נימוקי הבקשה
לטענת התובע, שגה המל"ל עת שקבע כי אין קשר סיבתי בין הפגיעה הנפשית החמורה של התובע לבין התאונה וכי מצבו הנפשי נעוץ בעברו.
התובע התלונן, כי הוא סובל מאז התאונה מכאבי צואר, חוסר תחושה ברגל וכאבי ראש, וביחס למצבו הנפשי טען, כי "... יש את הפאן הנפשי שלא הייתי אף פעם, בחיים לא הייתי בטיפול פסיכיאטרי..".
מנגד, רשמה המומחית ב"סיכום ומסקנות" של חוות הדעת, כי אמנם התובע שלל עבר פסיכיאטרי, אולם "עיון בחומר הרפואי מקופ"ח עולה כי ב-2005 טופל אצל פסיכיאטר בקופ"ח מאוחדת, תועד פרופיל נפשי בצבא. ב- 25.12.05, נבדק בוועדה פסיכיאטרית של מל"ל אובחן כבעל הפרעת אישיות מתפקד..". עוד הוסיפה, כי אובחנה תגובת היסתגלות קלה מהתאונה וכי הוא מטופל באופן פרטני ובאופן קבוצתי, ו"קיים רקע של טפול פסיכיאטרי מ-2005 ועוד לפני כן, רקע אבחנתי של מצב דיכאוני לא מסווג והפרעת אישיות".
ענף נכות כללית אינו נידרש לקשר הסיבתי בין נכות התובע לבין התאונה, מהתעוד הרפואי עלה, כי לתובע עבר רפואי בתחום הנפשי, והוא הוכר כמי שסובל מהפרעת היסתגלות בעברו, ומתמודד כיום עם מצבי סטרס, כגון: גירושים, הליך פשיטת רגל ובצוע עבודות שירות במסגרת הרשעתו בפלילים.
...
תגובת המשיבה
לטענת המשיבה (להלן: "הנתבעת") דין הבקשה להידחות.
ב"כ התובע שבה ופירטה בפניה את מצבו בעקבות התאונה, ומפאת חשיבות הדברים שהוצגו למומחית הם יובאו במלואם כדלקמן:
"לא עובד מאז התאונה, מטופל כל הזמן בתחום הנפשי בשיחות ובטיפול תרופתי. סובל מחרדות, פוסט טראומה, דיכאונות, לחץ נפשי, הפרעת שינה קשה, אובחן כסובל מ-PTSD. המצב הנפשי הולך ומתדרדר מאז התאונה ועד היום. לאור העובדה שגם במישור הפיזי שלו המצב מתדרדר, עברו שנתיים מיום התאונה, לא מצליח לשוב למעגל העבודה. עומד בפני הגדלת המינון של קנאביס רפואי. מפי התובע: קשה לי, לא מצליח למצוא את עצמי, כל הזמן חושב על אירוע התאונה, מטופל בתרופות".
המומחית בדקה את התובע בשלישית וקבעה כדלקמן:
"קיים רקע של מצב דיכאוני ב-2005 וקושי להתמודדות עם מחלת פוליסיטמיה. מבחינת השפעת התאונה הנדונה למצבו הנפשי הנוכחי לא נותרה נכות. הקליניקה שהופקה בבדיקות שהוצגו לוועדה ובבדיקה הנוכחית מביעות את הקושי להסתגל לאירועים והתמודדות מעבר לתאונה לכן מבחינה פסיכיאטרית לא נותרה נכות בגין הפגיעה הנדונה".
מהפרוטוקולים השונים של וועדות המל"ל נמצאנו למדים, כי התובע ובאי כוחו הציגו את מלוא טענותיהם בנוגע למצבו הרפואי של התובע בעקבות התאונה.
לפיכך, הבקשה נדחית.
באמרת אגב יוער, כי הגם שבקשת התובע להביא ראיות לסתור נדחתה, הואיל והתובע לא הצביע על פגם מהותי שנפל בקביעת הועדה או על טעם החריג המצדיק מתן היתר להבאת ראיות לסתור כאמור בפסיקה, ואין מקום להתיר הבאת ראיות לסתור רק משום שקביעת הוועדות מטעם המל"ל שונה מדעתו של התובע, הרי שהתובע יכול לפנות שוב למל"ל ולטעון להחמרה בעניינו, או לבקש, כי בקשתו תידון בפני מומחה אחר בתחום הנפשי מטעם המל"ל.
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.