מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישוי בתי ספר בחינוך מוכר שאינו רשמי

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי סעיף 4(א) – שר החינוך יתקן את סעיף 3א(6) בתקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים), התשי"ד-1953, באופן שייקבע כי משכורות המורים בבתי הספר המוכרים שאינם רישמיים יהיו בהתאם לשיעורים והכללים הנהוגים בבתי ספר רישמיים הכלולים בתכנית החדשה (להלן – תכנית אופק חדש) וכפי שיושם בחוזר "העסקת עובדי הוראה, עובדי בעלות, בבתי ספר לחינוך מיוחד מוכרים שאינם רישמיים בהתאם לרפורמת אופק חדש בשנה"ל תשפ"ב.
צוות היישום יכלול עובדים מאגף בכיר כוח אדם בהוראה, המחוז החרדי, חשבות, מנהל רשוי, בקרה ואכיפה, ומינהל כלכלה ותקציבים במשרד החינוך.
ולבסוף על פי סעיף 4(ד), ולכך חשיבות מכרעת לענייננו, בהחלטת הממשלה 511, נקבע כי החלת התכנית על מוסדות המוכש"ר תהיה הדרגתית, בהתאם ליכולת הבצוע של משרד החינוך:- הצטרפות בתי הספר, הגנים ומוסדות החינוך לתנאי העבודה החדשים תעשה בהדרגה לפי יכולת הבצוע של משרד החינוך".
...
נוכח כל האמור, נקבע בזה, שתקלה חמורה יצאה תחת ידי המשיב, והדרך בה בחר להלך – פגומה.
ואכן במקרים שונים, ולא בלב קל, הגיע גם בית המשפט העליון למסקנה, שמלבד הצהרה הולמת, יקשה עליו להעניק סעד מספק:- "כאשר בית המשפט סבור כי נפל פגם בהחלטתה המנהלית – הרי שעקרון המעשה העשוי, יכול וצריך להתלבן גם במהלך או בתום הדיון המשפטי, במסגרת שאלת הסעד... מבחינה זאת, בידי בית המשפט נתונה הסמכות לשקול אם להעניק לעותר סעד הצהרתי בדבר הפגם שנפל במעשה המנהלי, וזאת תחת סעד אופרטיבי, המורה לשנות את המצב הקיים בשטח.. אציין כי פתוחה בפני המערערים הדרך להגיש תביעה אזרחית בגין נזקיהם, ככל שיוכחו, וכל טענותיהם שמורות להם" (עע"מ 2339/12 שוחט נ' הועדה המקומית לתכנון ולבניה כפר סבא, פסקאות 53-51 (19.8.2013) וכן ראה - "בשלב זה, מטעמים של מעשה עשוי, לא ניתן אפוא להורות על העברת העבודה מן המשיבה 2 לידיהם של גורמים אחרים... עם זאת, לשיטתי, דין הערעור להתקבל לפחות במובן זה שייקבע, במתכונת של סעד הצהרתי, שדין המרכז היה להתבטל" (עע"מ 3719/13 ש. מרדכי עבודות עפר בע"מ נ' משרד הבינוי והשיכון, פסקה 7 לפסק דינה של כבוד השופטת ד. ברק-ארז (6.9.2018).
סוף דבר על יסוד כל האמור, ניתן בזה לעותרים סעד הצהרתי, כדלקמן: החלטת המשיב להחיל את "אופק חדש" רק על המשיבות 2 – 3, ללא תבחינים, ומכח החלטה בלתי מנומקת, פגומה, ונגועה באי חוקיות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אין גם מחלוקת כי המועד בו הוגשה הבקשה – 31.12.2020 – הוא המועד האחרון להגשת בקשות לפי סעיף 1 ל"נוהל הגשת בקשות חריגות לפתיחת מוסדות חינוך לשנת הלימודים תשפ"א" (מש/9 לתגובה המקדמית, להלן: נוהל בקשות חריגות), שעניינו בהגשת בקשות חריגות על פי "נוהל רשוי ונוהל הכרה – בית ספר חדש בחינוך המוכר שאינו רישמי" לשנת התשפ"א (מש/8 לתגובה המקדמית).
...
סוף דבר המסקנה מכל האמור לעיל היא שיש להתערב בהחלטת המשיב להוציא צו סגירה שייכנס לתוקף בתוך 30 יום מיום מסירתו.
על מנת להסיר ספק אשוב ואבהיר כי לו היה פועל המשיב בסמוך לתחילת שנת הלימודים היתה העתירה נדחית.
לפיכך העתירה מתקבלת במובן זה שצו הסגירה יכנס לתוקף רק בתום שנת הלימודים הנוכחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתגובתם המקדמית טענו המשיבים, כי הקריטריונים, השיקולים ואמות המידה למתן הכרה ותקצוב מוסדרים ב"נוהל רשוי ונוהל הכרה – בית ספר חדש בחינוך המוכר שאינו רישמי" (להלן גם: נוהל הרשוי וההכרה).
...
לעומת זאת, העותרים טוענים כי לא ניתן להחיל את הקריטריונים למפרע; וכי יש לתת צו מוחלט שיורה על תקצובו של בית הספר, מכל הטעמים המפורטים לעיל.
אני סבורה כי דין העתירה אף ביחס לדרישה לתקצוב בית הספר להימחק.
סוף דבר: מכל הטעמים המפורטים לעיל, העתירה נמחקת.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

" נהלי הרשוי שהמשיב קבע לצורך רשוי והכרה של בתי ספר חדשים בחינוך המוכר שאינו רישמי קבועים בנוהל שהכין המשיב ועדכניים ליום 14.12.17 (נספח י' לעיקרי הטיעון מטעם המשיב).
...
קביעת ועדת הערר המאמצת את עמדת המשיב באשר להתאמת המבנה והחצר לשמש לבית ספר מקובלת עלי מנימוקיה.
די אפוא בכל אלה כדי להביא למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הערר, שכאמור, מתחם ההתערבות בהחלטותיה מצומצם ממילא.
סיכום על יסוד כל האמור הערעור נדחה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ד(2) לנוהל רשוי ונוהל הכרה – בית ספר חדש בחינוך המוכר שאינו רישמי).
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים והנספחים שצורפו להם, מצאתי כי יש לקבל את צו הביניים במובן זה שלא תתקיים שום פעילות של מוסדות חינוך שאינם מחזיקים ברישיון מטעם משרד החינוך לפעול במתחם, ורק מוסדות החינוך להם יש רישיון מטעם משרד החינוך (על פי הודעת המדינה מיום 14.10.2020) רשאים לאכלס את המתחם ולהשתמש בו. כידוע, על בית המשפט, בבואו להכריע בבקשה לצו ביניים, לבחון שני פרמטרים – סיכויי העתירה להתקבל ומאזן הנוחות.
על אף ההכבדה הצפויה ממתן צו הביניים, לא שוכנעתי כי מדובר בהכבדה כה קשה, עד שהיא מטה את הכף לעבר דחיית הבקשה, חרף סיכויי העתירה.
סוף דבר – הבקשה לצו ביניים מתקבלת במובן זה שמוסדות החינוך הפועלים במתחם של "תיכון רבין" ללא רשיון כדין יחדלו להשתמש במתחם ויפנו אותו לאלתר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו