מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קשר סיבתי בין תאונת דרכים למחלת פיברומיאלגיה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט מינה מומחה רפואי נוסף - בתחום הראומטולוגי, וזה קבע למבקשת 20% נכות צמיתה עקב תיסמונת המכונה "פיברומיאלגיה". בית משפט השלום קבע, בין השאר בהסתמך על מאמרים ומחקרים רפואיים שהוצגו לו, כי תופעות שונות מהן סובלת המבקשת אכן מתיישבות עם מחלת הפיברומיאלגיה, אלא שהמבקשת סבלה מתסמינים המהוים חלק מהמחלה גם קודם לתאונה ולא הוכח קשר סיבתי בין המחלה לבין תאונת הדרכים.
...
זוהי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בע.א 2731/01 (סגן הנשיא י' יעקבי-שווילי והשופטים ס' ג'ובראן וי' דר) שבו נדחה ערעורה של המבקשת על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (הנשיא א' קיטאי).
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבות, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

אי לכך, הנני סבור כי קיים קשר סיבתי בין תאונת הדרכים נשוא כתב התביעה לבין מחלת הפיברומיאלגיה.
...
סיכום: לסיכום יש לפצות את התובע בהתאם לפירוט כדלקמן: א.כאב וסבל-.
אי לכך, הנני מורה על הקפאת הסך של 910,670 ₪ בהתאם לחוות דעתו של האקטואר שי ספיר.
בשלב זה הנתבעת תשלם סך של 325,749 ₪ בתוספת שכר טירחת עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ. בנוסף אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע אגרה ראשונה בתוספת הפרישי הצמדה וריבית מיום פתיחת התיק ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

" ניתן לראות כי חוות דעתו של המומחה, כפי ציין בית המשפט קמא ובצדק, הנה "מעורפלת" בכל הנוגע לקשר הסיבתי בין מחלת הפיברומיאלגיה והתאונה, כאשר המומחה ציין בחוות דעתו, כי מרכיביה יכולים להיות קשורים בפרופיל אישיותו של המשיב, כפי שהצטייר כבר בשנת 1998 וכן באירועים טראומטיים שונים, לרבות תאונת דרכים.
...
לטענת המערערת, ביקש המשיב לסתור את קביעת הוועדה הרפואית מטעם המל"ל בנוגע לנקודה מסוימת אחת ויחידה-שאלת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין התפתחות מחלת דלקת הפרקים ממנה סבל; בית המשפט קמא עצמו, מפי כב' השופט עיילבוני, קיבל את בקשתו של המשיב וקבע "באשר לשאלת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין התפתחות מחלת דלקת הפרקים ודרגת הנכות ממנה סובל המבקש בעקבות מחלה זו, אני מקבל את הבקשה ומתיר לתובע להביא ראיות לסתור קביעה זו ע"י מינוי מומחה מטעם בית המשפט." (ההדגשות שלי-ש.א.).
בית המשפט העליון (כב' השופט אור) לא קיבל הנמקה זו וקבע, כי: "המומחה הרפואי משמש זרועו הארוכה של בית-המשפט לעניינים שברפואה. בתום המשפט נדרש השופט היושב לדין להכריע בתביעה בהסתמך על חוות-דעתו של המומחה הרפואי שמינה. על-כן בכל אותם מקרים שבהם חש השופט, לאחר שעיין בחוות-הדעת של המומחה הרפואי ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ובמהלך החקירה הנגדית, כי נותרו בו ספקות, וכי הוא נזקק לחוות-דעת נוספת כדי שיוכל להגיע להחלטה מושכלת בשאלות הרפואיות המונחות לפתחו, רשאי הוא למנות מומחה רפואי נוסף. ודוק, מינוי שכזה לא ייעשה כדבר שבשגרה, אלא רק באותם המקרים שבהם תחושתו של השופט היושב לדין היא כי לא יהא בידו, או לא יהיה זה ראוי, להכריע במחלוקת שבהליך שבפניו בהסתמך על חוות-הדעת של המומחה הרפואי אשר מונה על-ידיו" סבורני, כי המקרה שלפנינו ניכנס לגדר אותם מקרים מיוחדים בהם יש למנות מומחה רפואי נוסף.
נסיבות המקרה, בהן לא קיימת למעשה חוות דעת ממשית מטעם המומחה בשאלת הקשר הסיבתי, מביאות לטעמי למסקנה כי על מנת להימנע מגרימת עוול אפשרי, לא יהיה זה ראוי להכריע בשאלת הקשר הסיבתי ללא מינוי של מומחה רפואי נוסף, וזאת חרף חלוף הזמן והקשיים שעלולים להתעורר עקב כך. חזוק למסקנתי בדבר הצורך במינוי מומחה רפואי נוסף עולה נוכח הפער הגדול בין הנכות הרפואית שנקבעה למשיב ע"י בית המשפט קמא בשיעור של 37.5%, אשר הסתמכה, גם אם במשתמע, על עדותו של המומחה בבית המשפט, ובין הנכות שנקבעה לו בסופו של יום בהליך החמרת המצב במל"ל, שם נקבע כי נכותו הצמיתה הינה בשיעור של 5%.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני מציע לחבריי לקבל את ערעור המערערת בחלקו ולדחות את ערעור המשיב, במובן זה, שאנו נורה על ביטול קביעותיו של בית משפט השלום שנגזרו מחוות דעתו של פרופ' מבורך בכל הנוגע לשאלת הקשר הסיבתי בין התאונה ובין מחלת הפיברומיאליגה, ומכאן שהתיק יוחזר לפתחו של בית המשפט קמא, אשר ימנה מומחה נוסף מטעמו וישוב ויכריע בסוגית הקשר הסיבתי וגובה הנכות הנגזרת מהתאונה נשוא התובענה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בין היתר, חזר המומחה על מסקנתו לפיה אין מקום למינוי מומחה בתחום הראומטולוגיה, מאחר ולטענתו רוב המאמרים תומכים בהיעדר קשר סיבתי בין תאונת דרכים להתפתחות מחלת הפיברומיאלגיה (תשובות יא' עד טו').
...
בסיכומו של דבר עומד בית המשפט באותה נקודה בה עמד במסגרת ההחלטה הקודמת.
גם אם בסופו של דבר יינתן משקל למסמכים בגין הטיפול הרפואי בבית לחם, הרי שכעולה מהמסמכים, מדובר בתלונות לגבי כאבי גב וצוואר, בגינם מונה המומחה בתחום האורתופדי.
נוכח כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה למינוי ראומטולוג.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פרופ' סגל אינו חולק על פרופ' בוסקילה בדבר האפשרות לקשר סיבתי בין תאונת דרכים למחלת הפיברומיאלגיה, ולפיכך לא נפל כל פגם בהחלטתו, שעה שלא פירט התייחסותו בהקשר זה. אשר להתייחסות למסמכים רפואיים מטעם המערער - כאמור, היתייחס פרופ' סגל לחוות דעת פרופ' בוסקילה ולא מוטלת על הועדה חובת היתייחסות לכל מיסמך רפואי המוצג בפניה.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים, מצאתי כי דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו