עוד נקבע בהחלטת הרשמת, כי "התמורה תופקד בקופת הגזברות בלישכת ההוצאה לפועל. חלוקת התמורה תבוצע רק לאחר קבלת אישור רשם ההוצאה לפועל לאחר ניכוי הוצאות, לרבות מיסים, ולאחר העברת הזכויות ע"ש הרוכש".
בהמשך להחלטת הרשמת, ביום 25.1.2017, הגיש עו"ד קליין למשרד ההוצאה לפועל אישור על רישום הערה במירשם המקרקעין בעיניין הליך ההוצאה לפועל; הערכה שמאית ביחס למקרקעין; וכן 'תצהיר מוסר' בדבר המצאת המסמכים ל'חייב'.
בהכרעתו, דחה בית המשפט המחוזי את טענת המערערים כי עסקת המכר הושלמה עם מתן צוי רישום הזכויות על-ידי רשמת ההוצאה לפועל, בהתאם לתקנה 69 לתקנות הוצל"פ. בית המשפט המחוזי קבע, כי הוצאת צו רישום הזכויות היא אמנם השלב הסופי בגדרם של הליכי ההוצאה לפועל, ובפרט ביחס לזכותו של החייב לפדות את הנכס על-ידי הצעת רכישה גבוהה יותר (וגם זאת, בכפוף למספר חריגים); ואולם, כך נקבע, אין בצו רישום הזכויות משום השלמה של הרישום במישור הקנייני, ואין בכוחו להחיל את תקנת השוק שבסעיף 34א.
עוד נקבע, כי ההלכה הפסוקה, שלגישת בית המשפט המחוזי "נפסקה ברורות", קובעת כי "לצורך עמידה בתנאי תקנת השוק, על פי תקנה 34א, נידרש אכן רישום". ממילא, משלא השלימו המערערים את הרישום על שמם, לא קמה לזכותם תקנת השוק המעוגנת בסעיף 34א. בהמשך לכך, קבע בית המשפט כי חובת תום הלב, המהוה אחד מתנאי תקנת השוק, חלה עד למועד הרישום, ומאחר שהמערערים מודעים למעשה המירמה כבר בשלב הנוכחי, ובטרם הרישום, הרי שגם רכיב זה אינו מיתקיים.
...
נוכח מסקנתי כי המערערים לא שכללו את קניינם, ועל כן לא זקפו לטובתם את תקנת השוק ולא התגברו על קניינו המקורי של אייסוי, אין צורך שאדרש לטענה זו.
אשר על כן, דין הערעור להידחות, וכך אציע לחברַי לעשות.
משכך, גם לדידי דין הערעור שבכותרת להידחות.
לאור האמור, ועל אף שדומה שהמחוקק בחר שלא להיעתר לקריאתו של השופט מלצר בעניין מינץ ביחס לתקנת השוק הכללית הקבועה בסעיף 10 לחוק המקרקעין; סבורני כי טוב יעשה המחוקק אם יתן דעתו לסוגיה שפורטה לעיל, וזאת על מנת לייתר את הצורך בהכרעה על דרך של חקיקה שיפוטית בנדון (ראו והשוו: ע"א 6296/00 קיבוץ מלכיה נ' מדינת ישראל, פ"ד נט(1) 16, 23 (2004)).