ביחס למצבה של אוניל טוען מר פישמן:
"בהתאם להערכת השווי, הוערך גרעונה של חברת אוניל, נכון ליום 31. בדצמבר 2006, בסך של 317.5 מיליוני שקלים, זאת לאחר הכנסה ממימוש ערבות שהעמדתי לחברה, בסך של כ – 19 מיליוני שקלים".
מחוות הדעת של רו"ח אל-על, עולה כי אוניל עוסקת בייזום מיזמי בנייה למגורים ומסחר (שם, ע' 41), ומעיון בנתונים המפורטים בחוות הדעת, עולה כי בספרי אוניל נרשמו התחייבויות לזמן ארוך של "צד קשור"(276.2 מיליון ₪) והפרשה לכסוי הפסדי חברות בנות (38.8 מיליון ₪).
החוב של השקעות כדאיות לפישמן רשתות
בתצהירו מתייחס מר פישמן למצבה של השקעות כדאיות, וכך הצהיר:
"בהתאם להערכת השווי, הוערך גרעונה של חברת השקעות כדאיות, נכון ליום 31 בדצמבר 2006, בסך של כ – 27.2 מיליוני שקלים, זאת לאחר הכנסה ממימוש ערבות שהעמדתי לחברה זו, בסך של כ – 204 מיליוני שקלים".
מהנתונים המופיעים בחוות הדעת, עולה כי השקעות כדאיות עוסקת בהשקעות בנדל"ן, ניהול, ייעוץ ומימון ועל פי דוחותיה הכספיים ההון העצמי של השקעות כדאיות נכון ליום 31.12.2006 עמד על סך 53.7 מיליון ₪ (שם, ע' 20).
סעיף 18 (ג) לפקודה, קובע:
"כללה הכנסתו של אדם הכנסה שלגביה נקבע שיעור מס מיוחד או שהיא פטורה ממס (להלן - הכנסה מועדפת), ההוצאות שבהן עמד אותו אדם לשם השגת ההכנסה המועדפת יותרו לנכוי לפי סעיף 17 רק כנגד הכנסה זו; לא ניתן לקבוע את ההוצאות כאמור, ינוכה כנגד ההכנסה המועדפת חלק יחסי מן ההוצאות שבהן עמד בייצור כלל הכנסתו, כיחס ההכנסה המועדפת לכלל הכנסתו; אך רשאי שר האוצר להורות על אופן חלוקה אחר של ההוצאות אם ראה לעשות כן לפי הנסיבות."
בחקיקת סעיף 18 (ג) לפקודה, ביקש המחוקק למנוע מהנישום לייחס את הוצאותיו להכנסותיו השונות באופן שיקטין את הכנסתו החייבת בשעורי המס המירביים מקום שההוצאה או חלקה הוצאה בייצור הכנסה פטורה או חייבת בשיעור מס מיוחד.
בתצהירה מיום 7.11.2013, התייחסה רו"ח מירב צידקריו, סגנית פקיד השומה למפעלים גדולים, לטענות המערערת בעיניין ייחוס ההוצאות וכך הצהירה (סעיף 13):
"המערערת היא חברת אחזקות, המפיקה הכנסות דיבידנד, מימון ודמי ניהול. ראה פירוט בנספח 3 לתצהירי. הוצאותיה הן לצורך כלל פעילותה, לשם קבלת הכנסות מימון וגם לשם קבלת הכנסות דיבידנד. ההוצאות אינן לצורך הפקת דמי ניהול בלבד.
...
טענות המערערים
לאור מצבן הכלכלי "השלילי" של החברות החייבות נכון לסוף שנת 2006 ובהתבסס על היכרותו האישית של פישמן את מצבן זה, הגיעו המערערים למסקנה שאין כל סיכוי לגבות מהחברות החייבות את החובות.
תמיכה למסקנה זו ניתן למצוא בכך שגם במסגרת הערעור כאן לא הוצגו מסמכים לתמיכה בטענות המערערת.
סוף דבר
בכפוף לאמור בסעיפים 26 ו - 32 שלעיל, הערעורים נדחים.
המערערים ישלמו למשיב את הוצאות המשפט, ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 80,000 ₪.