בעיניין זה יפים הדברים שנאמרו בענין לון:
"במהלך הדיון בעירעור התבקשה המדינה להסביר את מדיניותה בנוגע להגשת כתבי אישום במצבים של העסקת מבקשי מקלט מסודאן, בהיתחשב בייחודיות הנוגעת לשהותם בישראל ובהצהרות המדינה במסגרת בג"צ 6312/10 קו לעובד נ' ממשלת ישראל [פורסם בנבו] (16.1.11; להלן: בג"צ קו לעובד). המדינה ביקשה להגיש השלמת טיעון בנקודה זו, וטענה במסגרתה כי 'מדיניות אי ההרחקה ביחס למסתננים מאריתריאה וסודאן לפיה התחייבה המדינה שלא לבצע הליכי אכיפה, נכון לעת הזו, הנה כנגד מעסיקי מסתננים, שחלה עליהם מדיניות אי הרחקה וניתן להם רישיון זמני לישיבת ביקור על פי סעיף 2(א)(5) לחוק הכניסה לישראל, אותו הם נדרשים לחדש מעת לעת'. משכך, מבוצעת אכיפה כלפי מי שהעסיק עובד כאמור שאשרתו לא הייתה בתוקף במועד ביצוע הבקורת, כפי שהיה במקרה זה.
...
אזכיר, כי בעניננו קיימות ראיות נוספות התומכות במסקנה כי יש להרשיע את הנאשמים בעבירות שיוחסו להן, כפי שפורט לעיל, וניסיונות הנאשמים להטיל לפתחו של מנהל החנות, גיל חצרוני, את האחריות והחבות להעסקתו של העובד הזה, לא צלחו.
"
מן הדברים דלעיל עולה, איפוא, בצורה ברורה, כי מעסיקי עובדים זרים מאריתראה ומסודן מחויבים לוודא כי לעובד רישיון שהיה זמני בתוקף לישיבת ביקור.
סיכומו של דבר: אני מרשיעה את הנאשמת 1 בביצוע עבירה לפי סעיף 2(א)(1) לחוק, עבירה לפי סעיף 2(א)(2) לחוק ועבירה על הוראת סעיף 2ב(3) לחוק ואת הנאשם 2, בעבירה לפי סעיף 5 לחוק, עבירה לפי סעיף 2(א)(1) לחוק, עבירה לפי סעיף 2(א)(2) לחוק ועבירה על הוראת סעיף 2(ב)(3) לחוק.