מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום פטנטים באמצעות בינה מלאכותית

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"תרופה חדשה עשויה להציל חיי אדם, לשפר איכויות חיים ואף להקל על מיחושים שגרתיים. תעשיית הרפואה הנה תעשייה משגשגת ומרתקת. האנטרס הצבורי מחייב עדוד תעשייה זאת. חוק הפטנטים, באמצעותו ניתן לקבל הגנה פטנטיאלית עבור מוצרים בתחום הרפואה, מגשים במידה רבה את משאלת לבם של המשקיעים ובאותה מידה את הרצונות והאינטרסים של הציבור הרחב" (פרידמן, בעמ' 125-124).
על רקע זה מקובלת עלי – בתחום הפרמצבטי – עמדתו העקרונית של פרידמן לפיה "כאשר קיים ספק אם בעל המיקצוע הממוצע היה נותן דעתו לאמצאה החדשה, ללא השקעת דימיון אמצאתי משל עצמו, יש לזקוף ספק זה לטובת הממציא ולאשר לממציא לרשום את אמצאתו כפטנט (שם, בעמ' 108).
כך, מיתקיים שיח ער בשאלת שילוב מערכות בינה מלאכותית בהליכי חפוש ובחינת פטנטים (פישמן-אפורי, נחמיאס וסורוקר בעמ' 426-425), והרי הדבר יוכל לסייע להבין טוב יותר את תמונת הידע הקיים במועד הגשת הבקשה לפטנט.
...
יתכן כי דיון מחודש בנושא זה יבסס התקדמות המצאתית, ומנגד יתכן שגם לאחר השלמת הדיון תיוותר המסקנה אליה הגיעה כב' סגנית הרשם על כנה.
הערעור מתקבל במובן הבא: א) נקבע שהמערערת עמדה בנטל המוטל עליה לבסס חידוש באמצאה (בהתאם לסעיף 4 לחוק).
מקובלת עלי עמדת המשיבה כי הפרסום הקודם של חברת מרק כיוון את בעל המקצוע לנסות ולהגיב את בסיס הסיטגליפטין עם החומצה הזרחתית, וכי אכן התבקש לנסות (obvious to try) אפיק זה. עוד ניתן לקבוע כי שעה שהתבקש לנסות אפיק ניסוי מסוים, ואפיק זה הוביל לתוצאה אחת אפשרית, ללא שבוססו בתשתית הראייתית קשיים בדרך אליה, הדבר מהווה בסיס איתן לשלילת התקדמות המצאתית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לצוו מניעה שיורה למשיבים להמנע מלייצר ו/או לייבא ו/או להפיץ ו/או לשווק ו/או למכור ו/או להעמיד לתצוגה בתערוכות בארץ ובחו"ל ו/או לעשות שימוש מסחרי אחר בעיצובי העגלה החכמה של המבקשות אשר הועתקה באופן דומה עד כדי הטעה תוך הפרת עיצוב ו/או גניבת עין ו/או גזל אמצאות שפותחו ע"י המבקשות ואף הוגשו על בסיסן בקשות לרישום פטנטים ולהמנע מגיוסי כספים בקשר למוצר המפר.
היזמים הבינו כי הפיתרון הטכנולוגי, עליו מבוססת amazon go הנשען על רישות החנויות במצלמות, מציב אתגרים בסופרמרקטים גדולים (דוגמאת שופרסל) ובקשו לפתח פיתרון פשוט יותר – מערכת טכנולוגית המבוססת על בינה מלאכותית, הכוללת מצלמות ויחידת מחשב בעלת מסך שתורכב על עגלות קניה רגילות.
...
בהתאם לכך עיצוב או פטנט שנרשמו במדינה זרה, כוחם יפה באותה מדינה בלבד, ואין להם תחולה בישראל, כפי שלזכויות קניין רוחני שנרשמו בישראל אין תחולה מחוץ לישראל, ועל כן סעדים רבים שהתבקשו בבקשה (כגון איסור הצגת המוצר בתערוכות בחו"ל) דינם להידחות על הסף.
אשר על כן אני דוחה את הבקשה לצו זמני.
אני קובעת לקדם משפט ליום 10/9/20 שעה 09:30.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קורטיקה היא חברת תוכנה בתחום הבינה המלאכותית.
כאשר חברה זרה מתקשרת עם סוכנות פטנטים במדינה קונקרטית לצורך רישום פטנטים באותה מדינה ולפי דיני אותה מדינה, ניתן להבין טיעון של ציפייה סבירה להתדיין במחלוקות – לגבי איכות העבודה שניתנה באותה מדינה – במקום מתן השרות ולפי דיני השרות, להבדיל ממקום מושבה של המדינה הזרה.
אולם, בקשתה בארה"ב לסילוק על הסף נדחתה והתביעות ההדדיות בינה לבין אינישיאטיבס מתנהלות בישראל יש חפיפה בין טענות המועלות ע"י קורטיקה בהליך בישראל לבין טענות הנדונות בהליך בארה"ב. ניהול ההליכים במקביל אינו לרצונה של קורטיקה והיא מביעה מורת רוח מכך ברבים מהמסמכים המוגשים מטעמה.
...
גם מבחן מירב הזיקות אינו מחייב מסקנה שונה.
לא שוכנעתי בכך, והנטל הוא על קורטיקה.
מן המקובץ ומכלול החומר עולה כי מבחן שיקול הדעת מתיישב אף הוא עם מסקנה של ביטול היתר ההמצאה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעיניין זה, אנ"י התייחסה לתביעה שהיא הגישה ביום 10.6.19 לבית המשפט הפדראלי בניו יורק, למתן סעד הצהרתי שיקבע שהסכם המחאה שנכרת בינה לבין אוניברסיטת קליפורניה תקף, וכי אין לעכב תשלומים המגיעים לה. באותו הליך, קברט לא טענה דבר ביחס לתחולת עניין ברולוט (להלן: התביעה בנושא ההמחאה).
לטענתה, בתביעה שכנגד הועלתה סוגיה אחת ויחידה שהנה טענה משפטית טהורה שאין לה כל קשר לישראל- היא נוגעת לשאלת תחולתה של דוקטרינה מדיני הפטנטים האמריקאים של ההסכם המסדיר את מיסחורם של פטנטים הרשומים אך ורק בארצות הברית.
אחת הוגשה בישראל והשנייה בארצות הברית תוך שהיא בחרה לפצל באופן מלאכותי את טענותיה מבלי שניתן כל הסבר לכך.
זאת ועוד, לפי הנטען ע"י קברט, התביעה בנושא ההמחאה התייחסה גם לתקופה שלפני פקיעת הפטנט של אנ"י, כך שממילא היה צורך להכריע בה, ללא קשר לשאלת תשלום התמלוגים לאחר מועד הפקיעה.
...
אשר לטענתה של אנ"י לפיה דיון בטענותיה המשפטיות של קברט יהיה יעיל וראוי יותר אם יתקיים בארצות הברית לאור הצורך להוכיח את הדין אמריקאי באמצעות מומחים, אני סבורה שאין בה כדי להצדיק עיכוב הליכים בנסיבות העניין.
שיקולים ציבוריים נוכח האמור לעיל יעילות הדיון והחיסכון במשאבים שיפוטיים מביאים למסקנה כי הפורום הנוכחי עדיף לבירור הסוגיה.
סיכום לאור הנימוקים המפורטים לעיל, אני דוחה את הבקשה לעיכוב הליכים.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על-פי הנטען, התוכנה הותקנה בשרת האנטרנט של הלקוח במודל של SAAS, ותיאמה סירטוני וידאו למשתמש בהתאם לאלגוריתם של בינה מלאכותית (להלן: "התוכנה").
לבסוף, המכר הושלם ואושר בפסיקתא מוסכמת שהוגשה על-ידי הצדדים לרבות חברת האם אשר נחתמה על-ידי ביום 21.3.2019 ומורה כדלקמן: פסיקתא הריני מורה בזאת כדלקמן: הסכם מיום 23/6/2016 בין חברת מדיה 2050 (אייץ'.אל. ישראל) בע"מ (ח.פ 51-5049641) (בהקפאת הליכים) (להלן: "החברה") לבין חברת Media 2050 (HL) Inc.
הנאמנים סבורים כי מדובר בקניינה הרוחני של חברת הבת ובתמיכה לכך מצרפים תעודת רישום מטעם רשם הפטנטים לסימן המסחר "babtor" (כאמור לעיל), וכן כרטסות הנהלת חשבונות של חברת הבת לשנים 2018-2015 המעידות לגישתם כי חברת הבת היא שנשאה מאז ומעולם בעלויות רכישת הדומיין וההחזקה בו (נספח 2 לתשובה).
...
מאחר והשגות אלו לא נשמעו במועדן, אזי שמטעמי סופיות הדיון והסתמכות הרוכשת והנאמנים על הצעת הרכש שאושרה בפסיקתא מיום 21.3.2019 – דין טענות חברת האם להידחות.
לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל.
כמו כן אני מורה לחברת האם, לחנן או לכל מי מטעמה של חברת האם לספק את שם המשתמש והסיסמה לחשבון הדומיין באתר GoDaddy וזאת לא יאוחר ממחר בשעה 14:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו