מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום זכויות חכירה בנכס מקרקעין בהסתמך על מסמכים משנת 1957

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מר פריאל השיב כדלקמן: "את לא עוקבת אחר התאריכים. ההפניה הקודמת שלי הייתה למסמך משנת 1957, המכתב שאת מפנה אליו הוא משנת 1956..." וכן: "ת. כתוב חד משמעית שאין כל מניעה להוצאת הרישיון.
מר כהן עומת עם מידע מפנקס הזכויות המתנהל בלישכת רישום מקרקעין חיפה [נספח 11 ל-נ/5] ממנו עולה כי אין לעריית חיפה זכויות כלשהן במקרקעין והשיב כדלקמן: "ש. בנסח הזה אין אזכור לעריית חיפה ואין זכר לזכויות החכירה שלה כביכול בנכס. האם שאלת את עצמך מכוח מה יש הסכם חכירה שעיריית חיפה כאילו מחכירה או משכירה לאגד זכויות בצריף.
אלא שממכתב ששלח "פקיד הנכסים" של עריית חיפה [מוצג ת/4 – מיסמך מקורי משנת 1956], עולה כי חברת החשמל, אשר לכאורה הייתה בזמנים ההם בעלת זכויות חכירה במקרקעין, היתנגדה ל"שיחרור החכירה" לזכות עריית חיפה.
מפעלי תחנות בסיכומיה מסתמכת על רישום תמציתי בחוברת התרשומות הפנימית, ממנה היא מסיקה על הסכמת חברת החשמל להעברת זכויות החכירה אל עריית חיפה.
...
סוף דבר: התביעה נדחית.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי אני מחייב את התובעת בהוצאות משפט בגובה שכר העדים שנפסק על ידי.
בנוסף, אני מחייב את התובעת בשכר טרחת ב"כ הנתבעת בסך 40,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

המחלוקת נסבה על השאלה האם ניתן היה לרשום את זכויות החכירה בנכס על שמה של המשיבה 1 בשנת 2001, בהסתמך על מכתב התחייבות וייפוי כוח שניתנו בשנת 1957.
כמה שנים לאחר מכן, בשנת 1957, חתמו המורישים על מכתב הממוען אל חברת פז, בגדרו הם מתחייבים, בין היתר, "לגרום לכך, כפוף להסכמת רשות הפיתוח, כי זכות החכירה הראשית לגבי השטח הנ"ל [הנכס] תירשם על שמכם". זאת, כך נכתב, "הואיל ואתם [פז] שלמתם לנו [המורישים] את כל הכספים – כולל ההוצאות – ששלמנו לרשות הפיתוח או שהיו לנו בקשר עם החלקה הנ"ל [הנכס]" (להלן – מכתב ההיתחייבות).
יתר על כן, כשהצדדים עשו שימוש במנגנון הבטוחה, כך נקבע, "הם ידעו לאמור זאת במלים מפורשות, ולא לפרש בדרך מרחיבה הסכם שמלים אלה לא הופיעו בו". בית המשפט המחוזי הוסיף וקבע, כי אף היתנהגות הצדדים בעשורים שלאחר החתימה על המסמכים המכוננים מעידה על העברת זכויות החכירה הראשית לידי חברת פז. בין היתר, נקבע כי אמנם המורישים נותרו רשומים בפנקסי המקרקעין עד לשנת 2001, והדרישות לתשלום דמי החכירה השנתיים עבור הנכס אכן הגיעו אליהם.
...
כידוע, בהחלטות כגון אלה ממעטת ערכאת הערעור להתערב (ראו, למשל: רע"א 6092/04 י.מזרחי קבלנות כללית בע"מ נ' בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ, פ"ד נט(2) 198, 207 (2004), וההפניות שם; רע"א 9288/07 גאזי נ' שפיגל, סעיף ה' (לא פורסם, 7.11.2007), וההפניות שם), ובמקרה שלפנינו, לא נמצא טעם המצדיק לשנות מהכרעתה של הערכאה המבררת בעניין זה. אף באשר להעברת זכויות החכירה לא מצאנו להתערב בהכרעתו של בית המשפט המחוזי.
אולם, למעלה מן הצורך נוסיף, כי אף אם היינו מניחים לטובת המערערים כי נפל פגם בייפוי הכוח מטעם כלשהו – וכאמור, לא מצאנו כי זה המצב במקרה זה – היתה עומדת לחברת פז זכות ההסתמכות על קיומה של השליחות, בהתאם להוראת סעיף 15 לחוק השליחות.
לפיכך הערעור נדחה, על כל חלקיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נקבע בהסכם כי זכות החכירה של מפא"י תרשם, על חשבון המחכיר, בתוך שנתיים לאחר שיירשם הנכס במירשם המקרקעין כחלקה נפרדת.
בחלוף כעשור, ביום 30.3.1977, פנתה הנתבעת לתובעת בבקשה שתסור למשרדיה לצורך הסדרת החזקה "במיגרש 356" (נספח 21 לתצהיר גילוי מסמכים מטעם התובעת).
ביום 17.3.1991 הודיעה הנתבעת למועצה על ביטול הסכם החכירה שנחתם עם מפא"י. זאת בהסתמך על הטענה שלא הוקם במיגרש 355 מבנה המועדון כקבוע בהסכם (כנזכר המבנה הוקם בחלקה 356 הסמוכה), וכן מן הטעם שלא שולמו דמי חכירה מאז שנת 1962 (נספח 112 לתצהיר הנתבעת).
...
לטענת הנתבעת דין התביעה להידחות.
משכך, אני סבור כי הנתבעת מנועה כיום מלטעון לאי-התקיימות התנאי שנקבע בהסכם לחידוש החכירה.
התוצאה היא כי זכות החכירה של התובעת בנכס חודשה עוד בשנת 2007.
סוף דבר לאור כל המקובץ, התביעה מתקבלת.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

]המשנה לנשיא ת' אור: בשנת 1952 נכרת הסכם (להלן: ההסכם) בין סעדיה עוגן ז"ל (להלן: המנוח) לבין אחותו, מרים לוי ז"ל (להלן: המנוחה), לפיו התחייב המנוח להעביר למנוחה זכות חכירה בדונם אחד מתוך נכס של כ-4 דונם (להלן: הנכס).
בשנת 1957 חתם המנוח על מיסמך לפיו הוא מאשר כי קיבל את מלוא התמורה שנקבעה לזכותו בהסכם (להלן: מיסמך אישור התמורה).
לאור זאת, אין צורך שנכריע בשאלה נוספת אשר התעוררה לפנינו, והיא האם זכות שביושר שנרשמה לגביה הערת אזהרה במירשם זכאית להנות מהגנת ההתיישנות הקבועה בסעיף 159(ב) לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 (יצוין, ששאלה זו אף הושארה בצריך עיון בפסק הדין צימבלר, עמ' 3101).
טענה זו נסמכה על שתי טענות משנה מרכזיות: ראשית, מינהל מקרקעי ישראל, שהנו הבעלים של הנכס, היתנגד להסכם, וזאת לאור מדיניותו, האוסרת על ביצוע עיסקאות לפיצול נחלות.
...
שלושה נושאים המועלים בערעור מצדיקים את התיחסותנו, בעוד וביתר טענות המערערים בערעור אין ממש והן נדחות בזה.
סבורני שאין לקבל את טענותיהם האמורות של המערערים.
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
המערערים ישלמו למשיבה שכר טרחת עורך דין בערעור זה בסך 20,000 ש"ח. המשנה לנשיא השופטת (בדימ') ד' דורנר: אני מסכימה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

והינה בעניינינו, ללא כל הסבר, עו"ד דמארי, בא כוחו של יהוד, הוא שאישר את חתימת עו"ד ליפסקי ולאחר ציון שמו בכתב יד נמחקו המילים "שהנני עורך הדין של מינהל מקרקעי ישראל". יהוד צירף לתצהירו הסכם לתשלום מס השבחה עם הוועדה המקומית לתו"ב ומו"מ נס ציונה מיום 31.8.1981, שבו תואר כ"בעלי הזכויות בחלקה 172" וקבלה המעידה כי שילם את המס בסך 575 שקלים. עוד צירף קבלות על תשלום דמי חכירה שנתיים לשנים 1982 ו-1988 (נספחים 15, 16). בקבלה בגין שנת 1988 צוינו הכתובת לוחמי הגטאות 32 ו "בניה נמוכה". במסמך מיום 7.11.1982 (נספח 32) אישר גזבר המו"מ נס ציונה כי על חלקה 172 קיים מבנה הכולל דירה אחת, המיסים החלים על הדירה בת 2 חדרים שולמו עד יום 31.3.1983 ואין למועצה היתנגדות לרישום בעלות לגבי הנכס הנ"ל על שם יהוד.
לתמיכה בטענתו כי המסמך האמור הקנה לציונה זכות חכירה במחצית חלקה 170 ביקש יהוד להסתמך על פסק דין של בית המשפט המחוזי מיום 19.2.2008 בה"פ 890/07 אשר הצהיר כי יורשיו של זכריה חבני ז"ל, שלטענת יהוד היה רשום כחוכר של חלקה 170 בספר המשתכנים של קק"ל יחד עם ציונה, זכאים להרשם כחוכרי חלקה 796 ברמ"י ובלשכת רישום המקרקעין.
מקייטן הציגו מיסמך זהה לגבי חלקה 172 שבו נרשמו שמו של סעדיה זוקע וההערות "ראה הצעה לרפרצלציה בראש הגוש (B2). סקר המועצה ינואר 1957". באופן שאינו מתיישב עם טענת יהוד לגבי חלקה 170, ואף שומט את הקרקע מתחתיה, הוא מיתכחש לזכות זוקע מקייטן בחלקה 172 הנסמכת בין היתר על רישום זהה.
...
אני דוחה את הטענה.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, מששוכנעתי כי נפלה טעות ברישום זכויות יהוד, אני מקבלת את תביעת רמ"י ומורה על תיקון הסכם החכירה עם יהוד באופן שישקף את זכויותיו הקנייניות בחלק מחלקה 172 ובחלק מחלקה 170 ותיקון רישום זכויותיו במרשם המקרקעין בהתאם.
אני דוחה את תביעות יהוד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו