אך בהמשך, בהתאם להודעת המבטחות, לה ניתן תוקף של החלטה ביום 11.4.2021, אין עוד מחלוקת כי תקופת העסקתו של התובע אצל המעסיקה מכוסה בביטוח שנערך על ידי המבטחות.
לשלמות התמונה בפרק זה, נפנה לדבריו של בית הדין הארצי לעבודה שנכתבו אך לאחרונה בנוגע להכרה הרפואית-מדעית בקשר הסיבתי בין עבודה עם כלי עבודה או מכשירים רוטטים לבין תיסמונת התעלה הקארפלית: "שאלת הקשר שבין עבודה ממושכת עם כלים רוטטים לבין תיסמונת התעלה הקארפלית מוכרת מחוות הדעת שמוגשות לבתי הדין..." [עב"ל (ארצי) 8782-05-21 ארבל נ' המוסד לביטוח לאומי (31.10.2022)].
ההלכה ממנה מצטט התובע באופן חלקי בלבד בסיכומיו (ס' 41), אמנם קובעת כי: "אמת, כשמובאות בפני בית המשפט ראיות על פיהן הפסדי ההישתכרות של התובע בפועל הם בשיעור מסויים, והפסדים אלה משקפים את הירידה בכושר ההישתכרות, ראיות כאלה עדיפות על קביעת ההפסד בהתאם לשעור הנכות. שיעור הנכות התפקודית יכול לשמש מודד באותם מקרים כשאין ראיות להפסד בפועל כתוצאה מן התאונה ובית המשפט סבור, על דרך האומדן, ששעור הנכות משקף את שיעור ההפסד".
אולם ההלכה ממשיכה וקובעת כי: "אך האם בעניינינו ניתן לומר שהפסדיו בפועל של המשיב משקפים את שיעור הפסד כושר ההישתכרות שלו? הנני סבור שהתשובה לכך שלילית. אין ראיה משכנעת שהמשיב אינו מסוגל לעבוד מעל 4 שעות ליום. החלטתו של המשיב לעבוד 4 שעות ביום בלבד אינה משקפת החלטה סבירה של אדם במצבו של המשיב. יש להזכיר בהקשר זה, את חובתו להקטין את ניזקו. נכותו מגבילה אותו אמנם בעבודות מסויימות הדורשות הליכה או עמידה ממושכת, אך אין בה להגבילו מבחינת מספר שעות העבודה ביום. מעדויות המומחים הרפואיים, אשר מונו על ידי בית המשפט, לא עולה מיגבלה כזו. המשיב גם מודה כי כלל לא ניסה למצוא מקום עבודה אחר ליותר שעות או ליותר שכר. ... אין להצדיק לאורך זמן עבודה חלקית של 4 שעות כשהמשיב מסוגל לעבוד מספר שעות רב יותר. ... בית המשפט סבר, אם כן, שעבודתו של המשיב בפועל, 4 שעות ליום בלבד, אינה מבטאת את כושר הישתכרותו בעתיד, אך משום מה החליט שכושר הישתכרותו בעתיד נפגע כדי 50% ולא בשיעור פחות. אין כל הסבר מניח את הדעת למה נפגע כושר ההישתכרות בשיעור 50% ולא בשיעור 37% כשיעור נכותו התיפקודית של המשיב. בנסיבות אלה, הנני סבור שיש לקבוע את הפסד כושר ההישתכרות בעתיד של המשיב כשיעור נכותו הקודמת" [ע"א 3526/99 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' דנינו (4.4.2000)].
כך, למשל, שב והסביר בית המשפט העליון רק לאחרונה: "הראציונלים העומדים ביסוד כלל הנכוי האמור, הם שניים: האחד, נעוץ בעקרון שלפיו המזיק לא יחויב בתשלום העולה על הנזק שניגרם לניזוק כתוצאה מהארוע הנזיקי לו הוא אחראי. בהיעדר ניכוי, המזיק חשוף למצב שבו הוא יחויב בתשלום יתר, נוכח זכות השיפוי של המל"ל כלפיו בגין הגימלאות שהוא משלם לניזוק בשל התאונה הנדונה (ראו: סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995). הראציונאל השני, נעוץ בעקרון שלפיו הניזוק לא יזכה בפצוי העולה על שיעור הנזק שניגרם לו (ראו: ריבלין, 903-902, והאסמכתאות הנזכרות שם). על מערכת היחסים המשולשת שתוארה לעיל, ראו דבריו של השופט י' עמית בע"א 7453/12 אלחבאנין נ' כריסי (9.9.2014)" [רע"א 496/22 פלונית נ' שומרה חברה לביטוח בע"מ, פסקה 14 (20.3.2022)].
לא בגלל שהמל"ל קבע לתובע קשר סיבתי חלקי בין הנכות לבין תנאי עבודתו, או בגלל שהמל"ל קבע שיעור נכות נמוך או גבוה מזה שנקבע על ידי בית המשפט.
...
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצוי בסכום של 168,700 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 23.4% מסכום הפיצוי הנ"ל, וכן הוצאות משפט בסכום כולל של 10,000 ₪.
אני דוחה את בקשת התובע בסיכומיו לפסיקת הוצאות לדוגמה.
עם זאת, אני מחייב את הנתבעות, בנוסף לאמור, לשלם הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ₪ תוך 30 יום מהיום, בגין ההליכים המקדמיים הרבים שהתובע נאלץ לנקוט סביב איתור הפוליסות וההכרה בכיסוי ביטוחי.