מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום דירה על שם קטינים ללא הסכמתם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אם כן, נוסף על הסכמת הנתבעת, בעיניין דרוג הזכויות ומתן עדיפות להערת אזהרה קודמת בזמן, הוראת הדין הרלוואנטית קובעת כי שיעבוד שנירשם על זכויות חייב בפנקסי המקרקעין נדחה מפני הערת האזהרה שקדמה לו בזמן.
זאת ועוד, מטעמים אלו, ועל יסוד קביעתי בדבר המניעים לבצוע עסקת המכר, לא מצאתי ליתן משקל של ממש לכך שלא הושאר כסף בנאמנות עד לרישום הזכויות בדירה על שם התובעים (סעיף 39 לסיכומי הנתבעת), כמו גם לעניין המועדים בדווח לרשויות המס (סעיפים 58-63 לסיכומי הנתבעת).
אכן, נדמה כי הטענה הועלתה בעלמא ובמנותק מהנסיבות שהובילו לחתימת הסכם המכר ובהיתחשב במצוקת המוכרת וברצון התובעים, רצון כן ואמיתי, לסייע למוכרים במצב אליו נקלעו, לאחר כניסת החייב לכלא ובנסיבות בהן השאיר אחריו חובות כבדים ואת המוכרת- רעייתו וארבעת ילדיהם הקטינים- ללא צורכי מחיה בסיסית וללא הכנסה.
...
בהקשר זה, ובכל הנוגע לאופן העברת התשלום תמורת הדירה, מקובלת עליי טענת הנתבעת, העוברת כחוט השני בסיכומיה, לתיעוד חסר ולספקות שהתעוררו בקשר להתנהלות התובעים והמוכרים.
אשר על כן, משהנתבעת לא הרימה את הנטל המוגבר הרובץ לפתחה לבסס את טענתה לחתימת הסכם המכר כעסקה מדומה, ולנוכח הסכמת הנתבעת המעוגנת בהוראת הדין כי ככל שהסכם המכר מגלם עסקת מכר אמיתית, יש בהערת האזהרה מכוחו הקודמת בזמן לרישום השעבוד כדי לגבור על השעבוד-הנני מקבל את התובענה שלפניי ומורה על הסרת השעבוד אשר נרשם לטובת המרכז לגביית קנסות על זכויותיו של החייב.
הנתבעת תשלם לתובעים שכר-טרחת עורך-דין והוצאות בסך של 15,000 ש"ח, תוך 90 יום, שאם לא כן, יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בשנת 2016 או בסמוך לכך, לאחר שהנתבע סילק את יתרת המשכנתא, ביקש וסים להשלים את עסקת המכר מול התובעת, אולם אז התברר כי הנתבע אינו מסכים להעביר את רישום הזכויות בדירה על שם התובעת, ומסר לוסים כי הדירה אינה למכירה.
הנתבע שלל מכל וכל את טענת התובעת לפיה שימש כנאמן על הדירה, ולעניין זה שב והפנה לרישום הדירה על שמו עוד משנת 1983, מבלי שהתובעת פעלה לשנות את הרישום במהלך כל השנים, כמו גם להיותו קטין במועד בו נרשמה הדירה על שמו.
...
סיכום לאור כל המפורט, אני מקבל את התביעה העיקרית ומצהיר כי התובעת היא הבעלים של מלוא הזכויות הקניינות בדירה שברח' הנרקיסים 2/3 בנוף הגליל, הידועה כתת חלקה 5 חלקה 26 בגוש 17738, וזכאית להירשם כך בלשכת רישום המקרקעין, כפוף להמצאת המסמכים והאישורים הרלוונטיים.
מנגד, נדחית התביעה שכנגד במלואה.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט בסך 20,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקשת השיבה לתגובה וטענה כי הדירה נרשמה על שם המשיב מטעמים טכניים בלבד, וכי סמוך לרכישה הציע לה המשיב להיות שותפה מלאה ולהשקיע את כספה היחיד בדירה וכך עשתה.
עוד הוסיפה כי בשלב הראשוני לא סוכם שהרכישה תתבצע על ידי שני הצדדים וההחלטה שהדירה תהיה משותפת התקבלה רק כאשר התברר שנדרשת השקעה כספית מצדה, ובשלב זה הוסכם שהמבקשת תשקיע כספים ברכישת הדירה ותהיה בעליה יחד עם המשיב.
בחקירתו הנגדית קמא, לא ידע להסביר מדוע בחר לרשום כך; ובהסכם מיום 7.3.22 הוסדרו בין היתר ענייניהם הרכושיים של הצדדים עם פרידתם, ויש בו להצביע על שליטת המשיב במבקשת והתעמרותו בה. גרסת המשיב נמצאה בלתי מהימנה בכל הנוגע להיותם של הצדדים ידועים בציבור, מה שלבדו מקים ראיה לכאורה לצורך מתן הסעד הזמני, כאשר מדובר בדירת מגורי הצדדים עובר לפרידתם, יחד עם שני הקטינים.
...
ראו לעניין זה: רע"א 8353/23 זלצמן משה שלום נ' יהושע קרלינסקי (29.1.2024), פסקה 10 (להלן: "עניין זלצמן"); רע"א 7616/23 אפרים אוריון נ' יאיר גולדפינגר (5.11.2023), פסקה 7 והפסיקה שם. לאחר שקילת הדברים ועמדות הצדדים, סבורני כי המקרה דנן נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים התערבות ערכאת הערעור, ואנמק.
קיומה של עילת תביעה, על בסיס ראיות מספקות לכאורה – ההחלטה קמא מפרטת לעניין זה בסעיפים 22-31, שם בחן בית משפט קמא האם "ישנן ראיות לכוונת שיתוף ספציפית בהעדר זכות אוטומטית לשיתוף בנכסים בכלל ובדירה בפרט" (סעיף 25 להחלטה קמא), והגיע למסקנה שלילית.
סבורני כי בחינת הראיות שסיפקו הצדדים מבססת תשתית לכאורית המספיקה, בשלב זה של ההליך קמא, ובטרם התקיימו דיוני הוכחות ולא נשמעו ראיות בהליך המרכזי, למתן הסעד הזמני המבוקש.
לאור המקובץ לעיל, יוצא כי מדובר בתביעה קמא שאיננה מופרכת, אשר ראוי כי תתברר לגופה.
לאור כל המקובץ לעיל, יש מקום להותיר הצו על כנו.
לאור האמור לעיל אני מורה על קבלת הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

לטענתו הוא גר בה עם שני הוריו, ואחרי פטירת האב המשיך להתגורר בה עם המנוחה ועם אישתו וילדיו הקטינים.
לטענת משה, לאחר פטירת המנוחה פקעה הסכמה זו והוחלפה בצוואת המנוחה, אשר על פיה נרשמו הזכויות בדירה על שם משה ויוסף במשותף.
מכתב ההתראה, ששלח בא כוחו של משה אל יוסף ביום 9.8.22 (נספח 3 לכתב התביעה), מלמד כי משה לא הסכים שיוסף יתגורר בדירה.
...
לאור כל האמור לא נותר אלא לקבוע, כי יוסף לא עמד בנטל להוכיח כי חל בעניינו סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, ועל כן הוא אינו נהנה ממעמד של דייר מוגן.
אני דוחה את עתירתו של יוסף לחייב את משה למכור לו את חלקו.
אני קובעת קדם משפט נוסף, ליום 21.3.24 בשעה 12:00, על מנת להתוות את הדרך למכירת הדירה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הסכום ניתן במתנה לצורך רכישת דירת מגורים אשר תשמש את הנתבעים וילדיהם כדירת קבע, וזאת בכפוף לכך שהזכויות בדירה אשר תירכש יירשמו בסופו של יום על שם הנתבעים וילדיהם, בחלקים שוים.
לטענת התובע, הוא ורעייתו המנוחה חפצו לסייע לנתבעים לרכוש דירת קבע כדי שלא ימשיכו להיטלטל עם ילדיהם הקטינים בין דירות שכורות.
כמו כן, אף לטענת התובע, הנתבעת לא לקחה חלק באותה ארוחת ערב נטענת, ולפיכך לא הסכימה לתנאי כלשהוא.
היתנהלות זו תומכת בטענת הנתבעת 2 כי הסתמכה על כך שהיא זכאית למחצית מהזכויות בדירת המגורים, וככל והתובע היה מתנה את מתן הכספים בתנאי כלשהוא, לא הייתה מסכימה לשאת במחצית מתשלומי המשכנתא במהלך חיי הנישואין של הנתבעים (ראו עדות הנתבעת 2 לעניין זה, בעמ' 39 לפרוטוקול).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בראיות שהונחו לפניי מצאתי כי יש לדחות את התביעה.
ההנחה הטמונה בחזקה זו היא כי אין במשבר בחיי הנישואין שהתרחש לאחר מכן כדי להוביל למסקנה כי מתנות שקיבלו בני הזוג מהוריהם במהלך נישואיהם יהפכו להלוואות.
כל מה שנאמר, לא כתבנו, הדברים נאמרו בעל פה. אמרת שאתה מבטל את המתנה לא אמרתי את זה, כי הנחתי שהדברים נעשים בהתאם לרוח המתנה הדירה נרכשה ב-2012 מישהו מנע ממך לרשום הערת אזהרה על המתנה? לא. לא מצאנו צורך לרשום הערת אזהרה כי מבחינתנו דיבור כמוהו כמחויבות.
למעלה מן הצורך יצוין, כי גם אם נניח לטובת התובע כי שוחח עם בנו הנתבע 1 אודות רצונו להעניק זכויות כלשהם לנכדיו, לאחר ששמעתי את עדויותיהם של התובע, הנתבע 1 ואחיו מר א' אשר נכח בארוחת הערב, התרשמתי כי שיחה זו לא התקיימה במטרה להקנות לאמור בה תוקף משפטי מחייב (ראו: "גבריאלה שלו "הסכמים ג'נטלמניים (שם זמני)" משפטים לב 3, 22 (2002)).
לסיכום, התרשמתי כי התובע ובנו הנתבע 1 עשו יד אחת על מנת לפגוע בזכויותיה של הנתבעת 2 בדירת המגורים.
לפיכך, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו