתי דרישות כלפי משרד התחבורה: (א) יש עותרים הדורשים כי משרד התחבורה יתן להם רשיונות לנסיעות שירות בלי לידרוש מהם לפעול במסגרת האירגון החדש או במסגרת תאגיד מוניות אחר; (ב) יש עותרים הדורשים כי משרד התחבורה יתן להם רשיון לנסיעות מיוחדות לרכב הנמצא בבעלותם אף שהוא רכב מסוג זוטובוס.
...
התוצאה היא, שטענות העותר נגד חוקיות התקנות נדחות, והתקנות עומדות בתוקפן.
לדוגמה, יש תאגידים שאינם גובים מבעלי המוניות דמי הצטרפות ויש תאגידים הגובים דמי הצטרפות בסכומים שונים, לפי המוניטין של התאגיד והרווחיות של קווי השירות; כמו כן, רוב התאגידים גובים תשלום חודשי הנע בין 200 ש"ח עד 1,200 ש"ח. על יסוד המידע שנתקבל, הגיע המפקח על התעבורה לכלל מסקנה כי הסכומים הנגבים מבעלי המוניות, וכן יתר התנאים שנקבעו על ידי התאגידים, הינם סבירים ואין מקום להתערבותו בענין זה. עם זאת הוסיף המפקח לאמור: "בעקבות הערות בית המשפט הנכבד, ולאור העובדה שהרשיון ניתן על ידי המדינה, והינו בעל ערך כלכלי, יהיה המפקח על התעבורה מוכן לקבל תלונות של נהגים בכל הנוגע למערכת היחסים בינם לבין התאגיד ולבדוק אותן.
סוף פסוק, אף שמשרד התחבורה מתבקש לתת דעתו להערות של בית המשפט, העתירות נדחות.
בכפוף לתנאי זה, העתירות נדחות ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו