ביתר פירוט, התיזה הרפואית המונחת ביסוד התביעה הינה כי התובע סבל בשלב השני של הלידה מהיפוקסיה (תת חמצן) חריפה, אם כי לא ממושכת (תשניק קל עד בינוני) שגרמה לשיתוק מוחין "קל עד בינוני", הכרוך בנזק נאורולוגי מתון (יחסית) מסוג דיפלגיה ספסטית.
אליבא דד"ר וייץ סובל התובע מפאראפלגיה ספאסטית שאין כל קשר בינה לבין תשניק סב לידתי, שאף על קיומו במהלך הלידה אין, לדידו, כל ראיה רפואית "חד משמעית".
בעדותו הבהיר ד"ר וויץ כי להבדיל מדיפלגיה ספסטית, פאראפלגיה ספאסטית אינה כרוכה "בפגיעה בגפיים העליונות רק בתחתונות", ועמד על הבדלים נוספים בין סוגי שיתוק המוחין כפי שאפרט בהמשך.
ודוק: בהקשר זה, הקשר טענת ההתרשלות, ב"כ התובע אינו טוען כי נפל פגם ברשום: ההיפך הוא הנכון-על פי טענת ב"כ התובע, משקף הרישום במדויק את שארע ואילו מה שארע הוא בגדר התרשלות: משלא מופיעות ברישומי הניטור תוצאות הניטור במועדים הנדרשים על פי אמות המידה הרפואיות (שאינן נתונות במחלוקת), מסקנה היא כי בדיקות קצב ליבו של התובע לא בוצעו במועדים הנדרשים והמסקנה היא שהצוות הרפואי התרשל במילוי משימה חיונית זו בהליך הלידה.
בהתבססו על חוות דעתו של ד"ר וויץ, תקף ב"כ הנתבעת הן את הדיאגנוזה של ד"ר לרמן, לפיה סובל התובע מדיפלגיה ספסטית, הן את הקשר הסיבתי בין פגיעה זו לבין קיומו של תשניק סב לידתי והן את עמדתו של ד"ר לרמן בדבר עוצמת התשניק כמשתנה המשפיע על חומרת שיתוק המוחין המתפתחת בעקבותיו.
...
טענת ב"כ הנתבעת מבוססת על העובדה כי אם באובדן הנאות חיים עסקינן, הרי הוכח כי התובע מנהל, פחות או יותר חיים במסגרות רגילות: הוא נשוי ואב לילדה אשר עובד מעת לעת ואף עוסק בספורט השחייה לנכים ומצטיין בו. אף לאחר העיון בפסיקה אליה הפנה ב"כ הנתבעת הגעתי לכלל מסקנה כי שיעור הפיצוי המוצע על ידו אינו משקף באורח הולם את סבלו של התובע.
לאור כל האמור לעיל אפסוק לתובע את הסכומים הבאים:
1) הפסד השתכרות בעבר 683,410 ₪ 2) הפסד השתכרות לעתיד 954,359 ₪ 3) עזרת צד "ג" לעבר 200,000 ₪ 4) עזרת צד "ג" לעתיד 400,000 ₪ 5) טיפולים רפואיים לרבות הוצאות אשפוז לעתיד 100,000 ₪ 6) הוצאות נסיעות לעבר ולעתיד 35,000 ₪ 7) מכשירים וציוד רפואי עבר ועתיד 150,000 ₪ 8) כאב וסבל 500,000 ₪ סך הכל 3,022,769 ₪ מהסכום הנ"ל יש לנכות את קיצבאות הביטוח הלאומי ששולמו וישולמו, בהתאם לחוות הדעת האקטואריות.
סוף דבר, אני מחייב, אפוא, את הנתבעת לשלם לתובע, באמצעות בא כוחו, את הסכום של 1,516,958 ₪ להיום, בנוסף להוצאות המשפט מיום הוצאתן עד התשלום המלא בפועל, לרבות אגרת בית המשפט וכן שכר טירחת עורך דין בשיעור של 20% להיום, בצרוף מע"מ כחוק.