מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישיון הפעלת מוניות לפי מספר מונית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתאם להוראות סעיף 13א לפקודת התעבורה [נוסח חדש]:- "(א) לא יפעיל אדם מונית אלא אם כן קיבל רישיון להפעלת מונית לפי הוראות סימן זה.
" בהתאם לתקנה 498 לתקנות התעבורה, התשכ"א – 1961:- "לא יסיע אדם נוסע במונית ולא יניח בעל מונית לאחר להסיע בה אלא לפי רשיון הסעה שניתן עליה ובהתאם לתנאיו" בהתאם לרישיון הרכב שהוצג בפני, במשרד הרשוי נרשמה המונית על שמה של הנתבעת ומספר הזכות הציבורית השייכת לה נרשמה בו. מאחר והנתבעת היא זו שמחזיקה ברישיון להפעלת מונית, נכרת בין הצדדים ביום 26.3.12 הסכם (שני הצדדים הציגו לבית המשפט) ולפיו מאחר והנתבעת הנה בעלת הרישיון מחד והתובע הנו הבעלים של המונית מאידך, שוכר התובע מהנתבעת את הזכות להשתמש במונית תחת הזכות הציבורית השייכת לנתבעת.
...
באשר לעובדה שבחודש מרץ 2014 משלם התובע לעוד שנה מבלי לקבל את המסמכים, הרי שבכך יש כדי לחזק את טענתו כי האמין לנתבעת אשר הטעתה אותו, מסרה לו את ייפוי הכוח (כפי שהעידה בעצמה) ויצרה ציפייה כי בכך יהיה די. כאשר הנתבעת רצתה להשכיר את הזכות לאחר טרחה להגיע למשרדי רשות הרישוי ובכך יש ללמד שהתחמקותה מלעשות כן עד אז לא הייתה בתום לב. לפיכך אני מחייב את הנתבעת להחזיר לתובע סך של 19,500 ₪ (15 חודשים X 1,300 ₪).
לסיכום:- תביעת התובע מתקבלת כך שהנתבעת מחויבת להחזיר לידיו סך של 19,500 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקצרה ייאמר כי כתב האישום שהוגש כנגד המערער מגולל היתנהלות ארוכת שנים, בגדרה רכש המערער כלי רכב, הכשיר אותם לשימוש כמוניות ורשם אותם על שם בעלי הרישיונות להפעלת מונית.
חישובים אלה התבססו על רשימת מוניות שעל פי הנטען היו בבעלות המערער, ועל פרק הזמן שמוניות אלה הושכרו לנהגים השונים.
במהלך חקירותיו מסר המערער כי ככלל גבה מכל נהג סכום של 6,000 ₪ לחודש, וכי ניתן בנקל לעמוד על הקף הכנסותיו השנתיות ממכפלה של מספר המוניות שבבעלותו בדמי השכירות שגבה מהנהגים.
...
בנסיבות אלה, לא מצאנו לנכון להיעתר לבקשתו להבאת ראיה בערעור, שעה שמדובר בראיה שהמערער נמנע במפגיע מלהביאה במהלך הדיונים בבית המשפט קמא, אף שלא היתה כל מניעה מהגשתה באותה עת. בהכרעת הדין הבהיר בית המשפט קמא, בהסתמך על ההלכה שבע"פ 5529/12 אוהב ציון נ' מ"י, מיום 9.11.14 , כי כאשר הנאשם הוא שגרם לחוסר האפשרות לסווג את מקורות הכנסתו מאחר ונמנע מניהול ספרים, הרי שעליו לשאת בתוצאות מחדל זה. באותו עניין נקבע כי כאשר הנאשם "הוא שגרם למעגל השוטה" אין התביעה חייבת להוכיח את הסכום המדויק של ההכנסה שהושמטה או את מקורה של אותה הכנסה.
כללו של דבר, הגענו לכלל מסקנה לפיה דין הערעור על הכרעת הדין להידחות, למעט התיקון שעניינו בהרשעת המערער בחמש עבירות של מסירת דו"חות מס כוזבים בנסיבות מחמירות חלף הרשעתו בשבע עבירות.
בהינתן כל אלה, לא נראה שהעונש שגזר עליו בית המשפט קמא חורג מגבולות הסביר, ולפיכך נדחה הערעור גם בכל הנוגע לגזר הדין.
סופו של דבר, הערעור נדחה על שני ראשיו, למעט התיקון בנוגע למספר העבירות של מסירת דו"חות מס כוזבים בנסיבות מחמירות (חמש עבירות חלף שבע העבירות שנקבעו בהכרעת הדין).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יתרה מזו, על-פי סעיף 1 בפקודת התעבורה [נוסח חדש] "רשיון להפעלת מונית" מוגדר כ"רשיון המקנה לבעלו זכות להסיע נוסעים במונית לפי רשיון הסעה שניתן לפי התקנות".
הבעייתיות הקיימת במצב חוקי זה עלתה לאחרונה בהצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 113) (הוראות לעניין רישיון רכב הרשום כמונית), התשע"ד-2014, הצעת חוק מס' פ/1457/19 מיום 10.7.2013, עמ' 52: "לפי פקודת התעבורה (להלן – הפקודה), חל איסור להפעיל מונית ללא רישיון להפעלתה. המעוניין להפעיל מונית יכול לעשות כן באחת מהדרכים האלה: לקבל רשוי להפעלת מונית ממשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, לרכוש רישיון שכבר הונפק מבעל רישיון להפעלת מונית, או להיתקשר עם בעל הרישיון בחוזה שלפיו המעוניין להפעיל מונית יקבל ממנו את הזכות להפעיל את המונית.
...
סוף דבר- הנני דוחה התביעה כנגד נתבעים 1 ו- 6.
אני מקבלת חלקית את התביעה וקובעת כי נזקי התובע הינם בסך של 84,820 ₪.
(עדות הבן, ש' 24-25, עמ' 1, מיום 16/3/09) מביאים אותי למסקנה כי אין לחייב את הבן בהוצאות שכר טרחה כנגד האב.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

וכן, מצוינים כל פרטי המחזיק הלכאורי; מספר המונית, פרטי המצהיר, וכן חתימת ידו בפני עורך דין.
בסיפא של סעיף 3 לתצהיר האמור הוצהר: "כמו כן, אני מצהיר ומאשר כי אני מסכים שכל עבירה שנרשמה ו/או תרשם ע"ש בעל רישיון הפעלת המונית בתקופת השמוש, תוסב ותירשם על שמי וחובתי". המדינה היתנגדה לביטול פסק הדין, אולם על אף שמצאתי, כי הנימוק לאי התייצבות הנאשם אינו מוצדק, הרי שלנוכח התצהיר המפורט מצאתי, שישנו חשש לעיוות דין ולפיכך, נקבע דיון בבקשה לתאריך 8.3.2017.
...
מלשונו של סעיף 228(ד) נמצאנו למדים כי בפני תובע עומדת הברירה לשלוח הודעת קנס, אך אם הוא סבור שנסיבות העבירה מחייבות בירור המשפט, עליו להגיש כתב אישום בדרך הרגילה, אך בפירוש אין תובע יכול לעשות את השניים גם יחד.
בנסיבות אלו, אני מקבלת את בקשת הנאשם ומורה על ביטול כתב האישום מחמת התיישנות.
המזכירות תודיע החלטתי לצדדים.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2016 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

עוות דין במקרה דנן, לא השתכנעתי כי דחיית הבקשה תיגרום למבקש עוות דין, וזאת משום שמעיון בתצהיר שהמציא המבקש מתאריך 17.12.11 עולה כי מר משה לוי ת"ז 003800943 הצהיר בסעיף 1 לתצהיר כי: "מונית מסוג דימלרקריזלר מ.ר. 79-505-25 שנת ייצור 2009 המופעלת עם רישיון הפעלת מונית מספר 13498 ע"ש אזולאי שמעון באחריותי מיום 17.12.11 ועד ליום ______ חתימה______". בסעיף 3 לתצהיר, הנ"ל הצהיר כי הוא אחראי בגין כל הודעות הקנס ממשטרת ישראל, לרבות הדוחות, תאונות, התביעות, הקנסות, העבירות למיניהם בתאריכים הנ"ל, וכי הוא מצהיר ומאשר כי הוא מסכים שכל עבירה שנרשמה או תרשם ע"ש בעל רישיון הפעלת המונית תוסב ותירשם על שמו.
...
לאור האמור, משלא המציא המבקש תצהיר מאת הנהג בפועל המתייחס למועד ביצוע העבירה, בהתאם להחלטתי מיום 14.5.16, אין בידי לקבל את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו