מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רופא נתן חוות דעת כמומחה בבית משפט לפני שישב בועדה רפואית

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

קבלת עמדת המוסד בעיניין זה עלולה להביא לנזק רב לציבור המבוטחים, שכן מבוטחים ובאי כוחם פונים לרופאים המכירים את עבודת הועדות לצורך מתן חוות דעת, וכך תחסם גישת המבוטחים למומחים רפואיים רלוואנטיים.
בקוד זה נקבע בין השאר כי "על רופא הועדות חל איסור לתת חוות דעת פרטית כאשר ידוע שחוות דעת זו מיועדת להגיע לביטוח לאומי; מומלץ כי רופא הועדות יברר את מטרת חוות הדעת ולמי היא מיועדת, בטרם יחווה דעתו. זאת במטרה להמנע מחשש לניגוד עניינים." בהמשך אף נקבע כי רופא יפסול את עצמו מלשבת בועדה אם יש לו קשר עסקי ו/או כלכלי עם עו"ד שמייצג את המבוטח.
באותו אופן בתי המשפט נוטים שלא לפסול חוות דעת של מומחים כאשר הבקשה מוגשת בשיהוי – לאחר היוודע עילת הפסלות, ובמיוחד במקרים שבהם מוגשת הבקשה לפסלות לאחר מתן חוות הדעת.
...
זאת שעה שבהתאם לתקנות הנכים קביעת דרגת נכות בגין טנטון מחייבת קיומו של ליקוי שמיעה במובן של הכרה בו. בשל כלל הגורמים הללו, אין מנוס אלא להשיב את עניינו של דהן לדיון לפני הוועדה.
סוף דבר, הבקשה מתקבלת.
אשר להרכב הוועדה, בשל התנהלות המוסד לא מצאנו להורות על שינוי הרכב הוועדה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה בר"ע 31849-05-21 ניתנה ביום 23 מאי 2021 יובל מור המבקש המוסד לביטוח לאומי המשיב השופט אילן סופר 1. לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת מיכל נעים דיבנר; ב"ל 19192-11-20) אשר דחה את ערעור המבקש על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 29.9.2020 (להלן – הועדה). הועדה קבעה כי לא חלה החמרה במצבו של המבקש. רקע עובדתי 1. המבקש, יליד 1984 ועורך דין במקצועו, נפגע ביום 21.12.2012 בתאונת דרכים אשר הוכרה כתאונת עבודה. הפגיעות שהוכרו היו כאב גב וצואר. 1. ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה למבקש ביום 29.6.2015 נכות יציבה בשיעור 10% בגין ליקוי בתנועות העיניים ונכות יציבה בשיעור 10% בגין רעש תמידי באוזניים. המבקש הגיש ערר על החלטת הועדה מדרג ראשון וביום 10.12.2015 קבעה ועדת ערר כי לא קיים קשר סיבתי בין הפגיעה בשמיעה לתאונה ולמבקש נקבעה נכות בשיעור 10% בגין ליקוי בתנועות העיניים ונכות בשיעור 5% בגין פגיעה בצואר. לא הוגש ערעור על החלטה זו. בהרכב הועדה ישב פרופיסור קרוננברג.
כללים אלו גם קובעים את רשימת המקרים בהם יימנע מומחה מלשבת כחבר בועדת העררים: "הכרות בין הנבדק לפוסק – כאשר קיימת קירבה משפחתית או הכרות אישית; הפוסק, או הרופא המוסמך, הוא הרופא המטפל של הנבדק; הרופא מנוע מלקבוע אחוזי נכות רפואיים למבוטח שלו הוא נתן בעבר חוות דעת פרטית; רופא מנוע מלדון בתיק בו קיימת חוות דעת שניתנה ע"י מנהלו הישיר; הפוסק, או הרופא המוסמך, נתן לנבדק חוות דעת או אישורים רפואיים; לפוסק, או לרופא המוסמך, יש קשרי עבודה או קשרים כלכליים עם הנבדק, או שמתקיימים קשרים כאלה בינו לבין רופא שנתן חוות דעת בעיניינו של הנבדק; לפוסק או לרופא המוסמך יש קשר עסקי ו/או כלכלי עם עו"ד שמייצג את המבוטח; " בשים לב לאמור בהוראות הנוהל אין בהן היתייחסות למצב שבו פוסק יושב בעיניינו של מבוטח בגלגולים שונים וזאת מהסיבה הפשוטה שאין מדובר כלל בנגוד עניינים.
נקבע שעל אף שבית המשפט כבר הביע את דעתו לעניין מהימנות עדותו של הנאשם ועל אף שנחשף לעברו הפלילי, לא הורם הנטל המצביע על קיומו של חשש ממשי למשוא פנים אשר בעטיו לא יוכל בית המשפט לשמוע בלב פתוח את הראיות הנוספות ולהכריע בעיניין מחדש.
...
טענה זו אין בידי לקבל, חברי הוועדה נבחרים על מנת שיפסקו באופן עקבי בהתאם לעמדתם המקצועית ומשכך אין פסול בעובדה שלפרופסור קרוננברג דעה ברורה בנושא.
דין טענה זו להידחות.
סוף דבר- הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

משנת 1996 החל לשמש כפוסק בועדות רפואיות של המל"ל. למומחה היה קשר עם אדם מסויים, והוא נתן לו חוות דעת בין השנים 2000-2001 המיועדות למל"ל. אותו אדם הפנה קרובי מישפחה שלו כלקוחות למומחה על מנת שייעץ להם כיצד ייפסקו אחוזי נכות במל"ל. כמו כן, אותו אדם בדק עם המומחה מתי המומחה משמש כפוסק במל"ל והפנה אנשים למועדים בהם ישב המומחה כפוסק.
תקופת הפסילה משמשת כ"מעין חסימת שער" של כניסה לשערי שירות המדינה, אם כי במקרה דנן "כניסה שאינה צפויה לנוכח גילו...". עוד נקבע כי פסילת המומחה לנוכח שנות עבודתו עד להשעייתו, "לא תיפגע בכל זכות לגימלה לפי חוק שירות המדינה (גמלאות)) וגם לא בזכויות אותן רכש הנאשם במסגרת ביטוחיו בפנסיה צוברת". החלטה בעיניין פסילת רישיונו של המומחה בהתאם לפקודת הרופאים בהליך לפי סעיף 41 לפקודת הרופאים (נוסח חדש), התשל"ז- 1976 (להלן- פקודת הרופאים), ניתנה ביום 8.12.11 החלטה ע"י כב' השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב, שפעל בהתאם להאצלת סמכות מטעם שר הבריאות.
בהנתן נתונים אחרים: כגון סוג עבירה חמור יותר (כפי שהובא בדוגמאות לעיל), או מקרה בו מומחה נמצא אשם בדין פלילי או משמעתי כי היטה ו/או שינה למען בצע כסף מסקנות חוות דעת רפואית, או שטרם חלף זמן מספיק (וכל מקרה לגופו) מעת ההרשעה וכיו"ב, במקרים אלו ייתכן שהתוצאה המשפטית תהיה שונה מזו שהגעתי במסגרת החלטתי זו. סוף דבר, לא מצאתי להורות על פסילת חוות דעת המומחה ולהוצאתה מתיק בית המשפט.
...
בעניין רע"א 10457/02 אחים שרבט נ' נציגות הבית המשותף ((פורסם בנבו), 18.2.2003), לא נפסל מומחה שהורשע בעבירות מס. נכתב שם: "לכאורה, אין קשר סיבתי בין עבירת המס לבין חוות הדעת המקצועית אותה יש לבחון לגופה". בעניין רע"א 4131/09 אמישראגז נ' צ'ונה ואח' (פורסם בנבו, 6.7.09 ) מצא בית המשפט לפסול מינוי מומחה מכיוון שהוגש נגדו כתב אישום ולפיו בזמן שהוא ניהל את המחלקה הפסיכיאטרית, התעללו עובדים הכפופים לו באופן שיטתי במטופלים חסרי ישע, בזמן שהמומחה היה מודע למעשים אלה אך לא עשה דבר כדי למנעם.
לסיכום: משלל טעמים אלו, ולאחר סקירת מקרים דומים והיחס שלהם לנדון שבפנינו, מצאתי לדחות את בקשת התובע.
בהינתן נתונים אחרים: כגון סוג עבירה חמור יותר (כפי שהובא בדוגמאות לעיל), או מקרה בו מומחה נמצא אשם בדין פלילי או משמעתי כי היטה ו/או שינה למען בצע כסף מסקנות חוות דעת רפואית, או שטרם חלף זמן מספיק (וכל מקרה לגופו) מעת ההרשעה וכיו"ב, במקרים אלו ייתכן שהתוצאה המשפטית תהיה שונה מזו שהגעתי במסגרת החלטתי זו. סוף דבר, לא מצאתי להורות על פסילת חוות דעת המומחה ולהוצאתה מתיק בית המשפט.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לצורך הכרעה במחלוקת מינה בית הדין מומחה לרפואה תעסוקתית, ד"ר יבגני לייקין, אשר נתבקש ליתן חוות דעתו בהתבסס על התשתית העובדתית המוסכמת בין הצדדים בהאי לישנא: ביום 23.9.20 ענה המומחה על שנשאל, תוך שהוא שולל קיומו של קשר סיבתי בין מחלת המיאלומה הנפוצה לבין תנאי עבודתו של התובע.
בפסיקה ובספרות המשפטית נקבע לא אחת המשקל שיש ליתן לחוות דעתו של מומחה מטעם בית הדין, וזאת בהאי לישנא: "בתי הדין לעבודה מייחסים בד"כ משקל רב לחוות דעת המומחה מטעם בית הדין, זאת
סטיב אדלר, 'מומחים יועצים רפואיים בביה"ד לעבודה', המשפט ב' (התשנ"ה) 199, 212.
בהמשך הסביר מה הגורמים האפשריים לגרימתה, תוך שהוא מציין את הדברים הבאים: "ישנן תוצאות מחקר סותרות באשר לסיכון מוגבר ל-MM בקרב אנשים עם עודף משקל, שתיית אלכוהול ועישון, אך טענות אלה טרם הוכחו מדעית. בין הסיבות המוצעות כמעלות סיכון להופעת המחלה הן: חשיפה לקרינה מייננת: קרינת X וקרינת גמא (שכיחות גבוהה יותר בניצולי הירושימה ונגסקי), חשיפה לחומרי הדברה מסוימים, חשיפה לבנזן". בהמשך חוות דעתו אף הזכיר המומחה מחקרים המפרטים באלו מקצועות התגלו עודפי תחלואה כזו, וכן פירט בהרחבה לגבי תכונות הפורמלין אליו נחשף התובע ואופי השמוש בו. המומחה אף ציין כי התובע נחשף לפורמלין בריכוז של 4% שנימצא בתוך בקבוקונים אטומים, בשים לב כי פורמלין רגיל הנו בריכוז של 37%.
המומחה היתייחס לסיכום ישיבת הועדה מיום 14.1.13, ונימק מדוע אין בה כדי לתרום לקיומו של קשר סיבתי, כמו גם המלצתו של הרופא התעסוקתי לתובע להמנע מחשיפה לפורמלין.
...
לסיכום, טען התובע כי יש לדחות את התובענה על אף האמור בחוות הדעת, או לחילופין למנות יועץ רפואי אחר בתחום הרפואה הספציפי, ולהורות לו לבחון את שאלת הקשר הסיבתי האמיתי בין מחלת התובע לתנאי עבודתו.
המומחה התייחס לסיכום ישיבת הוועדה מיום 14.1.13, ונימק מדוע אין בה כדי לתרום לקיומו של קשר סיבתי, כמו גם המלצתו של הרופא התעסוקתי לתובע להימנע מחשיפה לפורמלין.
מכל האמור לעיל עולה, כי יש מקום לאמץ את חוות דעתו של המומחה שמונה על ידי בית הדין.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, דין התובענה להדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 23731-08-19 15 מאי 2022 לפני: כב' השופטת שגית דרוקר התובע ראובן מעודה ע"י ב"כ: עו"ד עופר בר-לב הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד רועי הררי פסק דין
הנתבע הגיש לתיק בית הדין שתי חוות דעת של רופאי המוסד, מיום 6.5.19 ומיום 23.2.20 השוללות קשר סיבתי בין הארוע התאונתי שהוכר לתובע מיום 18.7.11 לבין תביעתו להחמרה בגין כאבי גב. בישיבה מיום 10.6.21 הסכימה ב"כ הנתבע לשקול אפשרות להחזיר את עניינו של התובע לבחינה נוספת אצל הרופא שנתן את חוות הדעת על מנת שיחדד את קביעתו לעניין הקשר הסיבתי תוך היתייחסות מפורשת לנושא גב וכן לחוות הדעת של ד"ר לוינקופף מיום 5.2.16 וחוות הדעת של ד"ר אמיר אורון מיום 19.12.18 אשר צורפו על ידי התובע.
חוו"ד הרפואית הנוספת מטעם הנתבע מיום 23.2.20 אשר הוכנה בעקבות הדיון המקדמי שהתקיים בבית הדין ביום 3.2.20 הינה סתמית ולקונית ואף מציינת עובדות שאינן נכונות וכלל אינה מתייחסת לחוות הדעת של ד"ר אמיר אורון שהגיש התובע במסגרת תביעתו להחמרת מצב.
עיון בחוות הדעת שצרף התובע מעלה כי מומחה התובע, ד"ר אורון מאשר כי חלה החמרה במצב הגב של התובע "מצב המדגים שינויים נווניים אשר מהוים למעשה החמרת מצב קלינית אצל נפגע זה ומהוים למעשה גם – דגימה חדשה בהקשר לנפגע זה". במסגרת סיכומיו הנתבע לא היתייחס כלל לחוות הדעת שצרף התובע מאת ד"ר אורון וכל שטען לגבי חוות הדעת של ד"ר לוינקופף, מומחה שמונה מטעם בית משפט השלום אשר קבע לתובע נכות בגין הגב בשיעור 4.25% לאחר ניכוי מצב קודם, הוא שחוות הדעת הוגשה בהליך שהנתבע לא היה צד לו ולכן אינו חל על החלטת הועדה.
...
ביום 26.7.21 הודיע התובע כי הוא עומד על תביעתו ובישיבה מיום 11.11.21 ויתר הנתבע על חקירת התובע ובהתאם ניתנה החלטתי על הגשת סיכומים בכתב.
סוף דבר, התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו